Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Nema tu teske ili lake price. Izadju se i veliki stanovi ali se treba pomiriti sa ocekivanjima i trenutnom potraznjom. Prosecna Bg porodica ne moze da izdvoji 1000e za rentu. Ostaju stranci, a Bg svakako nije meka za iste. Bilo je talasa, poslednji sa Rusima ali i to se stagniralo, a ljudi navikli na vise.
Ko uzima nekretninu kao ulaganje to ne bih komentarisao. Ali za krov nad glavom i resavanje stambenog pitanja, uvek je vreme kada vam se stvore uslovi.

Ja sam jos gore napisala u jednom postu da smo prodali jedan veci stan i uzeli smo dva manja u oba ova kompleksa. Pa ja bih volela da skoce cene hehehe ne znam kakvu skrivenu nameru mogu da imam , ko je upucen zna sta se desava na trzistu 😂

pa ako pricamo o izdavanju stanova posto je to bila tema gore pale su cene dosta tj oko 30%-40% ( zavisi od dela grada) .Takodje predvidja se da ce se to desiti i sa prodajom iako trenutno tu jos nije zabelezen neki veliki pad kao sto je izdavanje

Ovo je sjajna vest za grad, s obzirom koliko su cene divljale poslednjih 3-4 godine. Nije bilo opravdano da skaču toliko cene izdavanja s obzirom da prihodi to nisu ispratili. Ako ste u pravu, znači da se situacija najzad normalizuje.

Useljenje u lamene A i B se očekuje tokom novembra 2025. Najkasnije do kraja godine.
Kako kad još nismo priključeni na komunalnu infrastrukturu? Meni je drago, nadam se da je tako, ali zanima me kako mogu da tvrde da je useljenje u novembru jer po toj logici, znači da smo prijključeni na komunalnu i drugu infrastrukturu, a nešto ne verujem da je tako, valjda bi znali svi, a i pisalo bi na CEOP.

Kako kad još nismo priključeni na komunalnu infrastrukturu? Meni je drago, nadam se da je tako, ali zanima me kako mogu da tvrde da je useljenje u novembru jer po toj logici, znači da smo prijključeni na komunalnu i drugu infrastrukturu, a nešto ne verujem da je tako, valjda bi znali svi, a i pisalo bi na CEOP.
Trenutno smo priključeni na pomoćni kolektor koji može da primi kapacitet cele zgrade, dok izvođač ne dobije popisan ugovor sa Gradom, koji se očekuje. Voda je priključena. Očekuje se priključenje i na gasnu infrastrukturu.
Tako sam barem dobio informacije.

Trenutno smo priključeni na pomoćni kolektor koji može da primi kapacitet cele zgrade, dok izvođač ne dobije popisan ugovor sa Gradom, koji se očekuje. Voda je priključena. Očekuje se priključenje i na gasnu infrastrukturu.
Tako sam barem dobio informacije.
Znaci da je onda mozda moguć tehnički prijem zgrade sa tim priključenjem....

Dobro veče, buduće komšije,

Da li je neko već pokrenuo tužbu za neisplaćene penale ili čekate potvrdu o završenom tehničkom prijemu?
Zanima me šta su Vam advokati savetovali, da li da se unapred pokreće tužba, ili tek po dobijanju zvanične komunikacije o dobijenom tehničkom prijemu i pozivu za isplatu poslednje tranše?

Laički gledano, veće su šanse da se poslednja tranša umanji za iznos penala, nego da investitor isplati penale post festum, nakon što mu legnu sve pare na račun.

Lep pozdrav!

I još jedna informacija za ulaz B2.
U MUP-u je za ulaz Smolućska 16A moguće prijaviti prebivalište sa originalnim ugovorom i rešenjem Katastra.

Dobro veče, buduće komšije,

Da li je neko već pokrenuo tužbu za neisplaćene penale ili čekate potvrdu o završenom tehničkom prijemu?
Zanima me šta su Vam advokati savetovali, da li da se unapred pokreće tužba, ili tek po dobijanju zvanične komunikacije o dobijenom tehničkom prijemu i pozivu za isplatu poslednje tranše?

Laički gledano, veće su šanse da se poslednja tranša umanji za iznos penala, nego da investitor isplati penale post festum, nakon što mu legnu sve pare na račun.

Lep pozdrav!
Ako sami isplaćujete kupoprodajnu cenu, onda bi mogli da pregovarate sa investitorim.
Mi koji smounapred isplatili cenu, nemamo tu mogućnost.

Nama u ugovorima i rešenju katastra stoji ul. Smolućska.
Ova ulica nije bila evidentirana u sisemu MUP već Smolućska ulica ili tako nešto.
Od skoro je to ispravljeno

Vrh