Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Kakvo smo mi stado za šišanje od naroda! Prvo je bilo tričavih 70 miliona, onda su odradili jednu fazu, i ostale će da koštaju gotovo 90 miliona. I onda pojedini formaši koji nisu botovi, i kao nisu ni za jednu vlast, ne znaju finansijsko stanje projekata, ali znaju da propagiraju hvalospeve o gradnjama i optimizmu. Fuj!

Капацитет линијског паркинга је скоро дуплиран. Код куле Небојша има буквално на стотине аутомобила паркираних на шеталишту. А, отворени су и нови (можда и најаграктивнији) делови, где су до сада ишли само мотористи:
20240731_200945.jpg

20240731_201659.jpg

За сада, паркинг је резервисан само за возаче немачких аутомобила, али несумњивом популаризацијом, очекујем ускоро веће шаренило.

Капацитет линијског паркинга је скоро дуплиран. Код куле Небојша има буквално на стотине аутомобила паркираних на шеталишту. А, отворени су и нови (можда и најаграктивнији) делови, где су до сада ишли само мотористи: Pogledajte prilog 206729
Pogledajte prilog 206730
За сада, паркинг је резервисан само за возаче немачких аутомобила, али несумњивом популаризацијом, очекујем ускоро веће шаренило.
Писао сам већ о томе шта бива кад се нормалан народ повлачи пред бахатом стоком и то сада видимо на овим сликама.

Не вреди, мора се стати на пут багри. Следећи пут када затекнем ово на линијском паркингу ауди А2 ће бити редизајниран, односно без ретровизора.

Ја сам заклети пацифиста, али сам до пре десетак година редовно дизао брисаче на бахато паркираним возилима, што је устаљени вид комуникације у оваквим ситуацијама. Врхунац је био када сам то урадио на полицијском аутомобилу, док су унутра била два кљуна која доручкују, и то испред дирекције паркинг сервиса. Последњи пут сам то урадио испред једног ресторана управо на неком Аудију, и због свега што се потом десило, жена се прилично наљутила на мене, јер сам практично довео читаву своју породицу у егзистенцијалну опасност. Жене су, наравно, увек у праву, и од тада ни не помишљам да истерујем правду на тај начин.

Poslednja izmena:
Nisam strucan, ali da li je zakonito da se tako nesto izgradi bez ikakve table i obavestenja? Ili sam nesto propustio? Koliko znam predsednik FK Polet je onaj Mica Sovtic

Nisam strucan, ali da li je zakonito da se tako nesto izgradi bez ikakve table i obavestenja? Ili sam nesto propustio? Koliko znam predsednik FK Polet je onaj Mica Sovtic

Ustvari je nelegalno praviti linijski park a da se ne ukloni kompletan drugi (uzvodni) sportski teren, a poželjno i onaj prvi (pa i taj prvi može da ostane tek ako se naknadno donese baš takva odluka, ali uzvodni sigurno mora da se ukloni). Tako piše u uslovima Zavoda za zaštitu spomenika. Ispod tih terena je deo spoljnih bedema Dunavska kapije koja kompletno mora da se rekonstruiše. Zajedno sa lukom "i svim pripadajućim odbrambenim strukturama". Glavni bedemi su se leti i golim okom lepo videli dok ih nisu prekrili.

screenshot_20230922_145916_maps-jpg.173918

screenshot_20230922_145739_chrome-jpg.173919

Relevantni deo iz "Uslova ..."

uslovi-rzzsk-m-06-jpg.125381

Ovde imate moju poruku sa više informacija

Moje slike iz maja 2023., iz vremena nasipanja susednog prostora i nelegalnog pravljenja novog terena. Naravno, iz potpuno ignorisanje Zavoda i njegovih, kod nas očigledno bezvrednih papira. Sem ako od njega nisu dobili dozvolu što bi bilo apsurdno u vreme pravljenja linijskog parka koji prolazi upravo tuda. Pa sumnjam da takva dozvola postoji.

IMG_0850.JPG

IMG_0856.JPG

IMG_0857.JPG

IMG_0858.JPG

Poslednja izmena:
Ponovo sam izvadio slike iz Google Earth istorije.

Kao prethodna referenca, ovako su jezero (luka), Dunavska kapija i glavni zaštittni bedemi izgledali na krajnje uprošćenoj skici.

Plan pristanista 1790.jpg

Snimak iz avgusta 2022. Lepo se vidi da su u najmanju ruku očuvani deo spoljnog bedema (kratki nastavak ka kuli), revelin Dunav kapije i zid na ivici kanala-ulice (kaldrmisana ulica kad je nivo vode niži, a vodeni kanal kad je viši) i da se nalaze tik ispod fudbalskog terena. Uz samu Dunav kapiju, naravno.

Donji Grad tvrdjave, teren FK Polet pre nasipanja, 2022.08.jpg

A onda su upravo tu počeli radovi. Ovde je fudbalski teren već nasut i sada se valjcima poravnava, a susedni prostor do Nebojša kule se nasipa.

Jun 2023.

Donji Grad tvrdjave, teren FK Polet posle nasipanja, 2023.06.jpg

Moja slika nešto pre ove gore (maj 2023.).

img_0850-jpg.211080

Poslednja izmena:
Sovtic bese robijao u zatvoru jer mu murija nasla prangiju u autu bez dozvole? S takvim pedigreom moze da radi sta hoce... pogotovo sto je Bastac izdao Stari grad

Данима већ два возила дежурају на те 2 локације (са твоје и моје слике). Ваљда да дају легитимитет свим комбијима, моторциклима, аутомобилима и осталима, који сметају нама хејтерима.

Колико сам провалио, ту су да контролишу који сплавови ће се на дивљака накачити на кеј, јер има доста покушаја, али само пробрано дивљачко друштво има широм затворене очи.

Шта ће му скутер за 50м од Небојшине куле? Службеним лицима је генерално испод части да стоје на локацији или седе на клупици. То је нека пракса по инерцији. Као да су шкоде некакава врста доказа службености службеног лица.

Vrh