Opet poredimo babe i žabe. Sam Teheran je oko tri i po puta veći od Beograda po broju stanovnika, a sam Iran jedno osam od Srbije. Iranci uzgred budi rečeno nisu Arapi. Naravno da će imati daleko šire autoputeve, kao i Teheran metro, al sa nama nema poređenja tu. Ja sam pisao u kontekstu da oni nikako ne mogu biti 20 puta ozbiljnija država od nas, jer imaju faktički Teokratiju, mnogo šta je nametnuto, malo šta na volju, i tu nema poređenja i sa jednom evropskom državom, pa ni ovom našom. Da bi se uopšte poredili sa njima, morali bi biti makar kultorolški na sličnom nivou, a bukvalno smo totalno drugačiji. Autoritativne vlasti imaš svuda, pa i u zapadnim dekadentnim društvima, i ja ovde ne vidim mnogo od tog autoriteta, odnosno tiranije, pošto realno je mnogo što dozvoljeno, što na primer nije u Rusiji, Poljskoj, Mađarskoj itd. Poljska odavno slovi da ima vrlo autoritativnu vlast, pa spadaju u razvijenije ekonomije Evrope, Rusija spada u dosta uređene države što se tiče raznih vidova infrastrukture, kao i jedna teško autoritativna Kina. Znači ta autoritativna vlast veze nema sa slabijim razvojem države, kao i njenom infrastrukturom, čak naprotiv, često je primer sređenijih stvari u zemlji, jer nismo svi Švajcarci da se na lažemo, a vrlo široka demokratija ne može svuda baš tako dobro da se primi, jer je društvo kao takvo vrlo složeno. Švajcarci su primer gde to funkcioniše dobro, al i oni po meni preteruju sa referendumima za sve i svašta, što je opet priča za sebe. Ovde su stvari dosta složene, pa su mi prosto razna poređenja bez ikakvog osnova, jer se slika time jako sužava i pojednostavljuje. Ima i raznih primera gorih i od nas, pa nikom ništa. Dubai tek ne bih komentarisao, jer faktički je iznikao kao nešto potpuno novo u periodu od oko 25 godina, a utucane su milijarde u sve to, koje Srbija neće videti ni za 300 godina. Lako je njima bilo kad su bukvalno počeli od nule i to u pustinji.