Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Hvala za update. Ovo izgleda stvarno kao intro iz nekog horor hilma.

Ево морао сам сабајле на истурени положај да бих вам дочарао нову суперфункционалну линијску ограду:
PXL_20241224_070156493.jpg

PXL_20241224_070952041.MP.jpg

У међувремену (које траје пар хиљада дана) бебе, сениори и хендикепирани форсирају пасарелу! Не могу? Онда ништа...

Poslednja izmena:
Пасарела је промашај од старта што нема рампу. Форсирање степеништа у урбаном простору 70их и 80их је доста дехуманизовало Београд.

У међувремену (које траје пар хиљада дана) бебе, сениори и хендикепирани форсирају пасарелу! Не могу? Онда ништа...
Пасарела је промашај од старта што нема рампу. Форсирање степеништа у урбаном простору 70их и 80их је доста дехуманизовало Београд.
Не капирам како је сад то испао проблем, ваљда форсирају подвожњак 80 метара десно, Макси и пошта су буквално на средини између пасареле и подвожњака.

Мемљиво подземље није опција. Верујем да би тамо многи фунголог пожелео да открива нове врсте. Моја мајка нпр. не може соло да "извуче" тај успон. Ситуација је прилично бизарна чак и за наше услове.

Не капирам како је сад то испао проблем, ваљда форсирају подвожњак 80 метара десно, Макси и пошта су буквално на средини између пасареле и подвожњака.
Ни подвожњак није најсрећније решење. Ширина није пријатна за пролазак пешака и често има текућина на најнижем делу.
Пасарела је требала да има рампе уместо степеништа. Као и све остале петље са степенкцима по Бг.

Ма најбоље да уграде лифт... Овај, не, они се само уграде, а не раде, мада само чуо ону урбану легенду да је лифт на Брановом мосту и радио неколико година.
Ада мост је, чини ми се, имала величанствених шест, Мрђан-Диконов је зарђао, ко зна ради ли онај код Ада мола?

Ни подвожњак није најсрећније решење. Ширина није пријатна за пролазак пешака и често има текућина на најнижем делу.
Пасарела је требала да има рампе уместо степеништа. Као и све остале петље са степенкцима по Бг.​
Sad nešto razmišljam i ne mogu da se setim da ima jedna u gradu a da ima rampu. Eventualno ona kod Ada mall - a.​

Па добро, није још ни пуних 10 година, како тих стотињак метара најтежег терена не може да се поплоча или асфалтира. Требало би да смо захвални градским властима што неће да такав величанствени прилаз плате стотињак хиљада динара, када у буџетском разделу могу да определе ставку и од петнаест милијарди динара. Интересантно ми је да у разговору са људима који живе са обе стране, изгледа да само мени то смета.

Па добро, није још ни пуних 10 година, како тих стотињак метара најтежег терена не може да се поплоча или асфалтира. Требало би да смо захвални градским властима што неће да такав величанствени прилаз плате стотињак хиљада динара, када у буџетском разделу могу да определе ставку и од петнаест милијарди динара. Интересантно ми је да у разговору са људима који живе са обе стране, изгледа да само мени то смета.
Poslednje recenica objasnjava sve.
Gradjanima nista ne smeta.
Zadovoljni su.

Kada padne veca kisa, podvoznjak nije vise podvoznjak, vec poplavnjak...i apsolutno je nemoguce tuda proci. A sta ce ljudi nego kao jedinu opciju da predju sa druge strane moraju da se pentraju po mokroj i zaledjenoj pasareli i zivi je nekako savladaju.

Stvarno sramota...dok se sve ovo radi, moglo se asfalirati nekih 10tak metara koji bi sluzili za normalan prelaz preko. Ko zna kad ce linijski biti u upotrebi i koliko ce se jos ljudi muciti prelazeci sa mukom.

Kada padne veca kisa, podvoznjak nije vise podvoznjak, vec poplavnjak...i apsolutno je nemoguce tuda proci. A sta ce ljudi nego kao jedinu opciju da predju sa druge strane moraju da se pentraju po mokroj i zaledjenoj pasareli i zivi je nekako savladaju.

Stvarno sramota...dok se sve ovo radi, moglo se asfalirati nekih 10tak metara koji bi sluzili za normalan prelaz preko. Ko zna kad ce linijski biti u upotrebi i koliko ce se jos ljudi muciti prelazeci sa mukom.
Пре две седмице је дете повређено на пешачком у Дунавској. Нема семафора, то је ипак обилазница и пасарела је решење све док је не прошире и среде, ставе семафор или шта већ. Стотињак година колико је пруга била ту па се народ није научио да не иде преко шина, али такви смо. Кад је киша Гојина баба да наручи Волт или је Гоје повезе.

Па ја сам написао мало изнад. Градски секретар за финансије, док не шара графите по Врачару, ипак вредно црта буџетске разделе. Буџетски раздели су важни, Гојина деца и родитељи нису.

Vrh