Šta je novo?

Lidl Beograd

Veruj mi da je meso potpuno ok. Koliko puta kupim oko njihovo sa 30% sniženja "pred istekom" i ne spremimo odmah, do sada :mrgreen: nikada nije bilo problema. Lidl je možda najbolji u Srbiji u pogledu tretiranja hladnog lanca robe.

E ja baš zbog suprotnog iskustva nisam htela da rizikujem. Samo jednom sam kupila na tih 30% popusta neke kobasice dan dva pred istek i bile su pokvarene. Zato sam pile vratila. Ostalo meso odnosno ono koje je sveže uvek mi je bilo dobro.

Kod mene u kraju ostalo još par pilića, ali su lepo obeleženi.

o2caAJo.jpg

Meni iskreno njihovo meso ima neki cudan ukus i teksturu, zakljucno sa tim pilicima na akciji, probao sam do sad ceo njihov asortiman svezeg mesa, i sva su u najmanju ruku bila cudna, nekako vestacka u poredjenju sa onim na sta sam navikao, anemicna boja, sa umanjenim intenzitetom ukusa i mirisa, pri cemu bih to meso spremao kao i svako drugo, kupljeno u drugim marketima i kasapnicama

Mene izgleda sećanje ne služi baš dobro, pa sad ne mogu da se setim da li sam ikada preporučivao ćevape i pljeskavice. Ako jesam, izvinjavam se, jer evo uopšte mi se više ne dopadaju, i to baš duže vreme. Imaju neki čudan ukus. Doduše, šiš ćevapi, topla preporuka, kao i npr Spare ribs. Ostatak mesa generalno okej, međutim čudno mi je nekako, možda je to i naša kultura i navika. Npr iseckano meso za gulaš, ne daj bože da ga jedem koliko su komadi puni masnih naslaga. Ja lično to ne volim jer bude bljutavo i gnjecavo. Dok to u Austriji nisam primetio, a kupio sam par puta meso za gulaš. Ostalo meso u Lidlu mi je skroz okej i volim da spremam. Ali ne bih preporučio takođe i Cordon bleu od ćuretine, meni se lično nije svideo ukus, bilo je nekako veštački. A to je vala bolje i ručno spremati, kad je jednostavno. Generalno mi je dobra ponuda mesa i mesnih prerađevina, ali bi bilo dobro da malo i prošire ponudu.
I kad sam već kod toga, to je počelo moju majku da nervira. Taj koncept da svake nedelje imaju neke akcije, dovedu neke posebne stvari, koje ispadnu baš dobre i ukusne, a onda ih više nema na duže vreme. Na primer sad je bio orijentalni asortiman u ponudi. To je bilo i pre ne znam kog vremena, kada je majka uzela Pide. I oni su se oduševili koliko je to bilo dobro. I posle toga više nije bilo, tek ove nedelje ponovo. Meni se npr sviđa grčka pita sa fetom, užasno dobro i ukusno. Ali nema u stalnoj ponudi. A baš retko kad vidim da uvedu nešto novo u stalnoj ponudi. Ne znam da li prate šta se dobro prodaje i zašto onda taj proizvod ne uvedu za stalno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760595#p760595:3ijp17x0 je napisao(la):
11030 » 27 Јул 2020, 17:44[/url]":3ijp17x0]Nema nikakve veze sa cenom i akcijom već sa rokom koji ističe sutra. Ako je vama ok da se prodaje meso čiji rok ističe za 12 h blago vama. Znači ako ga ne spremim danas sutra mogu da ga bacim. Treba da stoji ona narandžasta oznaka da je pri isteku. Daleko je to od regularnog i da kažem poštenog.

Tačno da je moj propust što nisam gledala datum isteka, ali računala sam da se ne bave ovakvim radnjama.

замрзнеш га у замрзивачу пре истека рока трајања. после можеш да извадиш када хоћеш и поједеш без проблема. често то радимо

Juneci cevapi za svaku preporuku, odnedavno imaju u ponudi i sarajevske i banjalucke pdlicni su. Obicni svinjski cevapi su bezveze, kao i mleveno meso generalno. U cemu li je razlika ko ce ga znati. Pre par nedelja su imali u ponudi Angus meso za burgere, neverovatno koja je razlika u kvalitetu mesa, i u ceni naravno

Moji su uzimali piletinu s pocetka i bila je odlicna, sad vec neko vreme ne uzimaju jer kazu da nije ista kao pre, tacnije, da ne valja :).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760595#p760595:3p51y08b je napisao(la):
11030 » Pon Jul 27, 2020 5:44 pm[/url]":3p51y08b]Nema nikakve veze sa cenom i akcijom već sa rokom koji ističe sutra. Ako je vama ok da se prodaje meso čiji rok ističe za 12 h blago vama. Znači ako ga ne spremim danas sutra mogu da ga bacim. Treba da stoji ona narandžasta oznaka da je pri isteku. Daleko je to od regularnog i da kažem poštenog.

Tačno da je moj propust što nisam gledala datum isteka, ali računala sam da se ne bave ovakvim radnjama.

Koliko vidim cena nije tačna, samim tim bi trebalo da prihvate zamenu jer su u obavezi da prodaju po ceni koju prikažu. U Britaniji recimo, verujem i drugim zemljama se rade sniženja cena za proizvode koji ističu uskoro, za meso najčešće se snižava cena na dan isticanja (a ima i razlike da li piše Najbolje do.. ili Upotrebljivo do. Jer Upotrebljivo do ne bi trebalo koristiti nakon isticanja, mada meso mislim da može da se zamrzne ako nije isteklo). Štampaju se nalepnice sa novim bar kodom koje se samo prelepe preko postojećeg i na njima piše i nova cena, tako da na samouslužnim kasama ne može da dodje do zabune niti kupac treba da razmišlja o tome da li je cena prava itd. Ne znam kako je sada u Srbiji, ali ja nisam nikada video nešto slično kod nas.

Pa to se radi odavno u Srbiji, na proizvode pred istekom roka stavlja preko starih nova nalepnica narandžaste boje da se razlikuje od obične i sa novom sniženom cenom (navodi se i prethodna cena ali precrtana).

Jel neko mozda kupio odarni odvijac ili perac pod pritiskom u Lidlu? I ako jeste, kako ste zadovoljni?

Ja sam kupio perač od 170 bara pre par meseci i vrlo sam zadovoljan. Ovaj perac sto je sada na akciji mi deluje kao igračka, bolje je sacekati ovaj veci kada bude ponovo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760950#p760950:2ch1skfm je napisao(la):
ada huja » 28 Јул 2020, 21:53[/url]":2ch1skfm]Lidl Jerkovic. Starija je slika, slikano je pre 10-ak dana.

file.php

урадили су кров и почели да зидају спољне зидове

Da li negde u Srbiji ima da se kupi ova so:
414871-1200-100000.jpg

ja je donosim iz Grčke gde kupujem u Lidlu, ali ove godine...
:violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=762353#p762353:31ty7far je napisao(la):
Blade » Ned Avg 02, 2020 12:03 pm[/url]":31ty7far]Jel neko mozda kupio odarni odvijac ili perac pod pritiskom u Lidlu? I ako jeste, kako ste zadovoljni?

Uzeo sam udarni odvijač. Za te pare, potpuno ok (koristim ga za osovinu motocikla na 130Nm, zvr-zvr i to je to).

Ono što je veliki problem sa Lidlom je njihovo označavanje proizvoda.

Pre par meseci sam kupio punjive standardne baterije AA i AAA i pored njih stoji punjač. Piše na ceni iznad lepo 'Punjač' ne piše za šta je ni tu ni na pakovanju, uzmem ga misleći da je punjač za ove baterije . Tek kasnije ustanovimo da je to namenski punjač za baterije njihovih alatnih mašina . Nekome sam dao taj punjač anyway. Alatne mašine su stajale izdvojene skroz u drugom delu.

Juče kupim elektricni trimer ispostavi se da radi samo na bateriju koja nije u pakovanju, što je po meni obmana potrošača jer se proizvod bez svih neophodnih delova i komponenti za upotrebu ne bi smeo nazvati proizvodom. Šta je sledeće? Trimer bez motora?

Elem isto se desilo da im bez ikakvog posebnog obeležja stoji stotine maslaca kojima je rok bio sutradan.

To za baterije je ipak tvoja greška. Na svakom pakovanje piše da li su i baterije unutar pakovanja ili nisu. To je opšta praksa, sa nekim proizvodima budu, sa nekim ne, ali uvek piše tačno koje su potrebne i da li idu zajedno.

Pa dobro jesu li oni biblioteka ili trgovina? Svaki put kad se uhvatiš nečega moraš podrobno da čitaš i ne smeš da imaš svoju logiku. Pa onaj Kinez ni najjeftiniji stvar ne prodaje bez baterija sadržanih u pakovanju, što više nije stvar ni (ne)čitanja.
A šta na primer da tog neophodnog dela koji se prodaje odvojeno nema na stanju dok se sam proizvod slobodno prodaje? To onda nije obmana?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=762544#p762544:2a25k5ek je napisao(la):
Pendolino » 02 Aug 2020 09:57 pm[/url]":2a25k5ek]Da li negde u Srbiji ima da se kupi ova so:

ja je donosim iz Grčke gde kupujem u Lidlu, ali ove godine...
:violina:
file.php

Trebalo bi da ima u Super Veru :)

Sledece leto kupi 3-4 komada u Masutisu ili Vasilopulosu ili grckoj Lindi da imas u rezervi :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768314#p768314:2obsn4tn je napisao(la):
tragac » 22 Aug 2020 07:13 pm[/url]":2obsn4tn]Pa dobro jesu li oni biblioteka ili trgovina? Svaki put kad se uhvatiš nečega moraš podrobno da čitaš i ne smeš da imaš svoju logiku. Pa onaj Kinez ni najjeftiniji stvar ne prodaje bez baterija sadržanih u pakovanju, što više nije stvar ni (ne)čitanja.
A šta na primer da tog neophodnog dela koji se prodaje odvojeno nema na stanju dok se sam proizvod slobodno prodaje? To onda nije obmana?
Naravno da nije obmana. To piše na svakom pakovanju proizvoda koji koristi baterije, u bilo kojoj prodavnici da se prodaje. Pa čak kineski proizvodi u kineskim radnjama imaju te napomene, koja vrsta baterije je potrebna i da li ih ima u pakovanju.

Chong Mew нудле нису биле првог дана акције на Видиковцу, данас одем у онај поред Беа и нађем тамо. Ако не могу да набаве одређену робу која ће бити на акцији зашто онда нема обавештења? За неке ствари је стајало. Исто као и за кус кус што нису ставили обавештење само што њега није било уопште док је трајала акција.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Vrh