Mislim da ova tema polako može da se reaktivira...Šta vi kolege mislite?
Da li ste mišljenja, tačnije, da li ste došli u situaciju da vam je dve nedelje malo za godišnji odmor?
Zato što treba vremena za finis spremanja za odmor, sam put, boravak u letovalistu, svracanje nedge uz put (da obidjete nekog prijatelja, familiju,...Svratite u neku banju, pa na taj nacin koji dan produzite odmor,...I slično) i na kraju aklimatizacija(povratak u realnost), bar jedan dan.
Za odmor se ne sprema dva dana pred put, naravno. Ja se za put spremam bar nedelju-dve dana pred put, koliko od posla stizem i onda mi taj zadnji dan treba da se posvetim samo tome, da sve isproveravam, ako sam nesto zaboravio ili ako nesto iz nekog razloga mora baš taj dan. Dan pred put se NIŠTA ne radi, osim ubacivanja stvari u auto. Možda još po neka sitnica, tipa da dokupite nesto sto ste zaboravili, a treba vam. Znaci, tu ste vec dva dana potrošili. Pošto je put do letovališta od 750 do 1000 km, valja nedge na pola prespavati,ne treba se maltretirati. A i kada prespavate, ujutru krenete odmorni, brzo stignete i iskoristite skoro ceo i taj prvi dan. Bez prespavanja na pola puta, ne iskoristite i dodjete umorni. Znaci to je vec 3 potrosena dana + 10 na odmoru. I ostaje jedan dan da se kod kuce ,,vratite u realnost" i sutradan se vracate u standardni zivotni mod. Tako da, ako se planira da se jos nedge svrati i ostane duze od odmora na 2-3 sata, moraju da se zrtvuju ta dva dana za spremanje za put, koja sam prvo naveo, sto obicno i uradim. Tako da, ako planiram da posle letovanja nedge svratim na bar jedan dan, spremanje za put radim paralelno za poslednjim radnim danima pred godisnji odmor, tipa danas radim, sutra ujutru krecem na put. Čak nema ni tog jednog slobodnog dana pred put. Snalaženje donekle može da bude, ko inace ne radi vikend, pa se na 14 doda jos 2 dana, subota i nedelja od poslednje radne sedmice pred put. Ko radi svaki dan, tvrda priča. Ko radi samo subotu i taj još jedan dan je veliki.
Gde ću da provedem svoj odmor, jos nisam odlucio, tako da je preporuka nekoga od vas za neko mirno mesto za porodican odmor, svakako dobrodošla.