Ne znam jesam li postavljao već slike, mislim da jesam ove prve tri. Ali evo i još relativno novih, mali "timeline" buduće U-Bahn stanice Matzleinsdorferplatz, produženje U2 u Beču
Prve tri slike su od pre dve godine, na placu, tu će biti glavna zgrada (da, zgrada) ulaza u stanicu. Nalazi se iza železničke stanice. Za sadržaj ne znam šta će biti, železnička stanica je renovirana od marta prošle godine do aprila ove godine, pri čemu je sporedni ulaz u stanicu ostavljen nedovršen, pretpostavljam da se čeka određena tačka izgradnje metro stanice pa da se to spoji.
Preostale slike su drugi ulazi u stanicu. Trenutno izlivaju ploče plafona ili šta god, i prave šahtove za lift (4. slika) - barem tako pretpostavljamo, na 3d mapi stanice (aplikacija U2xU5) bi na tom mestu trebalo biti lift. Desno od toga treba da budu stepenice, a na poslednjoj slici je sporedna ulica, gde će takođe biti još jedan ulaz. I sve to spajaju sa postojećim podzemnim ulazom, koji povezuje i tramvaj i bus, kao i sa železničkom stanicom. Pravi saobraćajni čvor. Par stotina mesto ispod se pravi i deo za promenu koloseka, kao i izlaz u slučaju evakuacije.
Plan završetka produžetka U2 je za 2028., ali do ove stanice, a konačan završetak sa još dve stanice dalje je par godina kasnije. 2024. bi trebalo da krene krtica da iskopava tunel. Ove godine su na toj glavnoj stanici (prve 3 slike) počeli i sa, sad kažem nestručno, "zamrzavanjem" dugačkim horizontalnim šipovima, da obezbede stabilnost zemljišta za krticu.
Na ovom sajtu ima relativno česte reportaže izgradnje svih stanica, pa čak i renoviranje železničke stanice.
Fotoblog und Baudokumentation über die Verlängerung der Wiener U-Bahn-Linie U2 vom Rathaus zum Matzleinsdorfer Platz.
coeser.de