Jel ti jedini znaš šta treba da bude propisano ?Lucifer":15oc9un1 je napisao(la):Nije samo pitanje STA je propisano vec i STA BI TREBALO DA BUDE PROPISANO.
Ja sam ti vec rekao da je to "tako je kako je" nista vise nego glup komunisticki manir
koga treba da se oslobodis.
Svojim postom i neprijatno intoniranim pitanjem "jel ti jedini znas sta treba da bude propisano", si upravo obezvredio citav ovaj forum i uvredio sve ljude koji ovde dolaze, jer upravo je sustina ovakvih foruma da ljudi iznose svoja misljenja, govore sta misle da je ispravno, angazuju svoje znanje, iskustvo, ukus, osecaj za meru, viziju - sta vec ko ima.dragan":2unzhinj je napisao(la):Jel ti jedini znaš šta treba da bude propisano?Lucifer":2unzhinj je napisao(la):Nije samo pitanje STA je propisano vec i STA BI TREBALO DA BUDE PROPISANO.
Ja sam ti vec rekao da je to "tako je kako je" nista vise nego glup komunisticki manir
koga treba da se oslobodis.
Propisuje se prema nekim svetski normama, kad je u pitanju zauzetost lokacije.
U centralim urbanim delovima grada ide i do 90% pod objektima. ...90% !
DUP-ovi nisu 'Biblija', pa ne mogu da se menjaju,ali neko treba da pokrene
zakonsku proceduru za 'Izmenu i dopunu DUP-a' da bi Zavod to i uradio.
Lucifer, prestani da lupaš o tome da ja prihvatam "tako je kako je" i to
pišeš u pravom 'komunističkom maniru' : Ja sam ti već rekao..?!
Šta me briga šta si ti rekao, a da ne prihvatam pasivno stvarnost oko sebe
mogu da ti kažem da sledeće nedelje idem opet u Zavod da intervenišem
kod odgovornog lica u vezi DUP-a za Privrednu zonu 'Autoput-Aerodrom'.
Taj plan se radi od 31.maja 2005god. i već sam više puta intervenisao i kod
njih, a i na N.Bgd. kod glavnog opštinskog arhitekte, Sekretarijata i pisao Đ.Bobiću.
Gde si se ti aktivno angažovao, osim na dva foruma?
Ako bude prilike raspitaću se i za 'Marinu Dorćol', a i na sajmu 'BelRe' 6-8-dec.
Ajd da malo nagađam, jer sajt im još nije proradio da 'čujemo' zvaničnoHomer Jay":28tcf6k5 je napisao(la):Kako bilo, mozemo samo da nagadjamo sta se desava iza vrata...
DobrodošlaNina5":3rw1zzbf je napisao(la):I sada Direkcija za gradjevinsko zemljiste daje u zakup na 99 godina isto zemljiste (ili deo zemljista) koje je vec dato u zakup firmi Engel Marina Dorcol koje se, btw promovisalo na pre neki dan zavrsenom BeIRE 2007. Nista mi nije jasno.
http://www.beoland.com/oglasi/071211_Oglas1.pdf
Naravno da treba da gradi puteve i garaže (vidi Rešenje o davanju u zakup) jer to i jeste suština davanja državnog zemljišta u zakup - izgradi infrastrukturu a zaradi na prodaji stanova i lokala.Steva":1st9wc5a je napisao(la):Kolko sam shvatio ovde se radi samo o oglasu za preuredjivanje infrastrukture, puteva, garaža i pešačkih puteva koji će biti u sklopu kompleksa koji je otkupio Engel. Neće valjda Engel da gradi i puteve
Pozdrav
Intervju iz Blica : http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=24735Da li ste izdali dozvolu za gradnju Marini Dorćol?
- Koliko je meni poznato, ta procedura još nije završena. Dozvolu nisu dobili.
Oni bi hteli da zidaju mnogo više kvadrata nego što je predviđeno detaljnim planom.
Sekretarijat i inače izdaje dozvole veoma sporo?
- To nije do Sekretarijata nego do investitora. Uvek žele da zidaju neki kvadrat više i
nikad ne donesu potrebnu dokumentaciju, a svima se žuri.
Kad bi doneli sva potrebna dokumenta, izdali bi im dozvole za sedam dana.
izvor BlicAutor: Ana Milojković, Sunčica Tasić | 28.07.2008 - 09:50
Skoro godinu i po dana od planiranog početka radova, u „Marini Dorćol“ se ništa nije promenilo. Gde je zapelo, teško je odgonetnuti, ali deluje kao da je dugoročni zakupac „Engel Marina Dorćol“ naumio da na mestu 76.000 kvadrata napravi 140.000, duplo više nego što su im gradski urbanisti dozvolili. U izraelskoj kompaniji, ipak, tvrde da još čekaju na dozvole.
Dugoročni zakupci prostora „Engel Marina Dorćol“ kaže da izgradnja kompleksa u najvećem beogradskom pristaništu još nije počela jer papiri čekaju na ustoličenje nove gradske vlasti.„Marina Dorćol“ u brojkama
Ukupna izgradena površina: 140.000 kvadrata
Sadržaj: stambeni prostor, poslovni prostor, hotel, šoping zona, parkovi, parking prostor, garaže
Ukupna zelena površina: 8.000 kvadrata
Broj zgrada: sedam
Broj apartmana: 500
Ukupna vrednost investicije: 160 miliona evra
Izvor: www.colliers.com
- Izgradnja „Marine Dorćol“ „ne stoji“, sve se odvija u skladu sa našim očekivanjima i uobičajenim procedurama. Intezivno radimo na dobijanju odobrenja za izgradnju bez kojih ne možemo da počnemo sa radovima. Urbanistički projekat za „Marinu Dorćol“, na kome radimo više od godinu dana, je odobren, i očekujemo da, uskoro, čim bude formirana gradska vlast, dobijemo Akt o urbanističkim uslovima, koji izdaje Sekretarijat za urbanizam i gradjevinske poslove. Uslov za dobijanje odobrenja za izgradnju je podnošenje idejnog projekta koji mora da bude u skladu sa Aktom o urbanistickim uslovima. Nadamo se da ćemo odobrenje za izgradnju dobiti do septembra - kažu u „Marini Dorćol“.
S druge strane, još uvek zvanični glavni gradski arhitekta Đorđe Bobić tvrdi da su dozvole izdate i da ne zna šta investitori čekaju. U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište kažu da, osim taksi koje redovno ubira od „Engle Marine Doržćol“ nemaju ništa sa početkom gradnje, dok iz Sekretarijata za urbanizam ne žele da se oglase.
- Prema onome što sam videla, izgleda da će zgrade biti više nego što bi trebalo. Ne znam ko je to dozvolio, a gradnja još nije počela jer verovatno čekaju dozvole. Opština sa tim nema ništa, ali nam je u interesu da se „Marina Dorćol“ završi i da bude uređen deo grada. To se uklapa u našu ideju uređenja priobalja - Mirjana Božidarević, predsednik opštine Stari grad.
Da podsetimo, izraelska kompanija „Engel marina Dorćol“ dobila je u februaru 2006. godine u zakup 2,57 hektara uz Dunav na 99 godina. U martu 2007. je trebalo da dobije i dozvolu za izgradnju kompleksa marine koja bi se odvijala u četiri faze i bila gotova između 2010. i 2012. godine. Ukupna vrednost radova je više od 160 miliona evra. Na tom placu predviđeno je da se najpre uradi obaloutvrda sa 150 vezova za čamce i jahte, rekonstruiše stari kran i crpna stanica iz 1932. godine koji su pod zaštitom države, a da se u drugoj fazi zida pet stambenih zgrada sa najviše 12 spratova, jedna poslovna kula i hotel.
Pre godinu dana je bila formirana lista od 200 zainteresovanih kupaca stanova, a okvirna cena stana od 150 kvadrataje trbala da bude oko 380.000 evra.
dragan":19mn78nl je napisao(la):Nenad Komatina, gradski sekretar za urbanizam i novi predsednik Gradskog odbora DSS
Marina Dorćol još bez dozvole
Intervju iz Blica : http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=24735Da li ste izdali dozvolu za gradnju Marini Dorćol?
- Koliko je meni poznato, ta procedura još nije završena. Dozvolu nisu dobili.
Oni bi hteli da zidaju mnogo više kvadrata nego što je predviđeno detaljnim planom.
Sekretarijat i inače izdaje dozvole veoma sporo?
- To nije do Sekretarijata nego do investitora. Uvek žele da zidaju neki kvadrat više i
nikad ne donesu potrebnu dokumentaciju, a svima se žuri.
Kad bi doneli sva potrebna dokumenta, izdali bi im dozvole za sedam dana.