Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Kakav bre brod koji tone? Ja ne znam čemu drama? Kasni se, ima problema, ne ide kako treba. Pa šta? Neće ostati ovako godinama. Retko koji projekat u Beogradu se završio u roku, bez peripetija i bez neželjenih pojava.

Sad će lepo investitori da preuzmu stvar u svoje ruke koje su pune para i to će da reše.

Ćao i doviđenja!!!
PA ŠTA? ™

Srbija 2012-...

Bukvalno čitam i ne verujem, nažalost znam nekoliko ljudi iz lamela a i b koji placaju i kirije i rate kredita, nemaju apsolutno nikakvu informaciju, neizvesno je da će uopšte biti ove godine, naplata penala je takodje neizvesna i verovatno nemoguća... Ali nema veze, neće godinama ostati tako, samo već 2 godine

Rekoše mi na gradilištu da šef gradilišta danima ne dolazi da nadgleda radove i onda je zatekao zidne pločice ugrađene na podu, pa su to morali da vade...

Nisam kupac u ovom kompleksu, ali moram da primetim da svako dolazi sa nekom drugom, često kontradiktornom, informacijom. Nažalost to se desi kad investitor ne vrši gotovo nikakvu komunikaciju sa kupcima, i sve se pretvori u jednu Televisa presenta. Nadam se da ćete se uskoro useliti.

Kakav bre brod koji tone? Ja ne znam čemu drama? Kasni se, ima problema, ne ide kako treba. Pa šta? Neće ostati ovako godinama. Retko koji projekat u Beogradu se završio u roku, bez peripetija i bez neželjenih pojava.

Sad će lepo investitori da preuzmu stvar u svoje ruke koje su pune para i to će da reše.

Ćao i doviđenja!!!
Ovo kao da pise Nemanja, ili neko iz luxa 😂

Ovo kao da pise Nemanja, ili neko iz luxa 😂
Hahaahahah…. Nije Nemanja, ali mi piči po zivcima i negativa i nagadjanja. A verujte, nisam u ništa boljoj situaciji od ostatka buducih komšija: dao sam (za moje mogucnosti) velike novce i to još pre više od 4 godine, ne živim u svom stanu i svaki mesec koji se ovo odlaze meni je dupli minus.

Ja verujem da je i ljudima iz Luxa više muka i od nas i od ovog projekta i da jedva čekaju da se rese ovoga i da nas usele. A možda se i samo tesim…

Hahaahahah…. Nije Nemanja, ali mi piči po zivcima i negativa i nagadjanja. A verujte, nisam u ništa boljoj situaciji od ostatka buducih komšija: dao sam (za moje mogucnosti) velike novce i to još pre više od 4 godine, ne živim u svom stanu i svaki mesec koji se ovo odlaze meni je dupli minus.

Ja verujem da je i ljudima iz Luxa više muka i od nas i od ovog projekta i da jedva čekaju da se rese ovoga i da nas usele. A možda se i samo tesim…
Samo da sada, od silne zelje da nas se sto pre rese, ne zbrzaju i naprave propuste vece od krivih zidova...

Kolko ocekujete da ce biti kvadrat u prodaji nakon useljenja? Da li se mora cekati uknjizba da bi se kupio stan ?

Ukoliko ti nesto znaci stan u B za koji radim namestaj je placen 280.000. Mislim da je oko 80kvm i da je kupljen ili iz neke kompenzacije ili je preprodaja.

Sada sam ja zbunjen ili živim u neznanju? Kada se nepokretnost može uknjziti? Kredit se podiže kada je objekat na 80% izgrađenosti, jel uknjizenje pre toga?

Izgleda da ja ne znam redosled
Kupovina na kredit od investitora moze dok nije uknjizena nekretnina (prva kupovina).
Sve sledece kupovine (od fizickih ili pravnog lica) te iste nekretnine mogu preko kredita samo ako je uknjizena.

Gradjevinska dozvola,Izgradnja, tehnicki prijem,upotrebna dozvola pa uknjizenje na investitora i onda na kraju uknjizenje stana na kupca. Kupovina od investitora moze u bilo kojoj fazi. Kredit se odobrava na 80% izgradjenosti minimum. Banku ne zanima posebno da li ce i kad biti primopredaja i ostali koraci. Ona upisuje hipoteku na stan u izgradnji

Kako vi kao kupci gledate na to sto ce grejanje i topla voda biti na gas?
Mene je konkretno bas to odbilo od Lastavica i Lux-a, pa sam uzeo sa CG, toplana.

Evo informacija
1761046201209.png

1761046234363.png

Kako vi kao kupci gledate na to sto ce grejanje i topla voda biti na gas?
Mene je konkretno bas to odbilo od Lastavica i Lux-a, pa sam uzeo sa CG, toplana.
Grejanje uvek može preko klima uređaja (čak je i efikasnije), a nije skupo ni da se ugradi električni bojler ako baš dođe do toga da ne radi sistem u zgradi. Svakako nije nešto što bi me odbilo od kupovine. Zavisiš i od toplane kad je daljinsko grejanje.

Struja je energent koji ce poslednji nestati jer je kod nas jos uvek socijalna kategorija. Ali sto rece sundjer_bob ne bi me to odbilo od kupovine.

Vrh