Šta je novo?

Lasta

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=594960#p594960:1fedu84d je napisao(la):
Vaclo » 13 Jan 2019 11:42 pm[/url]":1fedu84d]Informacija o prodaji "Laste": http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... laste.html.
Чудни новинари, а још чуднији људи који коментаришу.

Прво, "најстарије саобраћајно предузеће". А шта су Железнице и ГСП? Шта је Фирма Крстић и слични превозници пре Другог светског рата?

А онда коментатори "продају све што вреди", као да она нигде никоме није већ деценијама брутални монополиста!
 
7275 poslao drug
received-474631616403112.jpg
 
Дешава се и то да се на Ластином Отокару после пређених 8 000 км установи квар који је могуће отклонити тек пошто буде одшлепан у Добановце..
 
https://www.danas.rs/drustvo/strajk-gla ... a-u-lasti/

Štrajk glađu zbog malih zarada u „Lasti“

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su danas da je oko 50 radnika Saobraćajnog preduzeća „Lasta“ u Mladenovcu počelo štrajk glađu zbog malih zarada i neizvesnosti oko budućnosti firme i radnih mesta.

Lasta-678x381.jpg


Štrajk su u subotu počeli vozači i mehaničari koji imaju veoma niske zarade za svoj rad, koji je često veći od 200 sati mesečno, jer voze autobuse koji su neispravni i ispadaju iz saobraćaja.

Oni traže bolje uslove rada, a pre svega da im se plata poveća kao i kolegama u GSP Beograd gde je zarada gotovo duplo veća u odnosu na njihovu, piše u saopštenju.

http://rs.n1info.com/Vesti/a464955/Stra ... phPDbJJdCE
 
Čitajući po grupama, sutra nema prevoza što se Laste Mladenovac tiče. Piše se da je za sutra najavljena obustava saobraćaja, ne znam koliko je tačno.

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
 
Nedomacinsko upravljanje preduzecem, uzimanje kredita, na sve to rukovodstvo koje je lapalo i skidalo kajmak na stetu vozaca sve to zadnjih 20 godina, moralo je doci na naplatu... Nema vise sigurnog posla nigde, vec moras da se izboris, zao mi je ali banda na celu sa Sovrovicem mora malo u prdekanu na duzi vremenski period!
 
Zamrzli do petka štrajk. Videće se šta su smislili.
 
Да ли ће штрајк од следеће недеље утицати на 560, 591, 592 итд?
 
Štrajk je zapravo farsa, zbog posete stranog faktora, u čiju čast je priređeno to što je priređeno. Štrajk i obračuni neki su priča, povećanje plate bajka, nema odakle da se poveća ni šta da se poveća, smena direktora je jedna u nizu farsi i skretanje pažnje sa užasne situacije u Lasti. Igra ista, igrači novi, hoće li mart zaista označiti kraj agonije Laste, ostaje da vidimo, sve liči na lep uvod...

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
 
Pozdrav, najbolje ti je da koristiš Imgur/Flickr/Postimage da okacis sliku i onda ovde samo kopiras link za forum(BBC link, ako se ne varam)... Tako je najbolji kvalitet, a i najlakše je, bar ja tako radim oduvek :)
 
Svratih danas u Sopot nekim poslom, pa usput uslikah i dva njihova busa na lokalnim linijama opštine Sopot. Kako pomenuto mesto posetim tek, možda, jednom do dva puta godišnje, mogu da primetim da se i ono menja malo po malo. Al kako se tema tiče Laste, odnosno, prigradskog i lokalnog javnog prevoza, dodao bih samo da su im stajališta uglavnom uredna i dobro obeležena. Vidim da ima baš dosta linija, ali sa, pretpostavljam, ne tako puno polazaka.
Pogledajte prilog 1
 
Vrh