Pozdrav svima,
Informacija od juče da im je plan da u novembru 2025 usele A i B lamele, kao i da će garaža biti u punoj funkciji sa svom opremom. Lamela C neće biti spremna, ali iskreno, nisam se detaljno ni raspitivao, pošto je moj predugo čekani stan u B lameli. Što se tiče gore navedenog roka za A i B lamelu, oni će napraviti tako da se steknu uslovi za tehnički prijem objekta, ali ne i za ishodovanje upotrebne dozvole. To u prevodu znači, moći ćemo da se uselimo u završen stan i da parkiramo vozila u završenu garažu, ali neće biti spremna sva obećana infrastruktura koja je neophodna za ishodovanje upotrebne dozvole. Kako mi je rečeno, to će moći da potraje, pošto je u pitanju EMS i dozola za kopanje u Smolićskoj ulici, a tu prolazi neki bitan strujni vod. Oni će stvoriti uslove za tehnički prijem: struja je gotova, samo se čekaju brojevi za EDB brojila, za gas je podnet zahtev, pa se i tu čeka odogovor, jer bez toga nema useljenja, s obzirom da i grejanje i topla voda zavise od gasa. Sve u svemu, od jedne lepe pričeu početku, dođosmo do komplikovane razrade, a bez ideje o zaključku.
E da, i uslov da se uselimo u stan u zgradi koja nema upotrebnu dozvolu, a urađen je tehnički prijem je POTPUNA ISPLATA ka investitoru.
Sada bih stavio neki emotikon, ali ne znam koji je prikladan: smeh, plakanje ili vrištanje?