Staklena_Wool_nica
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 02.02.2011.
- Pohvaljen
- 282
Gosn. Mradulovicu, da li bi ste bili ljubazni na mi objasnite kako da prikacim sliku?
Hvala u napred.
Hvala u napred.
Staklena_Wool_nica":3qxnlf7m je napisao(la):Tamo barem znaju da je Courtyard prenociste za kamiondzije pa ne mogu nikog kupiti onim slatkastim opisima iz prezentacije.
Staklena_Wool_nica":3uc2rbvr je napisao(la):OK sad sam skapirala da koristite i dropbox...
Evo samo na brzaka primera (elysian hotela) kako contemporary moze da izgleda slican hotel na tom mestu, pa marak i nosio ime cortyard. Cak visina ne ne mora da bude u ravni, vec moze i sprat, dva belog iznad krova. Podovi unutar hotela sa plocicama (ne mora mermer), umesto crvenih tepiha koji se ofucaju cas posla a i imaju vise sjaja.
Znaci slicna ideja, za mnogo manje para.
medjutim":15fqujss je napisao(la):Staklena_Wool_nica":15fqujss je napisao(la):Tamo barem znaju da je Courtyard prenociste za kamiondzije pa ne mogu nikog kupiti onim slatkastim opisima iz prezentacije.
Nisam ni malopre shvatio, al da probam ponovo.
Kakve veze ima to što je render loš sa tim što ti ne bi nikad prenoćila u Kortjardu?
Da li bi ova zgrada sa slike na ovom mestu bila prihvatljiva da je u pitanju Radison ili Hilton?
vucko":ly8p53kj je napisao(la):Na SSC-u se pojavio predlog da se zapocne peticija makar na fejsbuku da se ne realizuje ovakva fasada.Kako vam to zvuci?
Kokos":212jk3o8 je napisao(la):@Staklena Woolnica, mislim da ti ovaj hotel posmatraš mnogo drugačije nego većina Beograđana. Trg republike je mesto gde se hiljade i hiljade Beograđana svakodnevno sačekuju, pa idu u šetnju, provod, na piće ili bilo gde drugde dalje. Čuveno sastajalište "kod konja". I svako od nas bi voleo da to mesto ostane skladno. Ja čak mislim da to nije uopšte mesto za hotel bilo kakav on bio. Koje kategorije po evropskom, ili severnoameričkom sistemu nebitno je, to ja naš trg i on pripada nama, a ne turistima i tako treba da ostane.
Galeks":jztsln6z je napisao(la):@ Zexland
Ne mislim ja da se nesto sto je bilo tu pre ove postojece zgrade revitalizuje i slicno, vec da se nesto izgradi nalik na ostale zgrade u okruzenju. Moze to sa ukusom da se izvede a da ne deluje kao da je tu uvezeno iz Dubai-a. To je isto kao kada se doveze Hot Rod medju najnovije automobile npr. evropskih proizvodjaca. Jeste moderno, jeste iz ovog vremena, ali je potpuno drugaciji i u vecini slucajeva ce da odskace izgledom. Neka neko kaze primer necega sto je izgradjeno u starom delu Beograda u centru i da je od stakla a da ljudi koji tuda prolaze ne govore uh kako je odvratna zgrada. Ja jos nisam ni jednu video, a nadam se da bar imamo neke dobro uklopljene zgrade.
Primer je slican sa zgradom B2 do sad sam samo ovde na ovom forumu procitao da se nekom svidja zgrada. Ovako niko nikada u mom okruzenju nije lepo nesto rekao o njenom izgledu. A prolazim pored nje maltene svaki dan posto mi je fax na 150 metara odatle.
Ovde ima mnogo strucnijih ljudi od mene kada je u pitanju arhitektura, dizajn i slicno. Takodje je istina i da se o ukusima se ne raspravlja. Medjutim ono, jel neko nekada pitao sto se tolikom broju nesto ne svidja?
PS. da ne bude da mrzim staklene zgrade, recimo zgrada koja se zida preko puta hotela Inn mi je brutalna
Staklena_Wool_nica":vbikwzyt je napisao(la):Joj Zexland, kakav crni retro. Ti kaskas za vremenom. Ne mozes da razgranicis contemporary od proslosti? Uostalom posebno zadnjih par godina niko vise ne ceni te nove zgrade tipa Trump Towera i staklenjaka. Ljudi su naucili da takve zgrade ne ostavljaju trag. Cas posla izadju iz vremena i oronu. Svi radije renoviraju staro, sto ima proslost, a kao takvo ce imati i buducnost. A jos kad se to ukomponuje sa modernim….
JohnyBgood":3i0ycm33 je napisao(la):Galeks":3i0ycm33 je napisao(la):@ Zexland
Ne mislim ja da se nesto sto je bilo tu pre ove postojece zgrade revitalizuje i slicno, vec da se nesto izgradi nalik na ostale zgrade u okruzenju. Moze to sa ukusom da se izvede a da ne deluje kao da je tu uvezeno iz Dubai-a. To je isto kao kada se doveze Hot Rod medju najnovije automobile npr. evropskih proizvodjaca. Jeste moderno, jeste iz ovog vremena, ali je potpuno drugaciji i u vecini slucajeva ce da odskace izgledom. Neka neko kaze primer necega sto je izgradjeno u starom delu Beograda u centru i da je od stakla a da ljudi koji tuda prolaze ne govore uh kako je odvratna zgrada. Ja jos nisam ni jednu video, a nadam se da bar imamo neke dobro uklopljene zgrade.
Primer je slican sa zgradom B2 do sad sam samo ovde na ovom forumu procitao da se nekom svidja zgrada. Ovako niko nikada u mom okruzenju nije lepo nesto rekao o njenom izgledu. A prolazim pored nje maltene svaki dan posto mi je fax na 150 metara odatle.
Ovde ima mnogo strucnijih ljudi od mene kada je u pitanju arhitektura, dizajn i slicno. Takodje je istina i da se o ukusima se ne raspravlja. Medjutim ono, jel neko nekada pitao sto se tolikom broju nesto ne svidja?
PS. da ne bude da mrzim staklene zgrade, recimo zgrada koja se zida preko puta hotela Inn mi je brutalna
Pa rekonstrukcija JUGODRPA (Jugoslovensko Dramsko Pozoriste) je ocigledno moderna i zastakljena ali je sasvim lepo legla tu gde je legla. Takodje ima ona jako lepa nova stambena zgrada na Cuburi, valjda blizu bulevara, sa kompletno zastakljenom fasadom, koja je valjda i podobijala neke nagrade (i ovde se o njoj pricalo mada ne mogu da nadjem tacno na kojoj temi).
Mislim da razni ljudi na razne nacine razumeju termin "uklapanje". Po meni je ovde najbitnije da se novo "uklopi" u toliko da ne siluje citav kvart nekim ogromnim volumenom ili slicno, ali sad da bas moraju da se imitiraju neki stari stilovi ili da se nuzno bude konzervativno - to je cesce problematicno nego uspesno. U principu i zgradi NP i NM bi tu PRIJALA neka cista forma jer tako ONE dolaze do vise izrazaja. Da dodas jos jednu fasadu jako slicnu fasadi NP-a to bi izgledalo UZASNO.
Konverzacija neceg prepoznatljivo modernog sa te dve zgrade je potencijalno najbolje resenje. Naravno ako moderno ne siluje ovo staro, recimo tako sto ce se nad njega nadviti ili tako sto ce vristati grabeci nesrazmerno puno paznje. Ali jedna jasno moderna zgrada koja niti vristi i odvlaci paznju od pozorista niti je dosadna kad oko sa pozorista predje na nju je najbolje resenje. Zato mi je ono zuto ide na nerve, zato sto vristi. Crvenkastom bojom a la muzej se to vristanje utisava a zgrada onda zapravo i nije tragicna, jer je zapravo dosta smirena a opet nije dosadna. Za razliku od one decenijske tragedije od staklenca sa druge strane istog tog pozorista.