Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Zgrada nije neki naročiti predstavnik tog perioda, prilično je skromna. Mora da se sruši kako bi se proširila Dunavska. Što se tiče Dunav stanice, ona je već bolji predstavnik moderne (u dva primerka) zajedno da kružnim tokovima ispred i bilo bi lepo da se sredi. Koliko se sećam, plan za linijski park predviđa čuvanje perona sa nadstrešnicom, a same zgrade su van područja parka. Dunavska u tom delu treba da ide kroz luku, ispod Pančevačkog mosta i dalje ka adi Huji, tako da nema razloga da diraju stanice.

Prvi put sam sad pogledao sva rešenja malo sam iznenadjen da većina rešenja očigledno nije imala ni konsultanta za pejzaž. Ukrasne trave od 15 metara. Full sun biljke ispod mosta itd. Nadam se da je neko ovo preuzeo posle da razradi u detalje ali nešto mi govori da grad nema kapaciteta za to i da će opet da se sadi stihijski i šta im padne pod ruku. BG na vodi ima jako ozbiljan tim pejzažnih i sve što je tamo odradjeno su radili ljudi sa višegodišnjim iskustvom iz zalivskih zemalja neki su i naši (ne hvalim projekat u celini ali pejzaž gde ga ima je odradjen jako dobro i promišljeno). Za ovako velike projekte treba ozbiljan tim hortikulturalista i pejzažnih arhitekata.

Ово је неки Барбиленд? Иначе све ове инсталације ће добро доћи за пишање , цртање графита, ноћно блејање уз пиво и џоинт. За пар година ће све те конструкције бити гомила старог гвожђа и бетона.

Nazalost, slazem se. Onaj deo ispod Brankovog mosta do Beton hale bas tako izgleda...

Vrh