Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Jel istina da cemo prve kljuceve dobiti tek za godinu dana?? Jel normalno da investitor kasni dve godine?

Moja prijateljica je imala slicno iskustvo u zgradi jos pre pet godina a zgrada i dalje stoji prazna i neuseljena !!!!

Na sta ovo lici, i sta kaze drzava i policija po pitanju ovih stvari?? Zasto uopste dobijaju gradjevinsku dozvolu ako unapred vide problem!!

hocu moje pare nazad i da se ugovor ponisti!!
Odakle Vama ta informacija? To su Vam oni rekli?

april-fools-joke.gif

Pozdrav svima,

Informacija od juče da im je plan da u novembru 2025 usele A i B lamele, kao i da će garaža biti u punoj funkciji sa svom opremom. Lamela C neće biti spremna, ali iskreno, nisam se detaljno ni raspitivao, pošto je moj predugo čekani stan u B lameli. Što se tiče gore navedenog roka za A i B lamelu, oni će napraviti tako da se steknu uslovi za tehnički prijem objekta, ali ne i za ishodovanje upotrebne dozvole. To u prevodu znači, moći ćemo da se uselimo u završen stan i da parkiramo vozila u završenu garažu, ali neće biti spremna sva obećana infrastruktura koja je neophodna za ishodovanje upotrebne dozvole. Kako mi je rečeno, to će moći da potraje, pošto je u pitanju EMS i dozola za kopanje u Smolićskoj ulici, a tu prolazi neki bitan strujni vod. Oni će stvoriti uslove za tehnički prijem: struja je gotova, samo se čekaju brojevi za EDB brojila, za gas je podnet zahtev, pa se i tu čeka odogovor, jer bez toga nema useljenja, s obzirom da i grejanje i topla voda zavise od gasa. Sve u svemu, od jedne lepe pričeu početku, dođosmo do komplikovane razrade, a bez ideje o zaključku.

E da, i uslov da se uselimo u stan u zgradi koja nema upotrebnu dozvolu, a urađen je tehnički prijem je POTPUNA ISPLATA ka investitoru.

Sada bih stavio neki emotikon, ali ne znam koji je prikladan: smeh, plakanje ili vrištanje?

Pozdrav svima,

Informacija od juče da im je plan da u novembru 2025 usele A i B lamele, kao i da će garaža biti u punoj funkciji sa svom opremom. Lamela C neće biti spremna, ali iskreno, nisam se detaljno ni raspitivao, pošto je moj predugo čekani stan u B lameli. Što se tiče gore navedenog roka za A i B lamelu, oni će napraviti tako da se steknu uslovi za tehnički prijem objekta, ali ne i za ishodovanje upotrebne dozvole. To u prevodu znači, moći ćemo da se uselimo u završen stan i da parkiramo vozila u završenu garažu, ali neće biti spremna sva obećana infrastruktura koja je neophodna za ishodovanje upotrebne dozvole. Kako mi je rečeno, to će moći da potraje, pošto je u pitanju EMS i dozola za kopanje u Smolićskoj ulici, a tu prolazi neki bitan strujni vod. Oni će stvoriti uslove za tehnički prijem: struja je gotova, samo se čekaju brojevi za EDB brojila, za gas je podnet zahtev, pa se i tu čeka odogovor, jer bez toga nema useljenja, s obzirom da i grejanje i topla voda zavise od gasa. Sve u svemu, od jedne lepe pričeu početku, dođosmo do komplikovane razrade, a bez ideje o zaključku.

E da, i uslov da se uselimo u stan u zgradi koja nema upotrebnu dozvolu, a urađen je tehnički prijem je POTPUNA ISPLATA ka investitoru.

Sada bih stavio neki emotikon, ali ne znam koji je prikladan: smeh, plakanje ili vrištanje?
Hvala Vam u svakom slučaju na ovim informacijama. Ja sam danas prolazila i evo jedne slike lamele C, postavljaju ivičnjak koliko vidim.
Screenshot_20250916_124331_com_hihonor_photos_HwCameraPhotoActivity.jpg

Pozdrav svima,

to je potpuno normalno. zgrade se i inače kod nas useljavaju bez upotrebnih dozvola, već samo na osnovu tehničkog prijema. upotrebne dovole se čekaju naknadno i dugo nakon useljenja. i takođe, za useljenje je svuda potrebna potpuno isplata, tako da tako nešto ne treba da čudi.

Pozdrav svima,

Gospodo draga,
Da bi se uradio tehnički prijem objekta potrebno je da je isti u potpunosti završen i u funkcionalnom stanju! Kako su Faza I i II objedinjene tako se i tehnički prijem mora uraditi za celi objekat.

Gospodo draga,
Da bi se uradio tehnički prijem objekta potrebno je da je isti u potpunosti završen i u funkcionalnom stanju! Kako su Faza I i II objedinjene tako se i tehnički prijem mora uraditi za celi objekat.
Po mom sećanju Faze I i II su najpre bile objedinjene, ali su se kasnije opet razdvojile. S tim što su u fazi II B i C zajedno, tako da taj novembar možda ipak ostaje za lamelu A. Inače ja sam juče zvala, pitala sam samo za lamelu B, i rekli su mi da očekujem novembar....

Video ne mogu da uploadujem. Između A i B faze u atrijumu su posadili zelenilo. Do te mere bedno i skromno da čak i naselja koja je država pravila ima drveće. Zasadili su 2 lovor višnje, to je žbun, dakle čak ni breza, ni hrastić...štednja na max!
Screenshot_2025-09-19-17-40-43-829_com.miui.mediaviewer.jpg
Screenshot_2025-09-19-17-40-37-123_com.miui.mediaviewer.jpg

Šta se čudite, zar niste videli ogradu i zgradama oko stepenica. Lepša je u blokovima iz 70-tih godina. Za toliko novca moglo se mnogo više na detaljima uraditi.

Ovaj projekat je poceo da se prodaje u bas nezgodno vreme. Tik pre nego sto su cene stanova, a i materijala pocele da divljaju. Fiksirali su cene mnogih stanova na relativno niskom nivou, a inputi su im mnogo skocili. S obzirom da poslednje cega ce srpski ad hoc investitor da se odrekne jeste profit, sigurno su morali da pristede na mnogim stvarima. Nekim vise, a nekim manje vidljivim.

Sad je najvažnije da završe i da se mi što pre uselimo. Oni su tako odlučili i teško da ćemo mi nešto promeniti.
Slazem se da je najvažnije da obezbede tehnički prijem zgrade, zelenilo svakako nije kao sa rendera ali možda možemo i sami da rešavamo to jednog dana kad se uselimo.

Ovaj projekat je poceo da se prodaje u bas nezgodno vreme. Tik pre nego sto su cene stanova, a i materijala pocele da divljaju. Fiksirali su cene mnogih stanova na relativno niskom nivou, a inputi su im mnogo skocili. S obzirom da poslednje cega ce srpski ad hoc investitor da se odrekne jeste profit, sigurno su morali da pristede na mnogim stvarima. Nekim vise, a nekim manje vidljivim.
Iz perspektive kupaca ne bih se složila da smo nesto fenomenalno prošli. Od 2022 i 2023 godine kada su mnogi uplatili stanove
Iz ugla kupaca mogu da kažem da kad uračunamo tri godine zamrznutih para, i inflaciju ovo i nije neka bajka.

Ja sam pre godinu dana platio kvadrat 3.150e, pa sam dobro prosao. Komsija je kupio garsonjeru u zgradi koja je stara 20 godina, na okretnici, i platio je 3.000e kvadrat. Kod pijace se gradi zgrada, kvadrat 4.000e + pdv.

Video ne mogu da uploadujem. Između A i B faze u atrijumu su posadili zelenilo. Do te mere bedno i skromno da čak i naselja koja je država pravila ima drveće. Zasadili su 2 lovor višnje, to je žbun, dakle čak ni breza, ni hrastić...štednja na max!
Pogledajte prilog 252215Pogledajte prilog 252216
Ne mora nužno da se radi o štednji. Za ovaj tip objekata i nije loše da je parterno uređenje svedeno, tj. niže kako se ne bi vizuelno presekao i ovako uzak prostor.
Pogledajte West npr, Sve su žardinjere sa travom i niskim rastinjem. Stičete utisak da je prostor veći nego što jeste. Vizeulno imate bolji pregled itd.

IMG_6728.jpeg

Ovo je onaj prvobitni zahtev. Kolko znam dosta dugo su oba bila u postupku a sad se promenio status u storniran.

Nama samo prezentuju to vezano za kanalizaciju. Nije još dobijen ni priključak za gas. Kako misle da se neko zimus useli, kako da se greju. Pitanje je u kojoj fazi je i priključak za struju...

Nama samo prezentuju to vezano za kanalizaciju. Nije još dobijen ni priključak za gas. Kako misle da se neko zimus useli, kako da se greju. Pitanje je u kojoj fazi je i priključak za struju...
Ja nekako mislim da ce to ići svojim tokom kao i za sve ostale objekte u izgradnji. Svakako ne mogu da dobiju tehnički prijem bez tih priključaka. Ali me najviše interesuje ta saobraćajnica koja je na ovom forumu pomenuta, odnosno izmeštanje voda koji treba da se dogovori sa EMS radi dobijanja upotrebne dozvole

TS je u praznom hodu, čeka se papirologija da se pusti objekata pod stalno napajanje. Poslednja informacija je da će to biti sledeće sedmice.

Vrh