Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Jel istina da cemo prve kljuceve dobiti tek za godinu dana?? Jel normalno da investitor kasni dve godine?

Moja prijateljica je imala slicno iskustvo u zgradi jos pre pet godina a zgrada i dalje stoji prazna i neuseljena !!!!

Na sta ovo lici, i sta kaze drzava i policija po pitanju ovih stvari?? Zasto uopste dobijaju gradjevinsku dozvolu ako unapred vide problem!!

hocu moje pare nazad i da se ugovor ponisti!!
Odakle Vama ta informacija? To su Vam oni rekli?

april-fools-joke.gif

Pozdrav svima,

Informacija od juče da im je plan da u novembru 2025 usele A i B lamele, kao i da će garaža biti u punoj funkciji sa svom opremom. Lamela C neće biti spremna, ali iskreno, nisam se detaljno ni raspitivao, pošto je moj predugo čekani stan u B lameli. Što se tiče gore navedenog roka za A i B lamelu, oni će napraviti tako da se steknu uslovi za tehnički prijem objekta, ali ne i za ishodovanje upotrebne dozvole. To u prevodu znači, moći ćemo da se uselimo u završen stan i da parkiramo vozila u završenu garažu, ali neće biti spremna sva obećana infrastruktura koja je neophodna za ishodovanje upotrebne dozvole. Kako mi je rečeno, to će moći da potraje, pošto je u pitanju EMS i dozola za kopanje u Smolićskoj ulici, a tu prolazi neki bitan strujni vod. Oni će stvoriti uslove za tehnički prijem: struja je gotova, samo se čekaju brojevi za EDB brojila, za gas je podnet zahtev, pa se i tu čeka odogovor, jer bez toga nema useljenja, s obzirom da i grejanje i topla voda zavise od gasa. Sve u svemu, od jedne lepe pričeu početku, dođosmo do komplikovane razrade, a bez ideje o zaključku.

E da, i uslov da se uselimo u stan u zgradi koja nema upotrebnu dozvolu, a urađen je tehnički prijem je POTPUNA ISPLATA ka investitoru.

Sada bih stavio neki emotikon, ali ne znam koji je prikladan: smeh, plakanje ili vrištanje?

Pozdrav svima,

Informacija od juče da im je plan da u novembru 2025 usele A i B lamele, kao i da će garaža biti u punoj funkciji sa svom opremom. Lamela C neće biti spremna, ali iskreno, nisam se detaljno ni raspitivao, pošto je moj predugo čekani stan u B lameli. Što se tiče gore navedenog roka za A i B lamelu, oni će napraviti tako da se steknu uslovi za tehnički prijem objekta, ali ne i za ishodovanje upotrebne dozvole. To u prevodu znači, moći ćemo da se uselimo u završen stan i da parkiramo vozila u završenu garažu, ali neće biti spremna sva obećana infrastruktura koja je neophodna za ishodovanje upotrebne dozvole. Kako mi je rečeno, to će moći da potraje, pošto je u pitanju EMS i dozola za kopanje u Smolićskoj ulici, a tu prolazi neki bitan strujni vod. Oni će stvoriti uslove za tehnički prijem: struja je gotova, samo se čekaju brojevi za EDB brojila, za gas je podnet zahtev, pa se i tu čeka odogovor, jer bez toga nema useljenja, s obzirom da i grejanje i topla voda zavise od gasa. Sve u svemu, od jedne lepe pričeu početku, dođosmo do komplikovane razrade, a bez ideje o zaključku.

E da, i uslov da se uselimo u stan u zgradi koja nema upotrebnu dozvolu, a urađen je tehnički prijem je POTPUNA ISPLATA ka investitoru.

Sada bih stavio neki emotikon, ali ne znam koji je prikladan: smeh, plakanje ili vrištanje?
Hvala Vam u svakom slučaju na ovim informacijama. Ja sam danas prolazila i evo jedne slike lamele C, postavljaju ivičnjak koliko vidim.
Screenshot_20250916_124331_com_hihonor_photos_HwCameraPhotoActivity.jpg

Pozdrav svima,

to je potpuno normalno. zgrade se i inače kod nas useljavaju bez upotrebnih dozvola, već samo na osnovu tehničkog prijema. upotrebne dovole se čekaju naknadno i dugo nakon useljenja. i takođe, za useljenje je svuda potrebna potpuno isplata, tako da tako nešto ne treba da čudi.

Pozdrav svima,

Gospodo draga,
Da bi se uradio tehnički prijem objekta potrebno je da je isti u potpunosti završen i u funkcionalnom stanju! Kako su Faza I i II objedinjene tako se i tehnički prijem mora uraditi za celi objekat.

Gospodo draga,
Da bi se uradio tehnički prijem objekta potrebno je da je isti u potpunosti završen i u funkcionalnom stanju! Kako su Faza I i II objedinjene tako se i tehnički prijem mora uraditi za celi objekat.
Po mom sećanju Faze I i II su najpre bile objedinjene, ali su se kasnije opet razdvojile. S tim što su u fazi II B i C zajedno, tako da taj novembar možda ipak ostaje za lamelu A. Inače ja sam juče zvala, pitala sam samo za lamelu B, i rekli su mi da očekujem novembar....

Video ne mogu da uploadujem. Između A i B faze u atrijumu su posadili zelenilo. Do te mere bedno i skromno da čak i naselja koja je država pravila ima drveće. Zasadili su 2 lovor višnje, to je žbun, dakle čak ni breza, ni hrastić...štednja na max!
Screenshot_2025-09-19-17-40-43-829_com.miui.mediaviewer.jpg
Screenshot_2025-09-19-17-40-37-123_com.miui.mediaviewer.jpg

Šta se čudite, zar niste videli ogradu i zgradama oko stepenica. Lepša je u blokovima iz 70-tih godina. Za toliko novca moglo se mnogo više na detaljima uraditi.

Ovaj projekat je poceo da se prodaje u bas nezgodno vreme. Tik pre nego sto su cene stanova, a i materijala pocele da divljaju. Fiksirali su cene mnogih stanova na relativno niskom nivou, a inputi su im mnogo skocili. S obzirom da poslednje cega ce srpski ad hoc investitor da se odrekne jeste profit, sigurno su morali da pristede na mnogim stvarima. Nekim vise, a nekim manje vidljivim.

Sad je najvažnije da završe i da se mi što pre uselimo. Oni su tako odlučili i teško da ćemo mi nešto promeniti.
Slazem se da je najvažnije da obezbede tehnički prijem zgrade, zelenilo svakako nije kao sa rendera ali možda možemo i sami da rešavamo to jednog dana kad se uselimo.

Ovaj projekat je poceo da se prodaje u bas nezgodno vreme. Tik pre nego sto su cene stanova, a i materijala pocele da divljaju. Fiksirali su cene mnogih stanova na relativno niskom nivou, a inputi su im mnogo skocili. S obzirom da poslednje cega ce srpski ad hoc investitor da se odrekne jeste profit, sigurno su morali da pristede na mnogim stvarima. Nekim vise, a nekim manje vidljivim.
Iz perspektive kupaca ne bih se složila da smo nesto fenomenalno prošli. Od 2022 i 2023 godine kada su mnogi uplatili stanove
Iz ugla kupaca mogu da kažem da kad uračunamo tri godine zamrznutih para, i inflaciju ovo i nije neka bajka.

Ja sam pre godinu dana platio kvadrat 3.150e, pa sam dobro prosao. Komsija je kupio garsonjeru u zgradi koja je stara 20 godina, na okretnici, i platio je 3.000e kvadrat. Kod pijace se gradi zgrada, kvadrat 4.000e + pdv.

Video ne mogu da uploadujem. Između A i B faze u atrijumu su posadili zelenilo. Do te mere bedno i skromno da čak i naselja koja je država pravila ima drveće. Zasadili su 2 lovor višnje, to je žbun, dakle čak ni breza, ni hrastić...štednja na max!
Pogledajte prilog 252215Pogledajte prilog 252216
Ne mora nužno da se radi o štednji. Za ovaj tip objekata i nije loše da je parterno uređenje svedeno, tj. niže kako se ne bi vizuelno presekao i ovako uzak prostor.
Pogledajte West npr, Sve su žardinjere sa travom i niskim rastinjem. Stičete utisak da je prostor veći nego što jeste. Vizeulno imate bolji pregled itd.

IMG_6728.jpeg

Ovo je onaj prvobitni zahtev. Kolko znam dosta dugo su oba bila u postupku a sad se promenio status u storniran.

Nama samo prezentuju to vezano za kanalizaciju. Nije još dobijen ni priključak za gas. Kako misle da se neko zimus useli, kako da se greju. Pitanje je u kojoj fazi je i priključak za struju...

Vrh