Užice
Advanced
- Učlanjen(a)
- 14.01.2021.
- Pohvaljen
- 4.969
Pa ni druga metro linija nije baš na istoj trasi kojom ide 83-ka; taj autobus saobraća samo od Crvenog Krsta do Bačke ulice u Zemunu,a druga linija bi trebala ići od Mirijeva do železničke stanice Zemun, pri čemu "kači" Bulevar Kralja Aleksandra na potezu od Ustaničke do Cvetkove Pijace. Stanice metroa su predviđene u Šumatovačkoj i Južnom Bulevaru,a ne kod okretnice 83-ke na Crvenom Krstu. Trasa metroa koincidira liniji 83 samo u jednom manjem delu, od Makenzijeve do Senjskog Trga, a ni tu ne potpuno, jer metro opet iz nekog razloga zaobilazi i Ušće i Palatu Srbija.
U svakom slučaju ,mislim da će 83-ka morati da ostane i nakon završetka celog metroa. A razlog zašto na njoj voze solo autobusi je verovatno u tome što zglobnih nema dovoljno za sve linije,a ne u nedostatku putnika; skoro sam se vozio 83-kom od terminusa Crveni Krst do centra Zemuna, i bus je bio dupke pun već na samom polasku.
U svakom slučaju ,mislim da će 83-ka morati da ostane i nakon završetka celog metroa. A razlog zašto na njoj voze solo autobusi je verovatno u tome što zglobnih nema dovoljno za sve linije,a ne u nedostatku putnika; skoro sam se vozio 83-kom od terminusa Crveni Krst do centra Zemuna, i bus je bio dupke pun već na samom polasku.