- Učlanjen(a)
- 10.01.2007.
- Pohvaljen
- 41.293
Mudro zboris Delija ali nekako sam ocekivao od tebe malo hrabriji stav po pitanju ovog objekta i materijala. Mozda cak i malu paralelu da povucem sa ovime sto si rekao, "igranje na sigurno" a to je upravo jednostavno osuditi objekat i njegovu novu formu i arhitekturu u celini.
Ja sam verovatno jedan od par forumasa ako i toliko koji od pocetka smatra da je ovaj objekat ok sto jos uvek mislim. Imamo opet za temu nerazumevanje materijala kao svojevremeno po pitanju kortena gde smo imali manje ali takodje oprecna misljenja i neslaganja a tek u odnosu na siru javnost koja je to posmatrala kao obicnu rdju. Zlatna boja da je tako nazovem je kod nas povezana sa malogradjanskim pojmanjem estetike bilo da je u pitanju odevanje ili opremanje stana recimo, sto stoji ali se po meni ne bi smelo prenositi u arhitektonski kontekst sem ako nisu drasticni primeri lavova labudova i sl mobilijara i ludosti koje se mogu videti.
Videcemo jos kada se zavrsi ova fasadna mreza ali misljenja sam da cemo dobiti objekat koji ima ipak neki karakter pa kako ga ko tumacio ali nije bezlicni objekat sa dobrom formom koji je tu ranije stajao koga se niko i ne seca. Ovaj novi objekat se svojim delom skoro pa reci detaljem istice u okruzenju a mirnom fasadnom opnom koja takodje ima neku zanimljivu formu gotovo nenametljivo se krije u prostoru gotovo da ne ukrade zasluzenu paznju okolnim objektima.
edit:
Inace odgovor na deo homerovog posta tj da li smo mozda mogli dobiti neku bolju marriott fransizu
Svakako to pitanje smo krajem 2013. postavili direktoru PFB Properties koji realizuje projekat
Ja sam verovatno jedan od par forumasa ako i toliko koji od pocetka smatra da je ovaj objekat ok sto jos uvek mislim. Imamo opet za temu nerazumevanje materijala kao svojevremeno po pitanju kortena gde smo imali manje ali takodje oprecna misljenja i neslaganja a tek u odnosu na siru javnost koja je to posmatrala kao obicnu rdju. Zlatna boja da je tako nazovem je kod nas povezana sa malogradjanskim pojmanjem estetike bilo da je u pitanju odevanje ili opremanje stana recimo, sto stoji ali se po meni ne bi smelo prenositi u arhitektonski kontekst sem ako nisu drasticni primeri lavova labudova i sl mobilijara i ludosti koje se mogu videti.
Videcemo jos kada se zavrsi ova fasadna mreza ali misljenja sam da cemo dobiti objekat koji ima ipak neki karakter pa kako ga ko tumacio ali nije bezlicni objekat sa dobrom formom koji je tu ranije stajao koga se niko i ne seca. Ovaj novi objekat se svojim delom skoro pa reci detaljem istice u okruzenju a mirnom fasadnom opnom koja takodje ima neku zanimljivu formu gotovo nenametljivo se krije u prostoru gotovo da ne ukrade zasluzenu paznju okolnim objektima.
edit:
Inace odgovor na deo homerovog posta tj da li smo mozda mogli dobiti neku bolju marriott fransizu
Svakako to pitanje smo krajem 2013. postavili direktoru PFB Properties koji realizuje projekat
Proteklih godina je bilo dosta najava kada su hotelski lanci i franšize u pitanju. Kako je odluka pala baš na Marriott hotelski lanac? Imajući u vidu vrhunsku lokaciju objekta, šta vas je opredelilo za Courtyard by Marriot, a ne za Marriott Hotels, JW Marriott ili Ritz-Carlton kao luksuznije linije?
Pregovarali smo i sa nekoliko drugih vodećih hotelski operatera, ali je izbor pao na Marriott zbog brzine njihove reakcije i fleksibilnosti pokazane tokom pregovora. Veliki doprinos je dao i tadašnji regionalni predstavnik Marriotta, a danas podpredsednik Marriott korporacije, g-din Ivica Čačić, kome su prednosti lokacije bile odmah potpuno jasne, budući da odlično poznaje naš grad.Izbor brenda, Courtyard by Marriott, uslovljen je, pre svega, urbanističkim ograničenjima na predmetnoj lokaciji. Mi, naime, ne možemo da se krećemo izvan gabarita postojećeg objekta. Ne možemo da dograđujemo spratove, niti imamo prostora da se širimo. U postojeću “školjku” objekta smo uspeli da smestimo samo 115 soba koje zadovoljavaju tehničke standrade brenda, uz sve prateće sadržaje koje ovakav objekat mora da ima. Za hotele ove kategorije, sa četiri zvezdice, idealan kapacitet je oko 140 soba. Manjak smeštajnih kapaciteta biće nadoknađen boljim zauzećem istih, sto će nam omoguciti izuzetno atraktivna lokacija. Ovo uverenje delimo sa Marriott-om.Hoteli više kategorije, koje pominjete, zahtevaju veće smeštajne kapacitete, zbog povećanih tekućih troškova.