Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Gledam sad GIS, tu je već urađena parcelizacija za potrebe ulične infrastrukture, i odvojen je plac 2906/48 i njegov vlasnik je R.Srbija.
Pogledajte prilog 257154

Nakon toga je promenjen PDR i planirana ulica je pomerena na dole, da bi bila u ravni sa placem 2906/47 kako bi se dobio budući bulevar. Za te potrebe još nije urađena preparcelizacija. Onda imam 2906/45, gde se nalazi većina FOB-ovog objekta, i tu je opet držalac svojine R.Srbija, sa time da ima još 13 različitih pravnih subjekata koji imaju pravo korišćenja, uključujući i GrandStar.

U suštini država je zvanični vlasnik obe parcele na kojima se nalazi objekat, i građevinska inspekcija bi po primedbi trebala da naloži državnom organu da ukloni taj objekat. Ovako kako je u katastru niko tu neće graditi skoro. Pitam se da li je iko ikad i podneo prijavu građevinskoj inspekciji. Pokušaću ja sa fotografijama koje ja imam i fotografijama sa foruma, baš me zanima šta će da odgovore.
Slažem se u potpunosti, mislim da bi stvarno trebalo da se udružimo po ovom pitanju. Samo ako više nas reaguje, možda se nešto i pokrene.

Vrh