Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Samo iskustvo sa drugih projekata. Postoje primeri da investitor uradi primopredaju i mnogo pre tehnickog,cak i pre nego sto dobije strujni prikljucak ili grejanje. Cak i u fazi kad prilazi i ulazi nisu gotovi. U jednoj skorasnjoj novogradnji vlasnik se uselio a lamela je bila maltene u sivoj fazi. I dan danas postoje useljeni objekti koji imaju privremene/tehnicke prikljucke. Ovde kod LUX a ne moze se reci nista precizno jer investitor zna ono sto ne saopstava kupcima. Sve i da sutra zavrsi sve detalje do tehnickog ce isto proci vreme zbog procedure a i samu primopredaju ne moze uraditi u jednom danu.
Ako nema penala onda je nervoza i strpljenje jedini put do kljuca
Pa to i ja kažem, do tehničkog treba vremena. Ali nekako ne verujem da se neće nikad uraditi, u najgorem mogućem scenariju godinu dana.

ne znam sta vam je smesno ljudi placaju kirije i kredite ..od avgusta ljudi iznose info da nece godinu dana i vise a vi ih napadate i smejete se
Gospođo, ja se smejem Vašem pesimizmu, ne ljudima koji plaćaju ratu/kiriju, jer i ja spadam u tu grupu. Rijaliti Vam je na Pinku.

Gospođo, ja se smejem Vašem pesimizmu, ne ljudima koji plaćaju ratu/kiriju, jer i ja spadam u tu grupu. Rijaliti Vam je na Pinku.
Ja odavno znam da ovo nece skoro a citam kako napusavate Nevenku i ostale jer niste pesimista nego naivni.ja za razliku od vas nikog nisam uvredila ali kapiram da vam je to jedino oruzje😂ne znam sta znaci rijaliti pa vam ne mogu odgovoriti na tu temu

Od juna se znalo da nece min god do dve kao sto kaze covek iznad isto,ne mogu da preciziraju.a vi ste do skoro pisali do novembra ce😂pa cemo videti ko je sta 😂😂😂

Ne znam ko je Nevenka i o kome pričate. Ali ja Vas molim da ovde iznosite isključivo 100% proverene informacije, a ne Vaše mišljenje i Vaše zaključke. Ustvari, radite šta hoćete. Prijatan dan.

A to je ona što je mračnija čak i od Vas?! Je l i vi prodajete/iznajmljujete stan da otvorim flašu rakije i da slavim? 🤣

Kada kažete da ljudi plaćaju kredite, da li to znači da je primopredaja obavljena iako useljenje nije moguće ili pogrešno razumem?
I ako je tako, na koji način se ljudi ucenjuju da prihvate primopredaju a da ne mogu da se usele?

Krediti se puštaju na 80% izgradnje.
Zar to nije momenat kada je moguće aplicirati za kredit a puštanje ide neposredno pre primopredaje ključeva? Naravno pre primopredaje i puštanja kredita možete ući u stan i pratnji investitora, uzeti "žive" mere i sl. kako bi i samo useljenje proteklo brže.

Zar to nije momenat kada je moguće aplicirati za kredit a puštanje ide neposredno pre primopredaje ključeva? Naravno pre primopredaje i puštanja kredita možete ući u stan i pratnji investitora, uzeti "žive" mere i sl. kako bi i samo useljenje proteklo brže.

Od apliciranja do odobrenja nije dug period ako je sve čisto, novac se pušta nakon potpisivanja ugovora i uspostavljanja hipoteke od strane banke. Svakako plaćanje može da počne pre primopredaje.

Odobrenje kredita traje 60 dana, a u vecini slucajeva od 80% do 100% je par meseci.

Pored toga mogu biti i fiksirani ugovorom datumi za isplatu kredita od trenutka obavestenja ka kupcu, sve zavisi kako je predugovor / ugovor napisan

Hocu reci nakon odobrenja kredita on je odobren 60 dana. Ako ga ne pustite onda odobrenje propada i mora sve ispocetka sa svim troskovima.

Sam proces dobijanja kredita je uglavnom oko mesec dana

12.11.2025.

Lamela C

20251112_154957.jpg
20251112_154959.jpg
20251112_155001.jpg
20251112_155127.jpg

Vrh