Šta je novo?

Metro

A 'el ima na Vidikovcu ovolika livada, i jel može metro da dohvati površinu tamo?
Kako bi dovukli metro kompozicije tamo, da ih ''porinu'' u podzemlje?

Sva sreća da me je ovaj genije politike blokirao pa ne mogu da vidim objavu. A za onu prozivku da radim za SNS zbog metroa ćemo posebno da diskutujemo na odgovorajućoj temi.
Ne spinuj, ne radiš za SNS ali si odradio taj posao za njih. Izgubio si kredibilitet jer ako se sutra pojaviš da braniš nešto bitno ne može ti se verovati.

Iz 2022. tekst.
Screenshot_20240707_230848_Samsung Internet.png

Sem ovog ima još nekih stvari.

Prvo, udruženje se zove Po meri metro. Drugo, prethodni plan metroa iz 2013. godine je prevdiđao trasu Ibarskom magistralom. Ništa od predloga nismo izmišljali i igrali se misaonog urbanizma već se pozivali na pretodne planove metroa. Treće, skupili smo 5.000 potpisa za peticiju za temu koju je veoma teško približiti prijateljima.
Pozdravi svog nepismenog prijatelja koji samo ume da rovari i širi mržnju ka ljudima koji pokušavaju nešto da promene. Propustio sam da ga tužim zbog ličnih uvreda i klevete, ali neka mu je na čast jer ne sme da se suoči samnom već samo ume sa svojih 4 i kusur banke da piše po grupama i proziva sve druge kako rade za vlast.

Na slici je plan metroa iz 2013. godine:

metromapabb.gif

Niti jedan kontraargument na ove stvari iz teksta, baš lepo. Bitno je da si ga nazvao klovnom kojem ništa ne trebam da verujem ali ću zato da verujem osobi koja je završila u Ne davimo Beograd (lažna opozicija), važi.
Pominješ peticije? Da li mogu znati kada su peticije bilo šta promenile, možda nisam upućen? Znam da su oni iz K-P koristili peticije samo da bi imali bazu kontakata, da nisi i ti možda?
Screenshot_20240720_230411_Telegram.png

Tuži ga ako misliš da će ti proći. Tražio sam tvoje stare poruke na forumu i ovo si predstavio kao polu-pobedu, sramota.
Raskrinkavanje onih koji su protiv naroda = širenje mržnje. E svašta..

Niti jedan kontraargument na ove stvari iz teksta, baš lepo. Bitno je da si ga nazvao klovnom kojem ništa ne trebam da verujem ali ću zato da verujem osobi koja je završila u Ne davimo Beograd (lažna opozicija), važi.
Pominješ peticije? Da li mogu znati kada su peticije bilo šta promenile, možda nisam upućen? Znam da su oni iz K-P koristili peticije samo da bi imali bazu kontakata, da nisi i ti možda?
Pogledajte prilog 205392
Tuži ga ako misliš da će ti proći. Tražio sam tvoje stare poruke na forumu i ovo si predstavio kao polu-pobedu, sramota.
Raskrinkavanje onih koji su protiv naroda = širenje mržnje. E svašta..
Ako smem da se umesam,peticije koje sam npr ja potpisivao su uvek imale opciju da stikliras da li zelis da primas dodatna obavestenja, ne moras ako ne zelis. Nikakve spamove nisam dobio. Jedini koji su zloupotrebili moj mejl i telefonski broj jeste gradska opstina ,predali Bastacu i Zujovicu da me spamuju mejlovima i porukama, i to su iskoristili verovatno podatke koje sam ostavio kad sam klinca prijavio na besplatne sportske aktivnosti preko opstine

Prvo, udruženje se zove Po meri metro. Drugo, prethodni plan metroa iz 2013. godine je prevdiđao trasu Ibarskom magistralom. Ništa od predloga nismo izmišljali i igrali se misaonog urbanizma već se pozivali na pretodne planove metroa. Treće, skupili smo 5.000 potpisa za peticiju za temu koju je veoma teško približiti prijateljima.
Pozdravi svog nepismenog prijatelja koji samo ume da rovari i širi mržnju ka ljudima koji pokušavaju nešto da promene. Propustio sam da ga tužim zbog ličnih uvreda i klevete, ali neka mu je na čast jer ne sme da se suoči samnom već samo ume sa svojih 4 i kusur banke da piše po grupama i proziva sve druge kako rade za vlast.

metromapabb.gif

Dodao bih ne bez razloga još dva važna linka:

Poslednja izmena:
Polako. Dal će 2028. ili 2038. zavisiće od toga kad će prva kineska krtica da krepa, da kao loše kalibrisana omaši cilj i na šta će sve usput da naleti. :D I hoće li uopšte sačuvati obraz do narednih izbora s obzirom da sve manje ćuraka veruje u višu silu kao izgovor.

A pre početka predstave pametnije bi bilo da do Makiša dovedu BG voz, svakako da se više pozabave trasiranjem metroa do Kijeva i ostalih delova grada.

Na taj bi način metrolikim BG vozom (Alstom X'trapolis sklopljen ovde kao što je lokalno montiran i Transperth C series) povezani Makiš i Pančevac preko Prokopa i Autokomande (i KCS indirektno sa obe), istovremenim pokrivanjem aerodroma, Obrenovca, Pančeva i svih lokacija između garantovali bržu i jeftiniju realizaciju uz neuporedivo širi inicijalni efekat.

Aerodromska veza bi mogla biti obezbeđena bifurkacijom na Čukaričkoj padini (obrenovački krak bi nastavljao u nivou pravo uz ili po medijanu magistrale) korišćenjem dvocevnog drumsko-železničkog dabldeker prolaza ispod zapadnog/donjeg špica Ade kao što je to rešeno u Vuhanu:
f-2-133-14723282_5-Project_Profile_and_Technology_Innovation.jpg

Linija 8 koristi jednocevni metro tunel, a linija 7 u cilju smanjenja troškova donji nivo drumsko-železničkog rečnog prelaza.

Pošto su cevi dovoljne širine za 3+3, ako se jednog dana opamete pa poukidaju leva skretanja na svakom ćošku, uglavljene kružne tokiće, izgrade nadvožnjake i podvožnjake proširenjem Trgovačke bi praktično dobili gradsku poluobilaznicu od Orlovače do Ovče preko Pupinovog mosta bez novog premošćavanja Save.

Evo ideje od “down under” - Quinsland
Obavestite gradonačelnika i kinistre da je meteo rešen :)
Bus, train

metromapabb.gif

5000 potpisa?
Pa to nije nista...Beograd im 1.7 mil. stanovnika.

Skupi dosta vise pa ce se i mozda nesto promeniti

Dobro je da čujemo da se i dalje nešto radi ako ništa drugo bar na planiranju. A i sviđa mi se što je linija dva podeljena na samo dve deonice. Kada su radili planove za prvu deonicu od Bežanijske kose do Merkatora delovalo mi je da će ih biti tri.

“Kako se podseća, na Makiškom polju u planu je izgradnja depoa za budući beogradski metro sistem, kao i metro stanica i dodatnih sadržaja.

- Za potrebe opremanja predmetne lokacije, između ostalog, potrebno je uspostaviti funkcionalnu saobraćajnu infrastrukturu koja bi omogućila nesmetan pristup planiranim objektima - navodi se u tenderu.”

Vrh