Šta je novo?

Lokalni izbori 2008

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do jaja, bivsi Seseljev paravojnik Nemanja Sarovic bice gradski menadzer :rolleyes:

No buduci da su 90-e daleko i da je tesko sada navoditi ko je sta tada tacno radio, narocito bez adekvatne arhive pri ruci, ajmo malo o skorijim aktivnostima naseg novog gradskog menadzera. Taj lik je poznat po tome sto je ojadio gradjane Srbije za 1,6 milina dinara, naplacujuci kao narodni poslanik putne troskove iz Vranja (gde je bio prijavljen), a pri tom je ziveo u Beogradu i bio odbornik SO Stari grad. U Skupstini je bio clan cak tri odbora. Po zanimanju je naravno diplomirani pravnik.

Šef radikala u parlamentu Tomislav Nikolić pravdao je juče svog poslanika Nemanju Šarovića rečima da „Šarović želi da živi u Vranju, da tamo ima iznajmljeni stan i da bar tri puta nedeljno boravi u tom gradu“.

Za tog poslanika smo prekjuče naveli da je je, prema podacima do kojih je došao „Blic“, za 11 meseci sa skupštinske blagajne podigao 1.639.088 dinara na ime troškova za putovanje iz Vranja, a zapravo živi u Beogradu. Na primedbu da je Šarović takođe i odbornik SRS u Skupštini opštine Stari grad u Beogradu, Nikolić je rekao da „pretpostavlja da će Šarović da se ženi u Vranju, a da je izabran za odbornika zato što je u to vreme bio prijavljen u Beogradu i ispunjavao je uslove za izbor“. Samo da građanima još ne ispostavi račun i za svadbu. Ostaje nejasno kako je na zvaničnom sajtu Skupštine Srbije kao prebivalište Šarovića naveden Beograd, a u izveštaju Skupštine Srbije dotični radikal je Vranjanac.
Pa, sad je li se Sarovic ozenio, kao sto se Toma povukao iz politike:p

A sta cemo sa novim zamenikom gradonacelnika - Andreja Mladenovic Zlatoust :D

kratka biografija (a zar smo ocekivali duzu) sa zvanicnog sajta Beograda:
Rođen je 15. marta 1975. u Beogradu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zemunu. Po zanimanju je pravnik i apsolvent na Fakultetu za internacionalni menadžment u Beogradu.

Od 2000. do 2004. bio je potpredsednik SO Zemun i starao se o pitanjima sporta, verskih zajednica i uprave. U Opštini Zemun bio je i predsednik Odbora za zbrinjavanje izbeglica i predsednik Odbora za reformu socijalne politike.

U Demokratskoj stranci Srbije bio je potpredsednik podmlatka stranke i član Izvršnog odbora, a trenutno je potpredsednik Gradskog odbora i portparol DSS.

Oženjen je, otac jednog deteta.
Mislim samo da biografiji fali mali apdejt jerbo je vec portparol srbskog vozda diplomirao. No, cudi me da po struci nije filolog buduci da nam oplemenjuje jezik svim tim finim frazama koje prosipa svakodnevno - judin pecat, NATO marinac....

O gradonacelniku smo vec dovoljno pisali....

No, pogledajte sta se desava u Rimu ovih dana, odnosno sta biva kada kontroverzna licnost zajase gradsko sedlo.

Najgore mi je imo za Studio B gde je za direktor predložena urednica "Velike Srbije"

hahahahaha

O Boze.

Dobro za Timofejeva sam znao da leti, ali on se 99% vraca na B92 (gde je cak i akcionar), bar dok B92 opstaje. No, pitanje je da li zastitno lice STB-a Ivon Jafali moze da se nada ostanku, narocito nakon sto je ucestvovala u predizbornim konvencijama DS-a (sto je btw vrlo glup i neprofesionalna potez, ali mogu da razumem finansijsku motivaciju jer novinari imaju jadne plate)

Zao mi je sto je to jedina televizija koju sam bas voleo da gledam, u poslednje vreme su se bas "uprofesionalizovali"... haha, sta sad. Mislim da ce se ovi sto planiraju gradsku vlast podooobro iznenaditi prohtevima, standardu i potrebama gradjana Beograda. Kao sto rekoh ranije, nece biti nikakve katastrofe, ali se nadam da ce do buduce premetacine odnosa snaga doci bez potrebe za novim izborima, to toliko zamara...

Videcemo kako ce Vuciceva administracija odgovarati narodnim pitanjima amaterskih interesenata - forumasa/ica BeoBuild-a :)

"Naći najbolje rešenje za Studio B"

Funkcioner SRS-a Aleksandar Vučić izjavio je da je siguran da će nova vlast u Beogradu "naći najbolje rešenje za Studio B".

Posle potpisivanja sporazuma nove koalicije, Vučić je rekao da na čelo Studija B neće doći član SRS-a i glavna i odgovorna urednica lista "Velika Srbija" Elena Božić-Talijan.

Vučić je rekao i da ne zna kada je neka vlast dolazila a da su na funkcijama ostajali oni koje je postavila prethodna vlast.
izvor B92
link http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=28&nav_id=300740

446395377483d53816122a857371391_extreme.jpg

" Sporazum su potpisali predstavnici gradskih odbora - Nemanja Šarović iz SRS-a, Nenad Komatina
iz koalicije DSS-NS i Milisav Petronijević iz SPS-a. Aleksandar Vučić najavio je da će koalicija stranaka
DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS sutra obavestiti vršioca dužnosti gradonačelnika Beograda Zorana Alimpića
da je formirana skupštinska većina.

On je precizirao da će kandidat za gradonačelnika Beograda biti iz SRS-a, i da će najverovatnije to
on biti, a zamenik gradonačelnika biće iz DSS-a, i očekuje se da to bude Andreja Mladenović, a
predsednik Skupštine grada trebalo bi da bude Aleksandar Antić iz SPS-a."
ceo text : http://www.b92.net/info/vesti/index.php … _id=300740

I tako... sporazum je potpisan, al' da li je overen u sudu? ... ili bar pečatom kafane.

Inace Aca je danas rekao kako su razgovarali sa ozbiljnim stranim bankama i kako Beograd ocekuje 2 milijarde dolara investicija i najezda stranih investitora.

Nije mi samo jasno kako je neko voljan u situaciji krajnje politicke nestabilnosti da ulozi tolike pare (2 milijarde u infrastrukturne projekte za grad ciji je budzet 800 miliona evra). I da li su banke iz "satanske tvorevine" EU i kako ih je to privoleo Vucic da dodju u BG. Na osnovu svog bogatog CV-a pretpostavljam :rolleyes:

Београдом ће владати СРС, ДСС и СПС
Александар Вучић (СРС) кандидат за градоначелника, Андреја Младеновић (ДСС) за његовог заменика, а Александар Антић(СПС) за председника Скупштине града, најавили после потписивања коалиционог споразума представници СРС-а, народњака и коалиције СПС–ПУПС–ЈС

Представници београдских одбора Српске радикалне странке, Демократске странке Србије, Социјалистичке партије Србије и Партија уједињених пензионера Србије потписали су јуче, у ресторану „Калемегданска тераса”, коалициони споразум о формирању власти у Београду. Коалициони споразум потписали су Ненад Коматина из ДСС-а, Милисав Петронијевић из СПС-а, Немања Шаровић у име СРС-а и Томислав Павловић из ПУПС-а.

На основу тог споразума, кандидат ове коалиције за градоначелника престонице биће Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, који ће, ако одборници у градском парламенту потврде јуче парафирани споразум бити први „радикалски” градоначелник Београда. Вучић је јуче обећао да ће у следеће четири године ова коалиција у Београдуурадити двоструко више од претходне власти.

– Многи ће бити изненађени тиме колико ће страних инвестиција стићи у Београд и то у првих 15 дана. Видећете с ким ћу разговарати о будућој сарадњи и инвестирању у главни град– рекао је Вучић.

Он је поручио да ће се нова власт „обрачунати са корупцијом и криминалом” и додао да коалициони партнери током разговора нису „делили феуде” већ да ће се партије убудуће узајамно контролисати. Његово излагање често је било прекидано аплаузима присталица радикала, који нису крили одушевљење „због коначног освајања власти у Београду”.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а и најозбиљнији кандидат ове коалиције за заменика градоначелника, рекао је „споразум је симболично потписан на тврђави, са погледом на ушће Саве у Дунав”. Како незванично сазнајемо, управо је на предлог ДСС-а коалициони споразум потписан на „Калемегданској тераси”, иначе у последње време омиљеном месту за организовање скупова готово свих политичких странака.

Младеновић је још једном поновио да се коалиција ДСС–НС одмах после избора 11. маја изјаснила са ким ће разговарати о формирању власти у Београду, али и у републици.

Најављен као кандидат за председника градске скупштине Александар Антић, из коалиције СПС–ПУПС–ЈС, истакао је да је новоформирана коалиција „свесна озбиљности ситуације” која подразумева велику одговорност.

–Знамо да ће најважнија вест са потписивања споразума бити да ће кандидат за градоначелника Београда бити Александар Вучић, али подједнако је битно да наша коалиција има и тим стручних људи за све одговорне функције – рекао је Антић истичући да је свестан да се део јавности противи оваквој коалицији, али да ти грађани морају да схвате да је за ову власт гласало више од 500.000 људи.

На питање да ли постоји могућност да овај споразум евентуално буде раскинут, уколико СПС одлучи да на републичком нивоу уђе у коалицију са Демократском странком, Антић је одговорио:

– Видели сте да смо споразум потписали и после тога се руковали. Ми смо честити људи – казао је Антић.

Представник ПУПС-а Милан Кркобабић рекао је да је та партија одлучила да буде део ове коалиције, јер су прихваћена њихова три основна захтева – бесплатан градски превоз за суграђане старије од 65 година, једнократна материјална помоћ најугроженијим Београђанима и партиципација геронтолошким центрима за особе којима је потребна туђа нега и помоћ. Он је најавио да ће ове погодности грађани моћи да користе од 1. јануара 2009. године.

Нико од политичара јуче није хтео да одговори на питања новинара да ли ће иста коалиција бити „пресликана” и на републичком нивоу правдајући се да одговор треба да дају лидери странака ове коалиције.

Вучић је поново позвао актуелне градске функционере да „цивилизовано и демократски предају власт” и најавио да ће данас обавестити Зорана Алимпића, в. д. градоначелника Београда да је формирана скупштинска већина и да очекује да ће конститутивна седница Скупштине града бити заказана што пре и у законском року.

Како је нагласио Вучић, о детаљима споразума тек ће бити речи, као и о кадровским решењима у јавним предузећима и секретаријатима.

Како је „Политика” већ најавила нови градски менаџер највероватније ће бити Немања Шаровић из СРС-а, док су за сада у оптицају три имена за градског архитекту.

– Овај документ нас, између осталог, обавезује да што пре кренемо у решавање имовинско-правних односа на Савском амфитеатру и у завршетак станице Прокоп. Тако ћемо у овом мандату обезбедити инвестиције од две милијарде евра – најавио је Вучић.

И. Албуновић - Д. Спаловић

-----------------------------------------------------

Најављена смена на челу Студија Б

Александар Вучић је сигуран да ће нова власт у Београду наћи најбоље решење за Студио Б. На питање да ли ће Елена Божић-Талијан, главни и и одговорни уредник листа „Велика Србија”бити нови директор Телевизије Студио Б, Вучић је одговорио да се то неће догодити, иако је сигуран да би она могла да испуни та очекивања.

Он је додао да не зна када је нека власт долазила, а да су на функцијама остајали људи које је поставила претходна власт.

Директор и главни и одговорни уредник Студије Б сада је Александар Тимофејев.

------------------------------------------------------------

У владајућој коалицији 58 од 110 одборника

Конститутивна седница новог сазива Скупштине Београда, на којој би били потврђени мандати новоизабраних одборника, према Закону о локалним изборима, треба да буде сазвана до 6. јуна. Њу сазива председник скупштине из претходног сазива у року од 15 дана од дана објављивања резултата локалних избора.

Градска изборна комисија саопштила је 22. маја коначне резултате избора за 110 одборника у Скупштини града.На изборима 11. маја, највише мандата освојила је коалиција ДС–Г17 плус – 45, радикали–40, коалиција ДСС– НС–12, ЛДП – седам и коалиција СПС–ПУПС–ЈС – шест. Јуче формирана коалиција имаће тако 58 одборника.
izvor Politika
http://www.politika.co.yu/rubrike/Politika/Beogradom-ce-vladati-SRS-DSS-i-SPS.sr.html

Meni je trenutno muka, povraca mi se. Moguce da sam jedan od retkih ovde koji misle ovako ali ja mislim da je ovo katastrofa. Posledice njihove cetvorogodisnje vladavine (nadam se manje a iskreno se nadam samo cetiri godine) osecacemo dugo posle toga.

Homer Jay":2vo2lq7t je napisao(la):
Inace Aca je danas rekao kako su razgovarali sa ozbiljnim stranim bankama i kako Beograd ocekuje 2 milijarde dolara investicija i najezda stranih investitora.
A jel rekao sa kojim bankama? Ne. Jel rekao u šta konkretno misle da investiraju? Jel rekao šta su mu odgovorili? Ne.
A mogu i da pogodim da bi pomislili u "ozbiljnim stranim bankama": "-Ma, pali dečko...."

Sere.

Dakle ipak ćemo imati nacionalsocijalističku koaliciju u gradu. Za ovo najviše krivim onih 40% beograđana koji nisu hteli da odvoje 10 minuta svog dragocenog vremena da bi glasali.

29.jpg

Izvor: Blic
www.blic.co.yu

bigvlada":2mwiz17r je napisao(la):
Dakle ipak ćemo imati nacionalsocijalističku koaliciju u gradu i nacistu kao gradonačelnika. Za ovo najviše krivim onih 40% beograđana koji nisu hteli da odvoje 10 minuta svog dragocenog vremena da bi glasali.
Daleko veci krivci su pripadnici dojucerasnje gradske vlasti koji su svojim ponasanjem do toga doveli.

Pa znam da sere za banke.

Sta, otisao je u, sta it ja znam, City bank i rekao:

"Znate, ja sam mnogo posteni i bicu gradonacelnik Beograda uskoro, dajte mi 2 milijarde dolara. Jeste da zivim u Srbiji, da sam ultra-nacionalista i protivim se evrointegracijama, a ovaj cika na bedzu gde mi pise 'srpski junak' mi je predsednik stranke, njemu se znate sudi u Hagu zbog ratnih zlocina, a pre neki dan je, ljubim ga ja, cak i glorifikovao ubistvo premijera Srbije. Znate, ja sam vrlo uspesan mlad covek, evo vec 20 godina se bavim politikom i za to vreme sam zaradio silne pare, a nisam nistra dobro uradio za svoju zemlju. Bio sam ministar informisanja i zatvarao sam medije, naplacivao novinama grdne kazne, zaplenjivao opremu, otimao medije.... Mislim, bas znam sa medijima jer sam bio i predsednik UO RTS-a kada je 16 ljudi poginulo jer ih pogodila NATO bomba, a mi ih nismo evakuisali iako smo naravno sve nase kabinete prethodno evakuisali. Bio sam i direktor hale Pinki, ako ste nekada bili u Beogradu, to je ona raspala sportska dvorana u Zemunu. Moj buduci zamenik Andreja, on bas vboli da sirti govor mrznje svakodnevno, omiljena rec mu je 'izdajnik', a menadzer Sarovic, da znate kakav je to laf, covek zivi u Beogradu, ali se prijavio u Vranju ne bi li od skupstine na ime putnih troskova naplatio 1,6 miliona dinara. Car, a? I tako vam kazem, ma ekipa smo, ono, sto se kaze, prava! I? Sta kazete za te pare?"

Ја чух данас Вучића кад рече да ће му један од првих потеза бити преиспитивање уговора о "Жирафи" (како назва мост преко Аде). Жели да се састане са свим учесницима у послу и да провери да ли је било неправилности.
Такође је поменуо и дилему "да ли градити више функционалних мостова или дизати себи споменик"

Морам овом приликом да се сложим са Миланчетом и то више у погледу тренутног осећаја него предвиђања развоја у следећим годинама. Лично сматрам да првенствено ја нисам заслужио да ми градоначелник буде "хот липс" Аца.

Далеко од тога да сам задовољан "мојима" али мислим да овај човек једноставно не заслужује ово место. Да је у питању Аца Поповић или ко зна ко други па да им и дам шансу да ме изненаде. ОВАЈ ЧОВЕК ПО МЕНИ НИКАКВУ ШАНСУ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ а добиће је зато што су "моји" били опуштени, мењали законе и кројили их како би они остали на власти па зато више нема директног избора градоначелника, зато што је свако пето обећање испуњено и то већином само делимично, зато што су били алави, зато што су кохабитирали, зато што су се опустили, утромили и удебљали, зато што о Београду одлучује и Лазаревац и Обреновац и Сопот који су, нека се нико не вређа, ипак Лазаревац, Обреновац и Сопот а не Београд, зато што Студио Б није враћен акционарима, зато што је Славија и даље Славија...

И поред свега Александар "платићу Инфостан када ме ухвате медији у дуговима" Вучић једноставно не заслужује да икада икоме прича о временима када је он био градоначелник Београда.

Mi obicni ljudi smo u proteklih 20 godina proziveli premnogo stvari koje nismo bili zasluzili, pa opet, koliko god to bilo mrsko da priznamo, Vucic ce biti gradonacelnik posredstvom ciste demokratije.

Izbor Vucica za gradonacelnika je deo evolucije naseg drustva. Sami smo krivi, a na zalost, na "politickom trzistu" u nas trenutno ne postoji ekipa koja bi Beograd zasluzila. Svako ko se domogao Beograda se opario i obezbedio svoj cashflow za nekoliko desetina buducih generacija, a ono sto je najgore je, da vecina nasih sugradjana i zemljaka takodje misli da je politika super zato sto se tamo zaradjuju mega pare!

Ono sto mene brine je formiranje republicke vlade (uslovno receno), koja ce izgleda biti evropska, sto znaci da ce Beograd, zbog politicke situacije, patiti i snositi posledice.
Do sada smo imali ljude iste koalicije koji su bili na bitnim pozicijama (Grad, Ministarstva, Direkcije etc.), pa nisu mogli da se dogovore oko obnove Pancevackog mosta, Gazele, Beovoza, Savskog Amfiteatra, Prokopa itd., a sta li nas tek sad jadne ocekuje kada ce pripadnici gradske i republicke vlasti biti smrtni neprijatelji, stvarno ne smem ni da pocnem da zamisljam!

Влада":3u4u7ohk je napisao(la):
Ја чух данас Вучића кад рече да ће му један од првих потеза бити преиспитивање уговора о "Жирафи" (како назва мост преко Аде). Жели да се састане са свим учесницима у послу и да провери да ли је било неправилности.
Такође је поменуо и дилему "да ли градити више функционалних мостова или дизати себи споменик"
Iako mislim da to treba da se uradi, prvo - odvratno mi je to što će Vučić to radi samo zbog političke borbe, a ne iz časnih pobuda, i drugo - nešto mi govori da će, kada se bude sastao sa svim učesnicima u poslu, na kraju ipak da "proceni" da je "u interesu Beogradjana" da se nastavi sa ovim projektom...pa i radikali su čuli kako posluje Ivan Zidar :p

Влада":3u4u7ohk je napisao(la):
Лично сматрам да првенствено ја нисам заслужио да ми градоначелник буде "хот липс" Аца.
Nisi jedini...:rant:

Sto se mene tice gotovo da sam siguran da ce nastaviti sa izgradnjom mosta iz vise prakticnih razloga. Pre svega ugovor je vec potpisan i svaki prekid tog ugovora bi znacio placanje penala prema drugoj ugovorenoj strani. Sa druge strane svi oni dobro znaju da je kredit odobren od strane EBRD-a bas za taj projekat i za stranog izvodjaca dok pristupne saobracajnice idu za domace izvodjace i takav je dogovor od pocetka. Mogu da budu sigurni da od tih para nece moci da grade nista sem onoga za sta je kredit dobijen i po kojim uslovima je dobijen tako da pricu o cetiri mosta za iste pare mogu da zaborave. I treci i za njih siguran sam najvazniji politicki razlog je sto su posao sa mostom dobili na tacni vec sredjen i potpisan samo da nista ne diraju i ako potraju usta sumnjam eto nam ga otvaranje mosta sa sve vucicem i makazama i tracicom.

Ne vidim čemu tolika panika. Dajte da vidimo prvo ima li razloga panici. Podržavam promene u vrhu gradske vlasti, čisto neka se obnovi krv. Ovi prethodni su malo ustajali. A koliko su se "utronjali" svedoči i današnji "demokratski" potez marionetskog nit-luk-jeo-nit-luk-mirisao gradonačelnika Alimpića. Neka mu je na čast, koju nema.

Ja cu da se pridruzim silnoj Qkanciji oko muke pregoleme zvane: gradonacelnik aca.A.K.A. Hot Lips.
Poludim pri pomisli kakve sve gluposti lupa taj covek. Da li ima nekoga na ovom forumu ko nije oprao usta sto puta pricom o savskom amfiteatru, ko se nije lozio na mistifikovanu ideju navale nekih fantomskih investitora samo kada im oslobodimo taj prostor-posto inace samo to cekaju.
Jesmo prezalili i onaj BeJsiks,kako kaze aca, koji sad kao opet hrli ka radikalskom beogradu.Ma doso bi on i ranije da ga je aca zvao..
Onu pricu o banci je homer lepo ilustrovao,nema sta da se doda.
Da li negde u beogradu postoji teletabis neki koji ce da se nalozi na ovakvo nepovezano baljezganje?Ja sam pesimista po prirodi,pa opet ne verujem.
Sta da se radi,jos 4 godine mraka-cena naseg otpora prema sazrevanju.

:dil: Clan 114. Zakona o lokalnoj samoupravi

Član 114.

Ako se u jedinici lokalne samouprave ne sprovedu izbori za odbornike ili se posle sprovedenih izbora ne konstituiše skupština u skladu sa zakonom u roku od 60 dana od dana izbora, Vlada obrazuje privremeni organ iz člana 113. stav 4. ovog zakona koji vrši poslove skupštine.
Izvor: http://www.cesid.org/zakoni/sr/lok_samouprava.jsp

Mozda nije fer, ali je legalno :kafa:

I jedno je reci sveza krv. Sveza krv je neki Pera Peric za koga do sada nismo culi, koji ima neku fensi diplomu i dve tone tezak CV. Sveza krv ne mogu biti Nemanja Sarovic, Andreja Mladenovic, Aleksandar Anrtic, a narocito ne Aleksandar Vucic.

Licnost sa tako kontroverznom politickom prosloscu bi se u zdravom demokratskom drustvu sama povukla iz javnog zivota, a u ovoj zemlji ljudi jos glasaju za njega.

A kada pricamo vec o neispunjenim obecanjima, stavite prs' na celo, pa u biljeznicu lepo sve ove price o zilion stranih banaka koje prosto hrle da dodju u Beograd, price o dve milijarde dolara investicija, o socijalnim reformama, dva mosta po ceni jednog i sl. A proslo je tek tri dana od kada je poceo da laprda.

Uostalom, ako cemo o prljavstini, prelistajte malko DB-ovsku i mafijasku stampu ovih dana. Tako cete danas na naslovnoj strani Pravde videti da B92 i DS vode hajku da se ubije Vucic !? A u Kuriru imam tekst gde nepotpisan novinar (kao i uvek) iz pouzdanih izvora saznaje da se trenutno u gradskoj upravi unistava dokumentacija o korupciji i mahinacijma gradske vlasti. Pa, onda naravno izjava dvojice radikala kako zuti mogu da rade sta hoce, ali stici ce ih ruka pravde.

Naravno, s druge strane, plakati sa funkcionerima DSS-a su bili dno dna, i DS umesto samo da se javno distancira, trebalo je da privedene momke izbrise iz evidencije clanstva, ako su vec toliko demokratske.

Slazem se da DS nije uradio briljantan posao u Beogradu. Ali zbog toga alternativu traziti u jednom ultradesnicarskom dzabalebarosu sa dobrim PR-om je stvarno krajnja sramota ovoga grada!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh