Šta je novo?

Metro

Дакле, у оном подношењу примедби на план метроа глатко је одбијен предлог удружења "По мери метро" да се планирана 1. линија скрене на Прокоп, уз образложење да је то скупо, неизводљиво итд. Од тад је прошло, колико, годину дана? И сад кад је председник дошао на Прокоп и "дао налог" да метро ту прође више није скупо, неизводљиво итд. Комедија...
 
Ma ne bi me čudilo da gurnu 3. liniju po onoj drugoj ideji i povežu je sa Vukom.
Po kojoj drugoj ideji ? Ni prva, ni druga, ni treća linija nemaju vezu sa Vukovim Spomenikom. Prve dve linije treba da se povežu sa BG Vozom u stanicama Pančevački most, Sajam i Makenzijeva (ove dve zadnje stanice BG Voza trenutno uopšte ne postoje). Jedino treća linija ima u planu da poveže Prokop, ali njen završetak čak ni ova oberlažovska klika ne očekuje pre ranih 2040-tih. Dakle, čitaj tamo negde 2050-tih ili 2060-tih.
Još odavno je priča bila o dve mogućnosti 3. linije. Banjica - Vojislava Ilića - Vukov spomenik - Trg republike - Ušće (kao B varijanta) i ovu nazovi "odabranu" verziju kao A varijantu. Ako provuku prvu liniju, kao što sad i izgleda planiraju, suludo je graditi još jednu liniju koja bi isto išla severno.

Meni je sve jasno u ovom projektu i ne treba mi pojašnjavanje. A da će se praviti stanica na Sajmu - neće sigurno. Moramo negde da napravimo razliku između njihovih vlažnih snova i realnosti. Gde će se ljudi peti sa tačke zemlje na sajmu na onaj most? Da izgrade stepenice i lift? Pa da pešačiš, jer liftove i ovako ne održavaju. Subjektivni osećaj je kao da je tu desetospratnica. A da ne pričamo koliko je i blizu "Beograd centra".

I da, jasno je da treća linija neće za života i njih i nas. Samo, eto, plan se radi za budućnost.
 

Prilozi

  • 361342211600ac493adba3777969311_orig.jpg
    361342211600ac493adba3777969311_orig.jpg
    492,8 KB · Pregleda: 261
Pokušavamo da ustanovimo kako su naši francuski partneri uspеli da spojе svoju žеlеzničku stanicu sa gradskim mеtroom, i to jе svakako jеdan od izazova koji i mi zajеdničkim radom moramo da rеšimo na ovom izazovnom projеktu, izjavio jе ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović nakon obilaska Mеtro linije B u Lionu
Бог је Мона.
 
Čovek je promašio profesiju, trebao je da bude komičar.

Strašno je šta sve u ovoj zemlji može biti postavljeno za ministra. A najstrašnije od svega je što je ovo izjavio mrtav ozbiljan, "pokušavamo da ustanovimo kako su železničku stanicu povezali metroom", ko da je otkrio osmo svetsko čudo. Da je u pitanju šala ili sarkazam, pa ajde de. Ali Mona nije dovoljno inteligentan da bi bio sarkastičan, a i time bi uvredio svog velikog vođu kojem duguje sve što ima. Da nije AV, Monistar u svojoj biografiji ne bi imao ništa osim matičnog broja, a takođe ni 90% ministara u svim SNS-ovim vladama.

Da bi video to "svetsko čudo" gde glavna železnička stanica ima i metro liniju, nije morao da troši hiljade evra narodnih para da bi otputovao čak u Lion. Takvo čudo postoji i u Sofiji, Budimpešti, Bukureštu, maltene u svim metroima na svetu, pa i u našem komšiluku.
 
Poslednja izmena:
Gledam ovu mapu što je okačio TheOnlyLuka i tek sad vidim kakvu 'bi' (a možda i dalje 'će') dodatnu štetu napravili kada prva linija ne bi išla kroz Prokop i Klinički centar - onda treća linija umesto da ide na Vukov spomenik i Bulevar kralja Aleksandra, gde je najpotrebnija, mora da se spušta na Prokop.

I to sve da bi se pokrio Beograd na vodi i tamošnji tržni centar, jer je SNS ekipa oko Siniše Malog i dragog nam predsednika tako bila odlučila.

Tako se raspolaže našim milijardama evra i to je nekima prihvatljivo?!
 
Podvaljivanje priče o trećoj liniji od strane Malog i Vesića se može videti na snimku. Namestio sam vreme kada počinje taj deo, dovoljno je pustiti snimak.
 
Šta to Dr Mali reče na 13:56 ? Da će sve 3 linije da urade do 2032. godine ?!?! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Čak se malo spetljao oko te rečenice, trebalo mu je par sekundi da na brzinu smisli sa kojim najnovijim rokom će da slaže.
 
Belopoljanski mrda mrdalice a ovaj naš bi mogao da mrdne trasu preko Prokopa.
 
Реално могу и две линије метроа кроз Прокоп. Свакако мора усвојени план да се мења.
 
Мора, Весаре више нема, нема ни проблема. Ост'о Кантар само...
 
Мора, Весаре више нема, нема ни проблема. Ост'о Кантар само...
A šta ako Vesara postane direktor "BG voz i metro", kako se priča(lo)?

Реално могу и две линије метроа кроз Прокоп. Свакако мора усвојени план да се мења.
Može i deset, što se mene tiče, al' da nije trasa kojom ide linija 3.
 
Hteo sam reći: to što nema više Vesića ne znači baš ništa, Vučiću je važnije da metro prođe kroz Galeriju i BW nego bilo kome drugom.
 
Па нек прође, али је прво питање, зашто мора одмах? За почетак од савског трга могу да се уграде шатл аутобуске линије, па нек возе људе, ако је преседање кратко линије често шта је проблем? А може и бесплатно. Ето прилике за оне глупаве зелене аутобусе...
 
Савски трг је сасвим довољна тачка за покривање целог БнВ и Савског приобаља. Да има памети, кроз Прокоп би пролазиле и линија из правца Чукарице и линија из правца Вождовца и после једна наставила ка центру а друга ишла ка Савском тргу па преко реке.
 
Vrh