:notok:Milance":1fzo33gv je napisao(la):Kruzni tok oko zgrade je najbolje resenje!
jače je od mene
:notok:Milance":1fzo33gv je napisao(la):Kruzni tok oko zgrade je najbolje resenje!
Hah to verovatno kopka i planere!vucko":zolt8sb2 je napisao(la):Razumem,sad me kopka da li bi uglavili ulicu izmedju poste i zgrade Zeleznice ili ce prema savskom mostu da prave krivinu oko zgrade
Retardirano...umesto da restaurira ona prelepa fasada te zgrade od pre rata, oni bi da je ruse. I sta ako vise nema potrebe za zgradom poste? To sto tu nema potrebe za postom, ne znaci da nema potrebe za zgradom.nbumbic":30pc8cq4 je napisao(la):Zgrada pošte je tu jer je prosto nekada u to bila idealna lokacija, za dopremanje/slanje i razvrstavanje pošte iz svij krajeva Jugosalavije, ali pošto više se železnice i ne koristi toliko za poštu, a i neće tu više biti glavna železnička stanica, postojanje tolike zgrade pošte je pomalo ne potrebno na toj lokaciji.
:kk:shmeksi":3iqb6u5c je napisao(la)::notok:Milance":3iqb6u5c je napisao(la):Kruzni tok oko zgrade je najbolje resenje!
jače je od mene
Uf ta fasada je bila mnogo dobra! Baš bi voleo da je obnove!hazard":1hltdou2 je napisao(la):Retardirano...umesto da restaurira ona prelepa fasada te zgrade od pre rata, oni bi da je ruse. I sta ako vise nema potrebe za zgradom poste? To sto tu nema potrebe za postom, ne znaci da nema potrebe za zgradom.
Ne mislim ja da je rušim, ja sam samo preneo ono što sam video u planovima. Izvinite što to nisam jasno rekao pa nekome možda deluje da promovišem ovu ili onu verziju. Za zgradu pošte sam samo preneo obrazloženje što može da se ukloni, ali to ne znači da promovišem taj stavMilance":3oxq8img je napisao(la):@nbumbic
Kako mislis da rusis zgradu kad je pod zastitom?
+1shmeksi":b5bpr5yx je napisao(la):bez kružnog toka
Nema veze dobro je se čuju i ovakvi stavovi!Ambassador":2h4xe7ny je napisao(la):edit: Sad sam shvatio, kakve ovo veze ima sa metroom? Baš oftopičarimo...
Uuuu ovo su vec tri reci... Napredak! Kako god ja sam za kruzni tok nakon sredjivanja stanja oko i sa zeleznickom stanicom sto bi se super ukolopilo u eventualno jednog dana izgradjeni most i otvaranje i sredjivanje Nemanjine kao nekog malog bulevara izmedju dva kruzna toka sto mislim da moze super da izgleda. Toliko od mene i necu vise u off obecavam!shmeksi":3aasa6mm je napisao(la):bez kružnog toka
Tacke 3., 4. i 5. uopste nisu jedinstvene Tucovicu. Btw valjda gine 1914. O Nikoli Pasicu mozemo imati kakvo god misljenje, ali on je svakako imao daleko veci uticaj na srpsku istoriju nego Tucovic. I inace su za napredak i modernizaciju Srbije bili daleko vise zasluzni naprednjaci i liberali (pa cak i radikali) nego socijalisti. Za njega je u Beogradu ulica (i to jedna od vaznijih) dovoljna, veca posta moze da mu se oda recimo u njegovom rodnom kraju.Ambassador":224bgt8q je napisao(la):Naprotiv, ja mislim da je Dimitrije Tucović jedna od važnijih ličnosti u našoj istoriji, a za neke stvari ne može niko od drugih političara ni da mu pljune pod prozor jer:
1. Uspešno je sagledao i digao glas protiv sprskih pretenzija ka Kosovu.
2. A kad se to desilo (Srbija osvojila Kosovo) kritikuje vlast zbog odnosa prema Albancima, koji nikako ne može dovesti do uspostavljanja normalne države na toj teritoriji - od klanja Albanaca, preko spaljivanja sela, do njihovog proglašavanja izrodom ljudske rase, koji nije sposoban za demokratiju (najveća polemika tada je bila da li na Kosovu treba uvesti vojnu /zalagali se radikali/ ili policijsku /zalgali se naprednjaci, mislim/ upravu), na Kosovu se ne održavaju nikakvi izbori za parlament Srbije, i takvo stanje okupacije Tucović naziva "imperijalnim osvajanjem".
3. Protivi se Austrougarskoj aneksiji Bosne i Hercegovine (npr. Kautski nije objavio njegovo pismo osude aneksije u Die Neue Zeit-u).
4. Oštro se protivi ratu između Austrougarske i Srbije.
5. Kada je Srbija ušla u rat, ide u rat i gine 1941. u borbi, za razliku od ostalih velikih "patriota" i "nacionalista" koji su ladili dupe u Beogradu, Nišu, a kasnije Londonu itsl.
Zaslužuje i trg i ulicu, a to što građani više vole Pašića koji je dva puta rasturao parlament kada je trebalo da se formira radna grupa koja bi ispitala malverzacije njegovog sina, to je neki drugi problem.
edit: Sad sam shvatio, kakve ovo veze ima sa metroom? Baš oftopičarimo...