Musa_Kesegia
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 02.10.2019.
- Pohvaljen
- 294
lepo pise :
Ma da, ne moze u zgradu da stane takav transformator, prosto nije moguce, tako da je ovo neki obican trafo, i par antena. Tako da je meni ova prica apsurdna. Cesace se ovi iz luxa kad krenu da se pojavljuju simptomi..lepo pise :
Telephone Central Station
drugo je visokonaponski trafo 220/110kV..
Jes malo morgen, toliko prica znam kako se poguralo za GD da je ovo smesno sto pises. A sa druge strane (struke) apsolutno nije normalno (ako izuzmemo zdravlje) da se zivi toliko blizu takve trafo stanice.Zato postoje lokacijski uslovi koji se prethodno proveravaju. Znam ljude koji su tu kupili stan i to bas u toj lameli C, I kazu da prema dokumentaciji koju je radio institut Kirilo Savic, nema nikakvih problema sa dalekovodom. Ja ipak verujem da se u ovoj zemlji postuju neki standardi (ako izuzmemo urbanisticki estetske prirode)
110/10 kVu zgradi Elektrodistribucije je trafo, ne sećam se koji.
Zaboravljas da je ovo u okviru zgrade, da postoje ploce i zidovi koje u sebi imaju armaturu i time umanjuju zracenje. Naravno nije normalno sedeti na trafou takve snage, jedino ako su ga toliko oblozili i stavili u kavez da je elmag zracenje u granicama i ne probija zidove, a ne veurjem u to.Ovo nikako nije mali trafo, a ljudi bukvalno sede na njemu ceo dan i stambena zgrada pored je dosta bliža trafou od ovoga kod LUx-a (zato što tamo trafo nije na samoj ivici parcele, nešto je dalje ipak, a svaki metar je bitan ovde).
Pa hajde da verujemo da je ok realizovano. Sto se LUXa tice, ne moze da se poredi jer je na otvorenom, i polje moze da se siri i direktno prolazi kroz ljudeNaravno i zidovi imaju značaja, samo nemojmo baš da toliko ne verujemo ljudima u građevini/energetici kod nas. Ovo je zgrada građena dirketno za EDS, verujem da tu sedi dosta ljudi koji su dobro upoznati sa ovim opasnostima i ispratili su kako je projektovana zgrada (pričam za EDS ne Lux).
odlicna lokacija ako hoces da rizikujes rak posle par godina, gradnja je kao i vecina drugih - po onome sto sam video nista posebno.Interesuje me ovaj projekat zbog lokacije, ali ne znam da li je (makar na papiru) zaista kvalitetna “luks” gradnja? Na osnovu čega to može da se proceni, sa ovako šturim informacijama na sajtu? Kako stoji u poređenju sa drugim novogradnjama u Beogradu uopšte, i na Novom Beogradu? Nova sam na forumu, kao i u celom procesu razgledanja i kupovine nekretnine. Hvala!