[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419618#p419618:3p2p5lqh je napisao(la):Express » 27 Nov 2016 07:26 pm[/url]":3p2p5lqh][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419573#p419573:3p2p5lqh je napisao(la):SRBO » 27 Nov 2016 04:30 pm[/url]":3p2p5lqh]У случају метро нема ту нереалног само питање када
Ако су инсајдерске информације тачне до 2080 мораћемо да имамо метро до Арађеловца
Krunisan sam ja zbog toga što sam jednom nacrtao mrežu dužine 163km koja je između ostalog imala i stanicu ispred JohnnyLeejeve zgrade.
U pravu si. Nije pitanje realnosti već vremena. Donošenje zaključka o nečemu kao nerealnom podstiče kratkovidost Srpskog čoveka. U pitanju je mentalitet i ništa više. Političari ne žele da vide optimalnu mrežu već najkraću moguću mrežu koju je moguće izgraditi sa podizanjem što manjeg kredita po najpovoljnijim uslovima za jedan mandat. Drugim rečima boli njih ona stvar za pokrivenost grada/pristupačnost tim sistemom što je i poenta ne samo metroa već bilo kog saobraćajnog sistema.
Evo dajem primer pravog rekordera.
Jovinova mreža sa ove mape ima dužinu 191km na području GUP2021. Usvojena varijanta A3 je bila dužine 248,6km u "gradu".
I šta je ovde nerealno s obzirom na to da je ovaj metro projekat (kao i svaki drugi dobar metro projekat) sam po sebi razvojni? Ništa nije nerealno. Sve se svodi na pitanje vremena moguće realizacije. Kao što je Jovin ovde stavio stanice u Makišu tako i Vučićevci stavljaju stanicu u Makiško Polje. Ti isti Vučićevci dižu bukvalno kule i gradove u nekadašnjoj Bari Veneciji tako da projekat koji je viđen kao nerealan u očima mnogih (vratite se na onu kratkovidost i mentalitet sa početka) evo diže se iz bare na zaprepašćenje istih.
Najvažnije je biti svestan činjenice da se metro ne gradi da bi se potrošilo što manje para ili da bi se digao što manji kredit već da bi se njime opslužila odgovarajuća populacija po svetskim parametrima.
Koliko je ovo dobra mreža! Jedina zamerka koju imam je na zapostavljenost pravca Višnjičke, inače je super sa sve m3-kom ka aerodromu!