Šta je novo?

Lidl Beograd

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=525302#p525302:2d3qrqpp je napisao(la):
11030 » Pet Mar 16, 2018 2:38 pm[/url]":2d3qrqpp]Mislim da ako i ima sigurno je redja pojava to nego plastika u plastici. Da ne spominjem koliko je staklo zdravija ambalaza za cuvanje svega, ne reaguje stavarnjem kancerogenih jedinjenja pri zagrevanju hladjenju kao plastika. Uzasno smo postali plasticni u svemu, od okoline, namestaja itd, ne moramo jos i da je jedemo. Jos vise offtopic, jezim se kad vidim kako bebama daju da piju vodu iz tih plastikara, plasticna voda, plasticne flasice, plasticne kasike plasticne cucle, plasticni tanjirici, glodju one plasticne igracke...To nikom ne pada na pamet kao hazard ali nece MMR, od toga beze ko djavo od krsta.
Pa ti onda uzmi staklenu flašicu i daj je detetu. Ima da im bude staklena voda... Sto put bolje i bezbednije.
 
Zakljucak ti je za desetku. Staklo u flasi moze da se pojavi samo ako silujes grlic flase, npr ako otvoris zidarsko pivo bez vadicepa, o ivicu zida, druge povrsine, u ostalim slucajevima to je prosto nemoguce. Tako da su deca bezbedna, ne brini se. A probaj da ostavis plasticnu flasicu vode ceo dan na suncu pa popij da otkrijes prekrasne plasticne ukuse.
I da, dobrodosao na forum.
 
ja znam da kad u vikendici drzim vodu (samo za pranje ruku) u plasticnim flasama par godina, kad ih promucka, vidim komade pretpostavljam polurastvorene/poluraspale plastike kako plutaju, velicine oko 2-3mm, naravno to mi ne bi palo na pamet da pije, al ako se za 3 godine istalozi primetna kolicina djubreta, koliko li se istalozi za npr 3 meseca? mi tolko malo ne mozemo da vidimo, ali je sigurno stetno

pogotovo su stetne flasice ZA VODU, za sokove ide malo otpornija i deblja plastika, a za vodu tanka i cesto "biorazgradiva" npr rosa, sto znaci da se brzo raspada
 
Прашњави":2b17791t je napisao(la):
Је ли потребна међународна возачка дозвола за Грчку?
8)
Ne.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Jel neko zna kada krece gradnja Lidla u Zelezniku? Video sam da su ogradili plac jos pre par meseci.
 
@прашњави

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=526058#p526058:akph7cn1 je napisao(la):
11030 » Pon Mar 19, 2018 9:50 am[/url]":akph7cn1]Zakljucak ti je za desetku. Staklo u flasi moze da se pojavi samo ako silujes grlic flase, npr ako otvoris zidarsko pivo bez vadicepa, o ivicu zida, druge povrsine, u ostalim slucajevima to je prosto nemoguce. Tako da su deca bezbedna, ne brini se. A probaj da ostavis plasticnu flasicu vode ceo dan na suncu pa popij da otkrijes prekrasne plasticne ukuse.
I da, dobrodosao na forum.
Ako dete ostaviš samo sa staklenom flašicom, a ona mu ispadne i razbije se, da li to znači da je i tada bezbedna, bez obzira na ukus?
Što se tiče sunca, slažem se. Samo što ja nikada ne ostavljam plastične flaše da stoje na suncu.
 
znaci jos mesec ipo dana i otvara se lidl radnik u zemunskoj ulici mi rekao otvaranje u maju nadam se da je tako.to mi je rekao pred novu 2018 godinu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527640#p527640:ym3ohpr5 je napisao(la):
bokanegro12 » Ned Mar 25, 2018 10:46 am[/url]":ym3ohpr5]Gde je ovo

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Ada
 
Hvala danas cu proci biciklom.jel pri kraju radovi.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=525210#p525210:15z24ljs je napisao(la):
11030 » 16 Mar 2018 08:15 am[/url]":15z24ljs]Evo bas juce prica po netu kako je voda u plasticnim flasama puna cestica mikroplastike. Treba da vratimo staklo i kauciju bar za vodu ako ne i za ostalo.

Vode su generalno zagađene mikroplastičnim česticima koje dolaze iz atmosfere. Sipao iz česme, staklene ili plastične flaše mikroplastika je tu. Mi je bukvalno pijemo, jedemo i udišemo.

https://www.theguardian.com/environment ... dy-reveals

Ono što je dodatno nezdravo kod plastične ambalaže su hemijske komponentne koje se rastvaraju u kontaktu sa hranom/tečnostima. Što je sredina kiselija ili plastika izloženija toploti i/ili UV zracima stepen razlaganja je veći. Isto važi i za konzerve jer su sve iznutra oblepljenje zaštitnim filmom od prilično nezdrave bisfenol A plastike (BPA). I fiskalni računi/termo-papir sadrže ovaj otrov. A on je tako jak da ga organizam resorbuje preko kože dok držiš fiskalni račun u ruci. Istraživanja kažu da posle uzimanja svakog računa u ruku BPA ostaje u organizmu oko nedelju dana..

https://cen.acs.org/articles/95/i35/Tou ... xtend.html
https://www.cbsnews.com/news/bpa-chemic ... ood-study/
 
Ne. Kod onog dela gde su napravili onu metalnu baraku i gde su nasuli onaj kamen.
 
Vrh