Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Sad ce da krene poplocavanje kamenom iz Zvonkovog kamenolima.
Uvek ista sema.

PXL_20250207_070118555.jpg

Hoće li ikada rešiti taj parking haos oko Dunavske...

Биће само гори кад крене градња око линијског парка.

Moze li neko da odradi mapu sa svim najavljenim/ izgradjenim stambeno poslovnim kompleksima koji se nalaze u neposrednoj blizini linijskog parka? Zaista je tesko ispratiti posebno u delu luke. Mozda bi mogao i clanak od strane admina foruma.

Da li se zna hoće li raseliti favelu koja postoji u tom delu?

Да има памети, дуж целе Дунавске би ишао трамвај
Masterplanom za Bekov projekat na mestu Luke bilo je predviđeno da tramvaj ide Dunavskom :)

Gledam stari projekt "Grad na vodi" u vezi uređenja Luke Beograd i dunavske obale i tu je bio predviđen novi dunavski bulevar koji bi imao i tramvaj.

Pogledajte prilog 134862
Kada sam na forume pre deset i više godina predlagao da se postojeća pruga od Dunav stanice preko Kalemegdana iskoristi za gradski prevoz, bio sam izblaćen, od toga da su to na mapi "okovi","bodljikava žica", do toga da sam retrogradan i neprijatelj grada.

Mislim da se malo vidi i na ovoj animaciji:

Prodaja magle... Libeskindov plan nikada nije ni uziman za ozbiljno, kao ni Zaha Hadid. Cela ideja je da se omekša u javosti besplatno preuzimanje cele dunavske oobale.

Захин план је и те као узет за озбиљно и плаћен папрено. Такође, сећам се и да је израђен урбанистички пројекат по том основу од стране домаће пројектантске фирме.

Тада су кружиле приче да је Ђилас стопирао тадашње инвеститоре из грчке. Тражио рекет или шта већ па су се ови повукли.

Већина овде се не сећа тих наших беобилђанских траума. Тада је буквално сваки озбиљнији пројекат стопиран, опструиран, рекетиран а економија потпуно мртва. Као да се тржиште чувало за неког - За оног од чијих пројеката сада дрхтимо и надамо се да се ни један неће остварити.
Дакле 12 година лепих скица без реализације па потом 13 година одвратних скица са још одвратнијом реализацијом.

Требаће читав век да се овај град у потпуности опорави од тих процеса.

Vrh