Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Jos uvek se ne zna tacno, bice Green Line koji ce biti bas veliki projekat - ali postoji velika sansa da ce velicina tog projekta varirati u zavisnosti od potraznje i buduce ekonomske situacije.
To je jedan i od rizika, jer ti veliki projekti znaju da budu 'promenjeni' u hodu u zavisnosti od razvoja situacije u narednim godinama

Biće čupavo dok se ne završe barem AG, Kvart i Terminal nešto na placu Mazde koji napreduje kao Skadar na Bojani. Bolje kad se završi i Pupinova palata, a potpuni užitak tek za 10 godina kad sruše Rodu, završe Soul, the One i kad budem u penziji 😄. Nadam se da ću dočekati 😄
Terminal 10 (Mazda) je izasao iz zemlje i rekao bih da rade prizemlje trenutno.
Imali su neke probleme sa papirologijom koliko sam video na CEOPu.

Nisam iz građevisnke struke pa ne znam da li je to neka praksa u izgradnji, a ni kako bi to izgledalo za stanare prve faze. Kontam da će da završe u celosti garažu to Maja 26-te kad je planiran završetak i useljenje Prve faze.
Uh ne secam se, ne znam zasto su izbacili ponudu garaza sa sajta, isto je bilo lepo oznaceno sta je prodato a sta nije i za koju fazu :/

Ne bih savetovao da se kolima obilazi oko AG, tu sam se i najviše namučio da ne uništim auto, ovaj potez:
Mislim da je jos gori deo ka tosinom bunaru trenutno, ali mozda gresim

Terminal 10 (Mazda) je izasao iz zemlje i rekao bih da rade prizemlje trenutno.
Imali su neke probleme sa papirologijom koliko sam video na CEOPu.

Uh ne secam se, ne znam zasto su izbacili ponudu garaza sa sajta, isto je bilo lepo oznaceno sta je prodato a sta nije i za koju fazu :/

Mislim da je jos gori deo ka tosinom bunaru trenutno, ali mozda gresim
Zatvorili su ulaz/izlaz ka tošinom. Makar u subotu je bilo sve iskopano i bager je stajao. Nismo mogli da izadjemo tuda, a i stanari Savade 3 moraju da idu okolo, na stranu Rode.

Na CEOPu se vidi da je podnet zahtev za izdavanje gradjevinske dozvole, pretpostavljam za sledecu fazu?

Screenshot 2024-12-02 at 22.45.22.png

Kada bude resenje saznacemo :)

Ja sam dobila informaciju od arhitekte da su stanovi jako lose iskorisceni. Konkretno mi smo gledali stan od 74m2 i kupatilo nije toliko lose po kv2 ali je sve nagurano jedno do drugog (wc solja, lavabo/tus kada). Takodje stoji da je frizider tik do sudopere sto ne bi smelo da voda i struja budu tako blizu. Da li je neko pregledavao stanove sa arhitektama ili nekim ko se iole razume?

Takodje koji je kontakt za prodaju direktno od Grede Valjevo, ako moze da podeli?

Ja sam dobila informaciju od arhitekte da su stanovi jako lose iskorisceni. Konkretno mi smo gledali stan od 74m2 i kupatilo nije toliko lose po kv2 ali je sve nagurano jedno do drugog (wc solja, lavabo/tus kada). Takodje stoji da je frizider tik do sudopere sto ne bi smelo da voda i struja budu tako blizu. Da li je neko pregledavao stanove sa arhitektama ili nekim ko se iole razume?

Takodje koji je kontakt za prodaju direktno od Grede Valjevo, ako moze da podeli?
Ja sam gledao sa devojkom koja je arhitekta, doduse gledali smo samo stanove koji su u lameli A i gledaju ka unutra bloka (trosobni), pa ne znam za raspodelu spoljasnjih.
Mi smo prilicno srecni sa rasporedom i iskoriscenosti, samo bi master spavacu sobu jedan pregradni zid promenili u principu.

Poslednja izmena:
Ja sam gledao sa devojkom koja je arhitekta, doduse gledali smo samo stanove koji su u lameli A i gledaju ka unutra bloka (trosobni), pa ne znam za raspodelu spoljasnjih.
Mi smo prilicno srecni sa rasporedom i iskoriscenosti, samo bi master spavacu sobu jedan pregradni zid promenili u principu.
Da i ovaj sto smo mi gledali je trosobni i gleda na unutrasnjost. Doduse sekira me i orijentacija cini mi se da je severozapad, tako da je pitanje da li tu ikada ima sunca.
Mogu li da pitam kakvi su bili njeni komentari za kvalitet zgrade, lamele, stanova, itd?
Mi smo mislili da smo doneli odluku pa se sada bas lomimo.

Da i ovaj sto smo mi gledali je trosobni i gleda na unutrasnjost. Doduse sekira me i orijentacija cini mi se da je severozapad, tako da je pitanje da li tu ikada ima sunca.
Mogu li da pitam kakvi su bili njeni komentari za kvalitet zgrade, lamele, stanova, itd?
Mi smo mislili da smo doneli odluku pa se sada bas lomimo.

Sever/istok je ka Airport Cityu, IMT je jug/zapad, unutrasnja strana lamele A je osuncana prilicno sto se vidi i sa slika koje sam kacio (sve su slikane posle podne posle 3 mislim). Lamela C i D unutrasnjost je pretezno sever doduse i malo zapada.

Kvalitet je dobar po onome sto smo oboje gledali i sto nam je poslato, neki projekti koje smo gledali imaju za nijansu bolju materijalizaciju za prilicno vecu cenu.

U AG npr joj se nijedan stan nije svidjao po rasporedu jer su duboki a uski, a osuncana strana je bila manje vise rasprodata npr.

Od svih projekata koje smo gledali na NBGD najbolji odnos cene i sta se dobija je imala Greda, a razmatrali smo New Minel, TheOne, AG, Mazdu, Pupinovu Palatu od vecih projekata.

Bel Mondo / Soul / Dolce Vitu / Newport nismo razmatrali zbog cene ili drugih faktora (blizina vozu npr). Gledao sam i par drugih manjih projekata ali se ne secam imena istih.

prozor.JPG
Da li se ovih 2.40cm odnosi na svetlu visinu prozora? Ili mozda ukljucuje i kutiju za roletne?

Hvala na informacija!!
Takodje htela sam da proverim sa nekima
od vas raspored kupatila. Na renderu (a i potvrdio nam je arhitekta) da je bukvalno prostor predvidjen za masinu, wc solja, lavabo, i tus kabina bukvalno jedno do drugog tako da bukvalno nema koji cm razmaka. Da citiram arhitektku koji je gledao (ne moze da se normalno sedne na wc solju a da se ‘podignu laktovi’ ) - laicki i zargonski receno. Ima li neko slicno iskustvo?

Hvala na informacija!!
Takodje htela sam da proverim sa nekima
od vas raspored kupatila. Na renderu (a i potvrdio nam je arhitekta) da je bukvalno prostor predvidjen za masinu, wc solja, lavabo, i tus kabina bukvalno jedno do drugog tako da bukvalno nema koji cm razmaka. Da citiram arhitektku koji je gledao (ne moze da se normalno sedne na wc solju a da se ‘podignu laktovi’ ) - laicki i zargonski receno. Ima li neko slicno iskustvo?
Opet verovatno zavisi od stana do stana, evo slike kako su kod mene predvidjena kupatila:
ImportedPhoto_1733229844611.jpg

Izgleda mi prilicno komforno, sad verovatno je u manjim stanovima drugaciji raspored.

Koja je ovo kvadratura? Mi smo gledali stan od 74m2
82m2, doduse mi smo ga uzeli prilicno rano u ciklusu prodaje i gledali smo izmedju ovog stana i ovih na cosku lamele A od 75m2, pa sam ipak se odlucio za vise kvadrata jer je raspodela prostora prosto bila bolja mnogo a 100 eur/m2 je manje kostao.

Iskreno ovo levo kupatilo je daleko od komfornog, neki minimum širine je 160, ali ovo drugo je sasvim u redu.

Mene konkretno ovde brine ova zgustost elemenata, iako je kupatilo okej kvadrature?
IMG_2445.jpeg

Vrh