Prirodno bi bilo da neljubazni i i nekulturni prodavci brzo popiju otkaz zbog svog ponasanja, zar ne, nebitno šta prodaju? Tu se završava moje logičko razmišljanje i počinjem da razmišljam drugačije… vrlo moguće da potpuno grešim, ne sporim.
Meni je logično da stanu u oglasima koji duže ne može da se proda obore cenu, a imamo gomilu primera gde se ona još i povećava. Znači da postoji neki drugačiji pristup koji prosta logika ne može odmah da objasni… i tako dalje. Logika je retko prava linija od tačke A do tačke B…
>Prirodno bi bilo da neljubazni i i nekulturni prodavci brzo popiju otkaz zbog svog ponasanja, zar ne, nebitno šta prodaju?
Ko se sa time ne slaže? Mislim ako je Vaša reakcija na lošeg prodavca da i sami počnete da razmišljate iracionalno, onda puno pozdrava u životu. Samo sam komentarisao da nema nikakve logike prvobitan stav
sam po sebi, izvan situacije sa Gredom.
Da ste napisali: Kad bili ljubazni, kulturni i predusretljivi, to bi značilo da im je stalo da Vam prodaju stan, a iz toga se može iszvesti opasan zaključak da se stanovi
ne razgrabljuju "kao pilići u Lidlu"
bez ovog "
ne" pored "
Razgrabljuju" to bi bilo sasvim smisleno, ali ne želim da se udubljujem, jer mi je potpuno nebitno, samo sam komentarisao malečku nelogičnost.
>Meni je logično da stanu u oglasima koji duže ne može da se proda obore cenu
Kao neko ko se i sam bavi investiranjem/trgovinom, meni ovo apsolutno nije logično, ako prihvatimo sledeće tačke kao objektivne:
1) Tržište je potpuno naklonjeno prodavcima/investitorima
2) Greda je ozbiljna firma koja radi na količinu (nije u pitanju neki mali privatnik kome se žuri) i može da sedi i čeka
3) Vreme radi za njih, jer što više odmiče izgradnja, stanovi skuplji
U Beogradu takođe vlada monopol i cene diktira BGW, niko ne sme mnogo da odstupa od tih cena, tako da teoretski i to može biti neki manji faktor (ali je ovo debatable, što se kaže)
Jedini razlog zašto bi spuštanje cene bilo logično jeste da generalno prodaja ide zaista loše i da su umesto projekcija 70% prodatih stanova, oni ostali na npr. 30% prodatih stanova u predviđenom roku, a oni marginu od +-10% sigurno mogu da podnesu, s tim da će na kraju vrv sve prodati. Ako je ovo istina, onda se potpuno slažem da je logično spuštati cene, ako isključimo prisutnost nekih potpuno nepoznatih faktora poput uticaja skrivenih građevinskih struktura itd...
>Logika je retko prava linija od tačke A do tačke B
lmao