vradovic » 29 Aug 2021 05:53 pm[/url]":1dpb7st3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=875793#p875793:1dpb7st3 je napisao(la):
overdrive » 29 Aug 2021 04:33 pm[/url]":1dpb7st3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=875772#p875772:1dpb7st3 je napisao(la):
vradovic » Ned Avg 29, 2021 5:03 pm[/url]":1dpb7st3]Nebuloza. Pa valjda je vaznije da ljudima u Beogradu na vodi bude “zgodno” i pristupacno nego na Vidikovcu. Jedan stanovnik u BNV ajde sto placa porez kao 50 stanovnika Vidikovca nego sto ce jos najverovatnije i da zaposli 50 njih. Naravno da treba da se prioritizuju delovi gde se “para vrti”. To je u nacionalnom interesu ove drzave.
Totalni promasaj po meni metro. Treba nam direktna linija
Aerodrom - BNV i treca linija po meni MORA da ima centralnu tacku u BNV.
Ja da sam vlast prvo bi isao kod Miskovica, Kostica, Pere Matijevica, Karica i slicno i pitao njih jel Vam treba i gde. Nama treba vlast koja radi u nacionalnom interesu a ne interesu “svih gradjana”.
Razocaran sam trasama metroa. Nadam se da ce barem ovu jednu produziti do aerodroma.
Један становник Видиковца, Церака, Скојевског насеља и др. места је плаћао порез 40 година, да би на крају добију малу пензију и да би га један од најважнијих система градског саобраћаја заобишао. Осим тога што је плаћао тај порез, сваки дан плаћа и ПДВ када купи брашно, јаја, уље, сир, сапун или со. Плаћа, ако има среће, регистрацију возила и акцизу на гориво.
Шта представљају људи који су већ генерацијама у Београду и који поштено живе од своје зараде и уредно плаћају своје рачуне? Зашто они немају право на подземну железницу? Зашто су становници "обичних" насеља мање важи од становника Баре Венеција? Зашто неко чија породица живи генерацијама у БГ није заслужила да има приступ метроу у 21. веку?
Ако је некоме битан "шатл" од Савског трга до Сурчина, онда није требало рушити Главну железничку станицу.
Dacu ti odgovor bez obzira sto moze biti pogresno shvacen.
Zato sto je to sve sto si nabrojao
nedovoljno. Iz perspektive koliko ti ljudi uticu u nasem BDP-u je nedovoljno. Doprinose BDP-u toliko zanemariv procenat da su nebitni. Zato sam i napomenuo da nam treba vlast koja gleda Nacionalni Interes a ne interes bas svih gradjana. Nas nacionalni interes je povecanje BDP-a a ne da li ce stanovnicima u Grockoj da bude lepo.
Imamo jednu drzavu i jedan nacionalni interes. Metro se gradi zbog ubrzanja protoka ljudi. Brzi promet ljudi, roba i usluga dovodi do povecanja BDP-a. Naravno da je mnogo vaznije da li ce onaj sa Dedinja da stigne na odrediste nego da li ce 500 ljudi sa Vidikovca morati autobusom. Kada nasi ljudi pocnu tako da gledaju na stvari bice nam bolje.
Zato je po meni u nacionalnom interesu da metro pokrije sajam, Kalemegdan, aerodrom, centar grada, Beograd na vodi, Gardos, Ratno ostrvo, marinu Dorcol i ostala turisticke destinacije.
Po meni napravljen je promasaj:
- Ukrstanje sa Prokopom je pod moranje
- Linija 3 da se ukrsti u BNV
- Aerodrom da se produzi linija iz Zemuna
- Jos neka linija za sajam