Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Videh da su updateovali stanje slobodnih stanova na sajtu Grede. I dodali novu verziju slike kompleksa (masterplan). Parkic izgleda malo drugacije. :)

Koliko vidim na sajtu GS-a skocile su cene za 100e. Pa kontam da je i Greda podigla jer bih rekao da se uskladjuju po tom pitanju.

Jel imas ideju kad? Danas ili juce? Ili jos ranije?
Zvao sam za 1 tip stana, sve je rezervisano. :)

Danas je sigurno, pre dva-tri sata. Znam da sam bacio pogled na Gredin sajt oko 12h kada sam primetio da su na sajtu Grand Stara azurirali cene i tada jos uvek nisu pustili.

Malo je cudno da je bas cela vertikala rezervisana? Onda je moguce da je nesto interno. Naravno za 6-i i 7-i sprat znamo da ne prodaju oni vec Grand Star.

Ovi od 32kvm, 6.sprat (ista kvadratura) je otisao jos ranije - zvao Grand Star, 7 nisam siguran, al je veca terasa i veca kvadratura, i poslednji sprat, pa nisam ni razmatrao.

@GP Greda Valjevo kada pocinjete sa prodajom lamele D?
Grand Star vec prodaje stanove u lameli D.

Da li imate neki nagovestaj sta se planira juzno od lamele C?
Zanimljivo pitanje. Kao i koliki je minimalni razmak izmedju spoljne strane Lamele B i C i D, i neke nove zgrade koja tu moze nici. 20 metara? 30 metara?
Koliko traka bi imala saobracajnica, i koliko bi to moglo biti optereceno.
Iz moje vizure, strana koja ima vise svetla ima prednost.

Danas je sigurno, pre dva-tri sata. Znam da sam bacio pogled na Gredin sajt oko 12h kada sam primetio da su na sajtu Grand Stara azurirali cene i tada jos uvek nisu pustili.

Malo je cudno da je bas cela vertikala rezervisana? Onda je moguce da je nesto interno. Naravno za 6-i i 7-i sprat znamo da ne prodaju oni vec Grand Star.
Prodaja Lamele D od strane Grede je krenula jos 17. Decembra, i tada su svi stanovi od 32kvm vec bili prodati/ranije rezervisani.

Aha, mada ničega nije bilo na sajtu. Verovatno ko je zvao i raspitao se saznao je za početak prodaje. Sećam se letos kada sam zvao za lamelu C rekli su mi da prodaja kreće onda kada izbace ponudu na sajtu. 😁
Edit:
Što se tiče razmaka izmedju lamele A, B i Terminala 10 čini mi se da je oko 35-6 metara. Ima u Urbanističkom planu detaljno baš koji su razmaci imeđu građevinskih linija. Što se tiče lamela B, C i D i onih ruševina tu je bilo nešto slično koliko se sećam, oko 33 metra.

Poslednja izmena:
Zanimljivo pitanje. Kao i koliki je minimalni razmak izmedju spoljne strane Lamele B i C i D, i neke nove zgrade koja tu moze nici. 20 metara? 30 metara?
Koliko traka bi imala saobracajnica, i koliko bi to moglo biti optereceno.
Iz moje vizure, strana koja ima vise svetla ima prednost.
Ako pričamo o spoljnoj strani lamele C, onda je maksimalna udaljenost oko 30 metara (24 metara do građevinske linije i još 5-6 metara do Lamele C). Što se tiče saobraćajnica, Spoljni delovi lamele A i B gledaju na 1+1 saobraćajnicu, a spoljni delovi D i buduće E gledaju na 2+2 sa razdelnim ostrvom između. Tako je definisano urbanističkim planom.

Evo razmaka između Lamele C i nekog budućeg objekta, dobra stvar je što će maksimalna visina tog objekta biti 24 metra, tako da neće biti viši od Lamele C. Moje mišljenje je da će opterećenje biti najviše na 2+2 saobraćajnici jer će ona u budućnosti direktno povezivati Zemunsku/Tošin Bunar i J. Gagarina, kao i na 2+2 saobraćajnici koja će prolaziti sa druge strane ovog nekog budućeg objekta južno od lamele C, jer će ona povezivati Airport City sa Immo Centrom i blokom 64.

1735116032072.png

Zar nece 2+2 prolaziti bas izmedju Lamele C i tog nekog nekog budućeg objekta (tj taj deo od Airport City )? Malo sam se zbunio sad :) Izgleda da sam pogresnu sliku imao u glavi.

Poslednja izmena:
Zar nece 2+2 prolaziti bas izmedju Lamele C i tog nekog nekog budućeg objekta (tj taj deo od Airport City )? Malo sam se zbunio sad :) Izgleda da sam pogresnu sliku imao u glavi.
Dopunom UP su izmenili kuda prolazi ulica da bi se gađala sa bulevarom koji prolazi pored Airport Gardena (hvala Bogu), tako da je zaobišla spoljnu stranu Lamele C.

Evo slike a i link ka celom UP https://www.urbel.com/srl/javni-uvi...39-i-039-gradska-opstina-novi-beograd-i-faza/
1735118379472.png

Jel se znaju neki rokovi za izgradnju svih ovih saobracajnica?
Koliko sam ja upućen ne. Svi investitori su u obavezi da urade deo ulica koji je oko njihovih parcela, a zauzvrat dobijaju novac od grada. Više grad ne gradi nijednu ulicu jer nemaju dovoljno ljudi (čitaj Expo). To može biti i dobro i loše, sa jedne strane investitoru će biti cilj da što pre odradi tu ulicu da bi završio sa projektom, sa druge strane svako će da radi deo po deo, i možemo jedino da se nadamo da će da se usklade svi pa da rade izjedna.

Da ponovim pitanje, ako nisu videli...
Evo ja ću da odgovorim šta je meni rečeno kao kupcu, ali bih voleo da @GP Greda Valjevo ili Grandstar to potvrde, pogotovo što je Grandstar to koristio u promotivne svrhe i mislim da nije korektno da se koristi u promo svrhe ukoliko je neizvesno/nejasno da li će biti Smart Sistema. Elem, meni je rečeno da će biti ugrađen neki osnovni paket smart sistema, koji ima funkcije dojave u slučaju požara i poplave, a da će stanari moću ukoliko žele da nadograde taj sistem da kontroliše roletne i klime, možda i još nešto. Sve je ovo polovična informacija koju ja uzimam sa dozom rezerve.

Vrh