Šta je novo?

Metro

HL je konkurent aerodromu a ne gradskom, prigradskom i međugradskom saobraćaju. Nema nikakvog smisla braviti iole kratke HL linije kao što metro nema smisla da bude na manje od 1km, a gradski na manje od 200m
a što se tiče linije od aerodroma preko save, mislim da takva linija i te kako ima smisla, ne pravi se ona samo za putnike koji lete već za dobar deo nbg-a i rasterećuje postojeće mostove kao što bg voz pomaže.
A sistem fidera treba testirati uz bg voz, npr u ovči jedna eko linija, možda čak i borča-ovča eko 2 linija

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504711#p504711:3dsb2fd0 je napisao(la):
Gorstak89 » December 31st, 2017, 5:54 pm[/url]":3dsb2fd0]A sistem fidera treba testirati uz bg voz, npr u ovči jedna eko linija, možda čak i borča-ovča eko 2 linija
Dovoljno je 105L pretvoriti u EKO liniju , obzirom da je ona već sada neka vrsta fidera. Isto tako , uvesti slične linije tamo gde je moguće i opravdano.

Ааааа 105Л у еко линију...
Па шта ће тамо е-бус када су само ливаде,краве и њиве? :mrgreen:

Овај соле није нормалан. Да није озбиљан помислио бих да је прави спрдатор. :lool:

Smeta mu E - bus kroz njive , isti bi da provlači na Prokopu u sred pustare , kako kažu mnogi posetioci ovog foruma?
Ovaj Norexan nije normalan. Da nije ozbiljan , pomislio bih da je pravi sprdator. :lool:

Прокоп је нова главна железничка станица независно од тога шта ко о томе мисли. :wink:

Ovča je početna stanica linija BG: voza , šta god ko o tome misli. :wink:

Тај део није за е-бус а један од разлога зато што је приград.
Зна се где иду е-бусеви тј. где се прво граде такве линије.
Не тролуј више форум својим токсичним глупостима... :kafa:

Zna se gde idu E busevi , tamo gde odredi veliki vođa Norexan. Ako on kaže da ga ne zaslužuje Borča , onda tako ima i da bude!
Mogao bi i ti svojim radiokatvno - toksičnim glupostima da ne troluješ forum. :)

Нећу улазити више у расправу с тобом али ћу ти рећи само ово Е-бусеви и хибридни аутобуси иду прво тамо где је велико загађење зато што је нелогично да их прво протураш кроз њиве а прљавштина ти иде главним улицама па само пуши ли пуше сулундари као да загађења нема довољно. Никад нисам раздвајао нити једно насеље али мало здравог разума није на одмет. Но како код нас нема разума онда је сасвим логично и поптуно оправдано да се аутобуси гомилају у центар а да се у исто време брани пролазак е-бусева кроз исти као и санкционише свака идеја о проширењу трамвајске мреже. :wink:

Znači hoćeš da mi kažeš da će E - busevi i hibridni busevi prvo da idu tamo gde je veliko zagađenje , na Dorćol , obzirom da tamo najveće zagađenje u celom gradu? Tolke godine živim u jednom gradu , i evo tek sad sam shvatio da živim u zabludi. Celog života sam mislio da su drugi delovi grada najzađeniji , a sad vidim da je to ipak Dorćol.

24 је створена за е-бус, али то нема везе са темом о метроу. а вас двојица мало спустите лопту

čemu ovo trolovanje i spamovanje? ajde stvarno spustite loptu, imate privatne poruke za bilo kakve uvrede
u suprotnom će @Igor da reaguje :)

Takođe. Ajde oko 29. novembra i oko Toplane tamo kod Marine. Ali ostatak Dorćola... ne znam, ja nisam primetio. Pogotovu što je i reka tu, sa sve svojim vazdušnim strujama i gomilom drveća okolo.

Исправније је рећи да је општина Стари град са највећим загађењем.ваздуха због најзагушенијих саобраћајних праваца.

I Palilula , mislim na levu obalu Dunava. Bulevar Despota Stefana pripada i toj opštini. Tu su i Višnjica , Karaburma i Ada Huja. A baš tuda eto hoće da provuku metro. :)

beogradski-voz.jpg

Sa SNS strane
https://beogradzivi.rs/Tema/a154-Saobra ... -zivi.html

Šta im je ovo Predložene lokacije za vožnju i parking bicikala, neki poluinteligent nije umeo da prevede Park & Ride?

Није им то једина грешка, ево сад сам нашао Острожницу на мапи обилазнице :D

@laki

Presedanje sa metroa na druge vidove saobracaja je sporije i nepouzdanije nego sa m-na-m. Mi cemo mozda imati jednu liniju metroa. U tom slucaju treba dati dodatne pare i napraviti dodatnu organizaciju prostora oko stanica. To se pokazalo kao neizvodljivo u Srbiji. Primer Beovoza.

Vrh