Uf... Dva komentara iznad, ideja da tu treba saobraćajnica? Zaista? Zar većina ovde nije želela park umesto BnV? Zar ovaj park nije dovoljna, ako ne i prirodnija, alternativa? Zaista nam ne treba još jedna saobraćajnica, i to pored reke, između tvrđave i promenade...
Komentar iznad, da, linijski park može da se poredi sa Haj lajnom, jer u oba slučaja se od napuštene železnice pravi park. Da, naš je pored reke, njihov je izdignut, ali je ideja ista. Reći da baš nikakve sličnosti nema je, u najmanju ruku, neozbiljno. Ako ste mislili da li BG i NY mogu da se porede, to ste u pravu i hvala Bogu na tome...
Bio sam na Haj Lajnu, predivan prostor. Bio sam turistički, nikada nisam živeo u Njujorku. I moje mišljenje, iz turističke perspektive, je da u Haj Lajn niko ne ide da bi stigao negde brže ili prekratio put. Pogledajte mapu Njujorka, u tom delu grada nema ništa bitno za poslovne ljude. Štaviše, na njega se treba popeti, i uvek je pun ljudi, dece koja trče i slično, zaboravite da ćete tu opušteno da se šetkate. Širina je često uža od prosečnog njujorškog trotoara.
A to je ono što čini naš Linijski park neuporedivo boljom idejom, ukoliko se dobro projektuje - jer mi imamo više mesta da tu stavimo i biciklističke staze i staze za trčanje i zelenilo i šetalište. Napraviti pravi zeleni autoput od njega, koji će spajati ušće sa budućim muzejom Nikole Tesle, kasnije i sa Adom Hujom, itd itd...
Ajmo molim vas da se fokusiramo na to kako možemo da doprinesemo idejama dok još možemo, a ne da tražimo mane tamo gde ih nema. Verujem da ima pregršt zanimljivih informacija o bedemu, ili o istoriji tog dela Beograda, o samoj pruzi - koje treba da se istraže i možda prezentuju u okviru parka.