Šta je novo?

Marriott Hotel

Da ali eto dobicemo neku genericnu nakazu nedostojnu lokacije. Zao mi je Jugodrva, meni je najveci kvalitet te zgrade njena neprimetnost. Toliko puta prodjem tuda i nikada ne odvlaci paznju sa pozorista dok ce bilo sta od ponudjenih resenja dodatno marginalizovati Beograd po pitanju arhitekture.

stf":18i64lpm je napisao(la):
Досадно, досадно, досадно...

+1

Ovo izgleda kao da spada u onih 50% savremene arhitekture sto izgleda pristojno ili cak vrlo fino na renderu, a kada se izgradi izgleda...onako dosadno, neinventivno i bezveze. Ako se ovo sa slike izgradi, izgledace kao neka zgrada koja pokusava a ne uspeva da bude interesantna u neinteresantnom nemackom pregradju - spavaonici. Hocu reci ovakve zgrade su pre za Cerak nego za centar. Mada ih ja realno ne bi ni tamo.

hazard":2mlucd64 je napisao(la):
stf":2mlucd64 je napisao(la):
Досадно, досадно, досадно...

+1

Ovo izgleda kao da spada u onih 50% savremene arhitekture sto izgleda pristojno ili cak vrlo fino na renderu, a kada se izgradi izgleda...onako dosadno, neinventivno i bezveze. Ako se ovo sa slike izgradi, izgledace kao neka zgrada koja pokusava a ne uspeva da bude interesantna u neinteresantnom nemackom pregradju - spavaonici. Hocu reci ovakve zgrade su pre za Cerak nego za centar. Mada ih ja realno ne bi ni tamo.

Iliti "dizajn preko k***-a", u fazonu 'ajde da ne bude bas permatranzicija ali totalno neinspirisano. A najzalosnije je sto je i to nekakav napredak jer smo do sada imali uglavnom:

(a) "dizajn za k***" (odlican primer ona zgrada u Bokeljskoj, u fazonu nije bitno, zgrada je zgrada, sve ce to narod platiti) i

(b) "dizajn k***-enje" (Arkanov "cardak ni na nebu ni na zemlji" i masa druge privatne gradnje po Dedinju, Senjaku, itd.).

Dakle, od dizajna za K i dizajna K-enja do dizajna preko K, prosto da se covek zapita kako nam se desila nova zgrada poste i most na Adi.

A Centar za promociju nauke AKA Čardak ni na nebu ni na zemlji? :D

Šalu na stranu, meni je Falkenštajner jedino moderno uspelo zdanje poslednjih x godina (ako ne računam Pilon)

мени је Зира свакако квалитетнија. А Б23 је раме уз раме са Фалкенштајнером.

Ja Falkenstanjeru ne mogu da oprostim spratnost, mogao je da bude ultraefektan sa jednim istinskim tornjem. Ovako mi deluje preseceno i odfikareno, prosto mi se place zbog propustene prilike... :cry: ... kao i kod onog lepog projekta u Santicevoj koji je pri izvedbi znacajno degradiran valjda (zapravo sitnim) odlukama investitora ...

слажем се џони....иако је за то крив урбанизам, управу си, ипак је Б23 бољи, јер се није трудио да буде нешто што не може да буде. Да је подрека направио нешто другачије, што не тежи кули (као интеза) далеко квалитетније би било.

6.jpg

Veljko Janjić, direktor "Bexel consultinga", kompanije koja je deo PSP Farman grupe, u intervjuu za nedeljnik "Vreme", dotakao se i hotela u Vasinoj ulici:

Radimo rekonstrukciju poslovnog objekta u Vasinoj ulici, u centru Beograda, pored Narodnog pozorišta, koja je nekad bila zgrada Jugodrva. Postojeći objekat se renovira i postaće hotel "Meriot" (Marriott). Projektna dokumentacija se privodi kraju i započinju se radovi na izgradnji. Za sada, mi aktivno učestvujemo u svim pripremnim radovima, analiziranju projektne dokumentacije, pripremi tendera itd.

Izvor: Vreme

Lokacijsku dozvolu su, prema gradskom registru, dobili u avgustu. Valjda će uskoro i odobrenje za izgradnju, pa početak radova.

Fuj, opet ona zuta rugoba u sred centra. Da stavis tu sliku u spaiz pa da deca ne kradu dzem.
Nemoj Homere da nas strasis i podsecas. Ovo covek da ne pozeli ni najgorem neprijatelju.
Stvara gori izgled nego kako je sada. Pa da su bukvalno prenosili korporacijske boje, ne bi ovako odvatno izgledalo. I to jos u mixu sa crvenim detaljima na muzeju preko puta - vasljivo. A o tom crnom tumoru sto se iskolacio nad i onako depresivan svet, to je tek zadnji krik mode.

I kako samo hoce da proture ideju o Marriottu, a zapravo je Courtyard.

Je li ti ljudi zaduzeni za taj projekat imaju milosti i dusu?

Nadam se da će za par nedelja na zgradi radova da osvane tabla sa prijatnim iznenađenjem za sve nas. Zaista bih voleo da su malo smanjili doživljaj sa ovim šminkanjem zgrade.

Filijala "EFG Eurobanke" se seli iz zgrade "Jugodrva" na Terazije, u lokal u prizemlju nekadašnje zgrade "Investbanke" (gde je ranije bio "Sport impuls").

I korner shop je zatvoren spremaju se samo da je ne nagrde

Мени исто највише боде очи ова жута али ко зна каква ће нијанса да на крају буде у стварности, а шта год да буде брзо ће мало да потамни :) .

Тако да ако заиста добијемо неку одвратну нијансу жуте биће то прва фасада у граду за чије редовно прање и обнављање нећемо навијати, ето да и то видимо :mrgreen:

Sramotno ruzan projekat!
Strasno je da u Beogradu ko hoce i gde hoce moze da grada kako hoce bar kada je u pitanju stil gradnje.

nombre":22rh0hyp je napisao(la):
Sramotno ruzan projekat!
Strasno je da u Beogradu ko hoce i gde hoce moze da grada kako hoce bar kada je u pitanju stil gradnje.

Uzeo si mi misao, evo plusa (na žalost).

VESTI | PONEDELJAK 4.02.2013.
Beograd će dobiti Marriott hotel
Marriott International otvoriće hotel Courtyard u centru Beograda početkom naredne godine. Prema najavama ove kompanije taj hotel imaće 107 soba.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1839970718510fa5d4132a9590544234_orig.JPG

Courtyard by Marriott Belgrade City Center, kako će glasiti puni naziv hotela, biće prvi hotel tog lanca u Srbiji.

Nalaziće se u samom centru grada i imaće čak 11 konferencijskih sala, besplatan bežični internet i restoran koji će raditi 24 sata dnevno.

“Sa Marriott-om mi značajno popravljamo infrastrukturu Beograda kao vodećeg regionalnog turističkog centra i biznis destinacije”, rekao je Branislav Grujić iz PSP Farman Holding grupacije koja je partner projekta.

Ista grupacija započela je izgradnju West 65 naselja u prestonici koje će imati i najvišu zgradu u Beogradu.

Izvor: B92

Од свих пројеката који нам стоје најружнији ће се реализовати. :D

Да је отаљавање архитектонског посла јесте али да је баш трагедија, и није. Имамо ми ипак један стакленац са друге стране позоришта. Уосталом са само мало бољим избором фарбе се естетски ударац граду може знатно ублажити...

Дакле није нека естетика али није ни да штрчи ружноћом. За разлику од Захе која се мало залетела и завршила у офсајду, са нечим што ми је што га више гледам све ружњикавије. ОК, сада може да крене каменовање :)

Delija":1529u91g je napisao(la):
Од свих пројеката који нам стоје најружнији ће се реализовати. :D
Delija, dadoh ti plusic iako si me pre neki dan nagrdio. Ovim si se iskupio za one predhodne nestasluke.

Ja jos uz put predlazem da ovakav odvatni Marriott Courtyard in najstrozijem centru grada dobije isti epitet kulturnog spomenika ko' onaj Generalstab. Pa kad je bal, nek je maskembal.

A nesto i kontam, dajte da mi tom sheiku tutnemo koju kamilu pa da on taj razruseni deo Generalstaba nadzida (onako providno) tim staklenim tumorom kakav je na Courtyardu i da tamo otvori Marriott. Bas se obema zgradama i umetnost i boje logotipa slazu uz fasadu. Time, umesto dva bedaka, dobijemo samo jedan.

Vrh