Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Za sada su mi Inteza i OTP dali dobre preliminarne ponude (OTP najbolji po meni).
Isao sam i do ERSTE oni su mi dali ostrije uslove a treba ove nedelje do NLB i Raiffeisen da idem, mada mi Raiffeisen izgleda najgori trenutno po uslovima ali cisto bih da pokrijem vise njih.

E sad ako se oduzi skidanje skela racunam da to nece biti relevantno (same cifre kamatnih stopa) jer ce se EURIBOR preracunati opet itd.
Ja sam dobila preliminarne pre par meseci i tada je NLB bio najbolji. Mislim da daju i fiksnu KS na 30g. Ako se dobro secam bilo je 4.5 fixna par godina, zatim 2,5 + Euribor. Trazicu im osvezene ponude.
Verujem da ce u junu skinuti skele..

AIK nudi 4,5% fiksnu prve 3god pa 2,65%+6m euribor, 0% za prevremenu celokupnu ili delimičnu otplatu.
Postoje neke projekcije da će euribor kroz 18m pasti na 1,8 i zadržati se tu neko vreme - naravno ništa nije zagarantovano.

Deluje mi da je fasada slična fasadi Airport Gardena sa izuzetkom materijala. Na nekim renderima mi se učinilo kao da ni Pupinova Palata neće puno odstupati.

AIK nudi 4,5% fiksnu prve 3god pa 2,65%+6m euribor,
Erste nudi 4% prve 3 god pa 2.8% + euribor, ali prejaka je to marza po meni.

Deluje mi da je fasada slična fasadi Airport Gardena sa izuzetkom materijala. Na nekim renderima mi se učinilo kao da ni Pupinova Palata neće puno odstupati.
Pupinova ce biti razlicita, ali Terminal Residence, Airport Garden i Kvart64 ce izgledati bas slicno po materijalu.

Po meni paneli izgledaju identicno, osim sto je sa strana gde nema prozora demit fasada.

Današnje.
IMG_3118.jpeg
IMG_3116.jpeg
IMG_3115.jpeg
IMG_3114.jpeg
IMG_3113.jpeg
IMG_3112.jpeg
IMG_3111.jpeg
IMG_3110.jpeg
IMG_3109.jpeg
IMG_3108.jpeg
IMG_3107.jpeg
IMG_3106.jpeg
IMG_3105.jpeg
IMG_3104.jpeg
IMG_3103.jpeg
IMG_3102.jpeg
IMG_3101.jpeg
IMG_3100.jpeg
IMG_3099.jpeg
IMG_3098.jpeg
IMG_3097.jpeg
IMG_3116.jpeg

Da li je neko saznao čemu služe ove sajle sa bočne strane lamele A, na delu fasade koji je od demita? Nadam se da neće da razvuku ogromnu reklamu sa te strane 😅🙄

Jel neko zna šta se dešava sa ovom zgradom? Mesecima stoji ovako. Kao da su stali sa radovima.

Prilozi

• IMG_3127.jpeg
    IMG_3127.jpeg
    899,6 KB · Pregleda: 316
Jel neko zna šta se dešava sa ovom zgradom? Mesecima stoji ovako. Kao da su stali sa radovima.
Na CEOP-u se za tu parcelu može videti da je investitoru odbijen zahtev za izdavanje lokacijskih uslova krajem februara. Moguće je da radovi stoje dok se situacija sa dozvolama i administracijom ne reši.

Sa druge strane, pošto se pričalo da će tu da se gradi hotel, možda investitor nije uspeo da dobije subvenciju, pa je odustao od hotela i sada razvija novi projekat, najverovatnije stanogradnje.

Na CEOP-u se za tu parcelu može videti da je investitoru odbijen zahtev za izdavanje lokacijskih uslova krajem februara. Moguće je da radovi stoje dok se situacija sa dozvolama i administracijom ne reši.

Sa druge strane, pošto se pričalo da će tu da se gradi hotel, možda investitor nije uspeo da dobije subvenciju, pa je odustao od hotela i sada razvija novi projekat, najverovatnije stanogradnje.
Zar nije bila priča da se gradi neka očna klinika? Koliko vidim vlasnik je OPTIK PROFESIONAL DOO, mada to ne isključuje da prave i hotel i kliniku, ili samo hotel.

Zar nije bila priča da se gradi neka očna klinika? Koliko vidim vlasnik je OPTIK PROFESIONAL DOO, mada to ne isključuje da prave i hotel i kliniku, ili samo hotel.
Izvinjavam se, nisam primetio strelicu na slici, mislio sam da se pitanje odnosi na do pola srušenu halu od Grand Stara.

Tako je, tu zgradu zida Optik Profesional, prema građevinskoj dozvoli tu će biti klinika, poliklinika sa laboratorijom i administracija/kancelarije, a imajući u vidu da rade garažu sa samo 28 mesta, ne verujem da imaju u planu izdavanje kancelarijskog prostora. Na CEOP-u nema aktivnosti više od pola godine, ne znam gde je zapelo, iz javno dostupnih podataka čini se da firma i dalje sasvim solidno posluje.

Ja mislim da ne zure, koliko sam skontao Greda ce da gradi i taj hotel a sada su im pune ruke posla fazama 2 i 3 svakako.

Meni je Grand Star rekao da tu prave jos jednu fazu zgradu kao sto su ove 3.

Пре око 20-так дана потписали предуговор са Гредом о куповини стана око 120 м2 у ламели Д. Из Греде били коректни, како госпођа кад смо се интересовали (прилично пријатна и расположена да одговори на питања), тако и на градилишту где смо ушли да видимо узорни стан. Тражили две измене у уговору, једна је да се дода став, који пронађох овде на форуму, на крају члана 6. који гласи ,,Продавац ће писаним путем обавестити Купца о достизању 80% изграђености објекта у којем се налазе Непокретности, ради покретања поступка аплицирања и одобрења стамбеног кредита код пословне банке од стране Купца.'' Друга измена што смо питали је на крају члана 21. став 4. дода део који гласи ,,...с тим да крајњи рок износи 6 (шест) месеци од дана раскида без обзира на чињеницу да ли је стан продат трећем лицу.''

Греда прихватила тражене измене, тачније допуне предуговора, сад ми је жао што нисмо још тражили (адвокат је имао још предлога за допунама/изменама). Уговор је генерално у корист Греде, али је Гредина вишедеценијска репутација нешто што опет даје неки степен извесности. Стан куписмо јер је супруга архитекта, па јој се свидео како је решен распоред.

Било је доста корисних информација на овом форуму, хвала свима.

Cestitam buduci komsija, ja sam kacio taj clan jer sam i ja insistirao da se doda u predugovor originalno :)

Pozdrav, da li postoji neka zvanicna informacija o saobracajnicama koje trebaju prolaziti pored Kvarta i u celom Bloku64?
Kada se ocekuje pocetak/zavrsetak radova na njima?

Pozdrav, da li postoji neka zvanicna informacija o saobracajnicama koje trebaju prolaziti pored Kvarta i u celom Bloku64?
Kada se ocekuje pocetak/zavrsetak radova na njima?
Od zvanične dokumentacije, postoji planski dokument grada, PDR za prvu fazu područja nekadašnjeg IMT-a se odnosi na ovaj deo (Kvart 64 se nalazi u celini 7.C8):
Planirana-namena-povrsina-IMT-8k.png

E sad, planski dokumenti su jedno, a realnost na terenu je drugo. Kao što je NikolaN rekao, povela se diskusija na Airport Garden temi baš oko ovoga, ako Vas ne mrzi pročitajte poslednje dve strane. U principu, zaključak je da će svaki investitor u ovom bloku uraditi dvosmernu ulicu oko svog projekata, da te ulice neće biti dugog veka usled čestog prolaska teške mašinerije sa okolnih gradilišta, a za planirane bulevare sa drvoredima i biciklističkom stazom, čekaćemo gradske službe i neko bolje vreme...

Od zvanične dokumentacije, postoji planski dokument grada, PDR za prvu fazu područja nekadašnjeg IMT-a se odnosi na ovaj deo (Kvart 64 se nalazi u celini 7.C8):
Planirana-namena-povrsina-IMT-8k.png

E sad, planski dokumenti su jedno, a realnost na terenu je drugo. Kao što je NikolaN rekao, povela se diskusija na Airport Garden temi baš oko ovoga, ako Vas ne mrzi pročitajte poslednje dve strane. U principu, zaključak je da će svaki investitor u ovom bloku uraditi dvosmernu ulicu oko svog projekata, da te ulice neće biti dugog veka usled čestog prolaska teške mašinerije sa okolnih gradilišta, a za planirane bulevare sa drvoredima i biciklističkom stazom, čekaćemo gradske službe i neko bolje vreme...

Super rečeno, dodao bih samo da je Greda Valjevo dobila građevinsku dozvolu nakon što je Grad usvojio PDR za Fazu 1 IMT-a, tačnije 2023. godine, za razliku od Airport Gardena koji je dobio pre usvajanja PDR-a (2022. god), pa bi po toj nekoj logici bi Greda Valjevo morala da prati PDR za deo ulica koje oni rade? Mislim da ovo važi za sve investitore koji su počeli nakon Airport Garden-a.

Digresija, ko je zadužen da izgradi bulevar levo od Kvarta64 (NOVA 2 na slici PDR-a koju je objavio @leibnitz), koji se spaja sa Tošinim Bunarom?

Teško je reći ko je zadužen za to, jer ulicu Nova 2 obuhvata PDR za fazu I a ne PDR za fazu II (Green Line).
Trenutno stanje na terenu je takvo da je ta ulica na izlazu na Tošin bunar zatvorena rampom. Ko je rampu postavio (ja pretpostavljam vlasnici/korisnici hale iza Savade 3) i da li je to legalno, nisam upućen.

Zanimljivo da u PDR-u za drugu fazu IMT-a ulica Nova 2 izgleda drugačije, to jest istog je profila, ali zelena ostrva nemaju drvorede predviđene u PDR-u za prvu fazu:
Planirana-namena-povrsina-IMT-II-faza-8k.png

Vrh