zidar":2wi2h14h je napisao(la):
@Siniša
Kada kazem da Kaludjerica i okolina nisu dovoljno naseljene mislim na gustinu, ipak su u pitanju kuce a ne zgrade ili soliteri a metro je prevozno sredstvo prvenstveno namenjeno gusto naseljenim urbanim sredinama. To sto je guzva u prevozu verovatno je stvar lose organizacije ili nedostatka vozila ali necu vise o tome jer ne znam dovoljno dobro taj kraj.
Linija 309 saobraca na svakih 3-5 minuta, sto je cesce i od centralnih gradskih linija. I uvek je pretrpana. Tako da tvoje spekulacije o neorganizovanosti ili nedostatku vozila nisu tacne.
Sto se tice gustine naseljenosti, ni tu nisi u pravu, jer po mojim saznanjima, samo u Kaludjerici zivi preko 10 000 stanovnika. Takodje, Kaludjerica nije nista manje urbanizovana od Starog Mirijeva, Stare Karaburme, Dusanovca, Vozdovca, Konjarnika, Liona...... a ti delovi grada se smatraju ``urbanizovanim``.
Planirana metro linija od Tvornicke do Ustanoicke datira iz `70-ih, kao uostalom i sve sto sadasnja gradska vlast gradi.
To znaci da je odavno zastarela kao projekat. Kad kazem zastarela, mislim da odavno vise nema mesta graditi depoe niti kod Tvornicke, niti kod Ustanicke.Ti delovi grada odavno nisu livade i vocnjaci, jer se gradsko jezgro prosirilo. Moj predlog je da se linija produzi od Tvornicke, do Kineskog mosta, i tu gradi depo, a na drugoj strani do skretanja za Kaludjericu.
dedinje":2wi2h14h je napisao(la):
Predlozi o rušenju nekih mostova na Savi su greška. Nije uobičajeno da se mostovi ruše pogotovu u gradovima gde su decenijama postali deo gradskog imidža
niko nije spomenuo rusenje tramvajskog mosta, vec izmestanje. Naravno da ga ne treba srusiti.
dedinje":2wi2h14h je napisao(la):
Treba sačuvati i stari železnički most kao prvi beograsdki most, jedini podignut u XIX veku. Ukoliko se ukine pruga preko njega biće idealan kao pešačko-biciklistički most.
Treba, i to bi bilo atraktivno resenje, ali.....njegova najniza visinska kota je van svih mogucih standarda i crna tacka je plovnog puta. Malo brodova moze da se ispod njega provuce, zato je i planirano njegovo rusenje. Naravno, nekada. Istina je da on nece niti da se rusi,niti da postane pesacki, zbog idiotskog GUP2021, po kome ostaje u funkciji i stari zeleznicki cvor, jer smo, zaboga tako bogata zemlja, pa imamo sredstva za odrzavanje dva paralelna zeleznicka cvora, od kojih ce ovaj stari samo da smeta.:rant: