Pa imali su problem sa Gradjevinskom za fazu 1 to znam da su mi rekli jos i pre nego sto sam potpisao predugovor, da su 2 godine valjda pokusavali da dobiju dozvolu.
1. Ne zuri mi se da se uselim, ako kasni par meseci npr 80% izgradjenosti meni je i to OK jer cu imati jos vise para za ucesce
Dogovoreno je to naravno, ali se to lako aneksuje, a i prilikom trazenja kredita u banci mozes da kazes im da zelis da plasiras jos neka sredstva u vidu ucesca iz sopstvenih sredstava.kada si potpisivao predugovor, jel ste su to dogovarali odnos ucesca/kredita? (po ovome mi deluje da niste, ali samo pitam)
Dogovoreno je to naravno, ali se to lako aneksuje, a i prilikom trazenja kredita u banci mozes da kazes im da zelis da plasiras jos neka sredstva u vidu ucesca iz sopstvenih sredstava.
Mislim da je najmanji problem kada treba jos para da se da / plati
Eto jos bolje, znam da mi je rekao advokat (a i investitor) da je to najmanja preprekaNe mora aneks predugovora, kada se potpisuje ugovor samo se izmene iznosi za ucesce i za kredit.
Zanimljivo, nisam znao da je to slucaj. Moze biti dobra stvar, moze biti losa, videcemo.Nema četvrtog i petog. Vlasnik parcele ih je uzeo za sebe. Isti slučaj sa lamelom B gde je uzeo od prvog do četvrtog.
Nevezano tacno za ovaj projekat ali mislim da je nacin formiranja cena kod investitora uglavnom po 2 principa:Noob pitanje. Da li se terasa računa po punoj ceni/kvadraturi?
Nije me mrzelo da bacim pogled jer ja sam imao bas drugaciji utisak, sa obzirom da su tipski stanovi od 1-6og sprata njih sam gledao jer su prizemlja i poslednji srpat uglavnom izuzeci zbog dvorista ili velike terase pa su ekstremi.Gledao sam strukture stanova u ovom projektu. Mislim da je prosecna velicina stana ispod 40 kvadrata. Pa to je strasno. Kao golubarnik su stanovi. Vece su hotelske sobe. Ovo se ne pravi za zivot, vec za iznajmljivanje i stan na dan. Bice uzas ziveti ovde.
Zahvaljujem kolega na analizi. Samo mi nedostaje zakljucak. Za sta su namenjeni stanovi od 26, 28, 38 kvadrata. Jel su to uopste stanovi? Pa jel biste vi voleli da budete vlasnik stana od npr 80 kvadrata (sto je cini mi se najveca kvadratura) gde su vam takva dva stana neposredne komsije. Tu mira nema.Nije me mrzelo da bacim pogled jer ja sam imao bas drugaciji utisak, sa obzirom da su tipski stanovi od 1-6og sprata njih sam gledao jer su prizemlja i poslednji srpat uglavnom izuzeci zbog dvorista ili velike terase pa su ekstremi.
Gledao sam koliko stanova ima ispod ili jednako 52m2
(uzeo sam ovaj broj jer imaju par tipova od 50,XX / 51,XX / 52,XX pa da ne ispadne da favorizujem previse projekat)
Raspored stanova izgleda ovako:
Lamela A: 50% stanova je <= 52m2 (struktura tih stanova: 35 - 39 - 46 - 49 - 51), 50% je iznad 52m2
Lamela B: 40% stanova je <= 52m2 (struktura tih stanova: 41 - 42 - 46 - 48 - 52), 60% je iznad 52m2
Lamela C: 66% stanova je <= 52m2 (struktura tih stanova: 26 - 28 - 38 - 41 - 46 - 48 - 50 - 50), 34% je iznad 52m2
Lamela C ima vise manjih stanova, u ostalim su ipak strukture stanova humanije i vecinski iznad 40m2.
Proseci tipskih stanova (spratovi 1-6) su:
Lamela A: 51,52m2
Lamela B: 62,25m2
Lamela C: 49,79m2