marrecar » Uto Nov 07, 2017 8:57 pm[/url]":2gb2jyfv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=490111#p490111:2gb2jyfv je napisao(la):
markomarko » 07 Nov 2017 03:33 pm[/url]":2gb2jyfv]
https://i.imgur.com/CrmUB4I.png
Iskreno, meni mozda najcudnije deluje ovaj deo gde crvena linija ide nekih paralelno sa tramvajskom linijom na udaljenosti od nekih 400m, pa se posle spajaju i idu paralelno bulevarom..... Nekako mi je vrlo neracionalno praviti i odrzavati dve paralelne linije - ako su vec odlucili da tramvaj treba sacuvati!
U varijanti u kojoj tramvaj u Bulevaru ostaje, smislenije bi bilo skrenuti na jug ka Klinickom Centru i Prokopu pa onda mozda trasom autoputa ka istoku ka Medaku, Jerkovicu.... Ili vec samo ici juznije ispod Pasinog Brda pa ka Konjarniku
Ta prica tamvaj paralelno sa metroom ne valja, je zaista vise besmislena. Pored toga sto se izostavljaju bitne tacke u BKA, ideja i izgleda guranje da prva izgradjena linija bude Makis preko BNV, itd, umesto Ustanicka-Zemun, se svakodnevno pokazuje nevidjeno... glupom, u manjku izbora atributa za to. Pa eto svako jutro od 7 okretnica tramvaja na Ustanickoj se za nekoliko minuta napuni sa vise od 100-150 ljudi. Eto bas juce sam obratio i paznju, stigao sam na stanicu u 7:30, nekoliko sekundi ranije je otisao tramvaj, a na stanici je ostalo desetak ljudi. Za manje od 5 minuta, na stanicu je doslo oko 150-200 ljudi. I svaka stanica duz BKA je bila relativno puna ljudi, shodno svojoj lokaciji. Bez tramvaja na duzi period, zbog zastoja u saobracaju ili slicno, stanice su prepune i potrebno je nekoliko uzastopnih tramvaja kako bi se to rascistilo. Veceras oko 6 sam bio na stanici kod Vuka, ka Ustanickoj, vec tada je bilo oko 70 ljudi. Tramvaja nije bilo sigurno 20 minuta od tada, a na stanici, u celoj svojoj duzini do semafora, nije mogla ni igla da padne, neki ljudi su i na sinama stajali. I naravno nailazi prepun Caf.
Znaci to da tramvaj gubi smisao metroom je potpuno glup razlog da se linija ne vodi trasom velikog protoka putnika. Pa svakako, bilo kojom trasom, ce se gubiti putnici bilo kog vida prevoza, a da se iz tog razloga izbegavaju bitne trase i tacke je potpuna besmislica.