Da su za 50 godina u nekom trenutku uradili samo 200 metara plitkog ukopa recimo duž Rakovice ili Radničke kod NISa, pa bi se napravila neka osnova na koju bi se kasnije nadovezivalo, pomalo, pomalo, pa tako dok se s godinama ne izgradi nešto konkretno. Jer bi bar utabao jedan deo pravca budućih metro trasa i ne bi više bilo idiotluka da jedan političar/gradonačelnik / inženjer / institut hoće da kreće od jednog, drugi od durgog, treći od trećeg... Nego bi svaki naredni političar koristio priliku da se nadoveže na već izgrađenih 200 metara i pred izbore / sednicu doda svojih 200, pa drugi još 200 i tako nekoliko puta. I do danas bismo imali bar jednu krštenu funkcionalnu liniju.
A nisu problem pare, jer ako je bilo para za burgijanje Plješevice, Slatine, Topčidera, za Intergalaktički železnički čvor... bilo bi para i za ovo. Nego kao što rekoh, mi smo idealan nebeski narod, pa tako uzimamo u obzir samo idealno i nebesko, i ništa manje od toga. I tako u tom čekanju idealnog i nebeskog metroa, dobismo... znamo već svi šta.
Ali nema veze, mislim nije više bitno, složili smo se da nam metro ne treba.
Nego, da se vratimo bitnijim temama... Idu izbori, a na drugom podforumu je otvorena tema sa listama želja za buduće gradonačelnike i funkcionere.
Treba odlučiti hoćemo li ovde Katicu ili CAFa da proteramo...
i isto tako, hoćemo li ovde BKM ili Vegana (mislim na asfalt naravno, sigurno ne na ostrva, Bož' sačuvaj...)
Ili da na ovoj drugoj ne diramo ništa, jer nećemo da uznemiravamo automobile u prirodnom staništu. Moramo ' pazimo na ekologiju. Misim ekologiju i blagostanje automobila jelte...
S druge strane, dizel autobuse sve istrebiti, jer nas skoro pa pobiše sve. A i mnogo se brate parkiraju po trotoarima, kolovozima, zelenilima... Kad god idem trotoarom, malo malo pa naletim na autobus! I to dizel! Pa dosta više mislim stvarno... Ne mogu da živim od tih autobusa i njihovih 700 auspuha.