Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

A kako smo onda mi od banaka dobilii kredite?
Pa tako što smo se uknjižili, doduše predbeležbom.
Niste uknjizeni, predbelezba nije uknjizba.
Nijedna banka vam nece dozvoliti dalje prometovanje nekretnine drugom fizickom licu preko kredita.

Samo prva kupovina od investitora moze preko kredita za neuknjizenu nekretninu

Noste u pravi. Mi smo upisani u Katastar i za stan i garažu
Niste uknjizili nekretninu. Samo stoji predbelezba. To nije dovoljno da se dokaze vlasnistvo, dokle god ona ne postane pravosnazna.
Predbelezba prelazi u punopravno vlasnistvo tek kada se ispuni uslov zbog kojeg je bila zavedena.
U ovom slucaju, to je moment kada objekat dobije upotrebnu dozvolu i katastar donese rešenje o konačnoj uknjižbi. Do tad dalja prodaja takve nekretnine ide malo teze, bas zato sto vlasnistvo nije pravosnazno.

A kako smo onda mi od banaka dobilii kredite?
Pa tako što smo se uknjižili, doduše predbeležbom.
Niste Vi dobili kredit zbog predbelezbe, nego zbog toga sto je hipoteka stavljena na stan u izgradnji. Ja pricam o daljoj prodaji, kada bi Vi sada hteli da prodate taj stan, pre nego sto se i stvarno ne uknjizi na Vas.

Kako vidite uticaj na migracije u slucaju ostanka trenutne koalicije na vlasti posle izbora sledece godine?
Ne ulazim u politiku niti iznosim stav ali primecujem dosta ljudi oko sebe koji se zale na povisenu tenziju/ nervozu pri svakodnevnim interakcijama sa ljudima. Nema spokoja, osmeha itd Sve je nesto na gurku, plus mnogi su se smorili situacijom, neki upisali decu u inostranstvu (meni se to ne cini bas najpametnije ali to je druga tema).

EDIT: kolega iz NS razmislja da kujpi stancic u BG radi prijavljivanja u dom zdravlja i opciju lecenja. Kaze u NS raspad sto se tice ozbiljnijih intervencija - operacija.

Poslednja izmena:
Niste uknjizili nekretninu. Samo stoji predbelezba. To nije dovoljno da se dokaze vlasnistvo, dokle god ona ne postane pravosnazna.
Predbelezba prelazi u punopravno vlasnistvo tek kada se ispuni uslov zbog kojeg je bila zavedena.
U ovom slucaju, to je moment kada objekat dobije upotrebnu dozvolu i katastar donese rešenje o konačnoj uknjižbi. Do tad dalja prodaja takve nekretnine ide malo teze, bas zato sto vlasnistvo nije pravosnazno.

Niste Vi dobili kredit zbog predbelezbe, nego zbog toga sto je hipoteka stavljena na stan u izgradnji. Ja pricam o daljoj prodaji, kada bi Vi sada hteli da prodate taj stan, pre nego sto se i stvarno ne uknjizi na Vas.
Ja mislim da se u ovom slučaju dok nije završen objekat, prodaje ugovor. Što su verovatno neki uradili.

Vrh