Šta je novo?

Metro

Ако је "TRAFFIC INSTITUTE" пре 40 година написао да је "градња извесна"... да му верујемо.
 
Ево Партизански пут, Жеграп, Планум и Руднап заједно са Ратком само чекају да крену са копањем.
 
Screenshot_20230302-235953_Gallery.jpg
 
I jasno je da neće biti ništa od one starije slatke bajkice o dobrim čikama iz inostranstva koji kupuju ogroman soliter na preskupoj lokaciji da bi od njega napravili zelenu oazicu (a ne da bi mlatili zeleni papir od njega).

Meni je ta zelena zgrada više vila horor film nego slatka bajka.

Ovo sada je najbolje rešenje koje smo dobili.
 
I meni je slično prošlo kroz glavu. Prosto neverovatno koliko ljudi misli da je dovoljno imati mobilni i / ili dron i put grada pa snimati i objavljivati na youtube, i tako steći titulu arhitektonskog youtubera. Ovo je primetno u prethodnih nekoliko godina.

P. S.
Slično je i u drugim oblastima.
 
Ako su ovo "radovi na izgradnji metroa"..............:violina:
 
Haha to je samo prikrivanje razmere problema. Da se prikaže kako sve teče po planu iako je daleko od toga. Koliko je novca potrošeno na stvaranje nepotrebnih problema bog zna. Svakako se moglo potrošiti na bolji način.
 
Gradski menadzer Beograda Miroslav Čučković rekao je, povodom izgradnje metroa, da je neophodno rešiti tradicionalna saobraćajna čvorišta, kao i da je velika radost što će prestonica ove godine dobiti novu železničku stanicu Prokop u punom kapacitetu. „Metro čekamo decenijama, bila je želja da se metro radi u otvorenom iskopu od Pančevačkog mosta do Mirijeva preko Karaburme i Višnjice, međutim s obzirom da na trasi buduće pruge za metro ima veliki broj stambenih zgrada odlučeno je da ide pod zemljom, na dubini na više od 12 metara kako ne bi dolazilo do velike ekpropriacije“, rekao je Čučković za Tanjug. Navodeći da je prva trasa od Železnika do Pančevačkog mosta nesporna, Čučković je rekao da će biti novih 6 stanica od Pančevačkog mosta do centra Mirijeva.

 
Dođe i mart, oberlažov Vesara još nikako da potpiše te ugovore sa Pauer Čajna i Alstomom koje najavljuje još od pretprošle jeseni na svakih par meseci. Nastavlja se poluvekovna beogradska metro-saga; mnogo priče, (ni)malo gradnje. Dokle više?
 
Vrh