Šta je novo?

Kupovina preko interneta (online kupovina)

To jeklasičan trajni nalog, a to je dostupno uglavnom stalno zaposlenima ili penzosima, i to da ne budu mnogo stari. Zašto ne postoji mogućnost da se plaća karticama? To je prava online kupovina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649185#p649185:2xwws8zl je napisao(la):
indigo » 16 Авг 2019 09:57 am[/url]":2xwws8zl]Nije los, samo ima jos mnogo prostora za unapredjenje.
Сложићемо се да има простора за унапређење, али не можеш рећи да немамо развијену поштанску инфраструктуру. ПЕ је пет места изнад свих осталих, притом испорука иде дан за дан, што је осталимо недостижно, ко је користио Ројал Експрес или не дај боже Бекс зна о чему причам. И то је генерално став према тим фирмама, није нешто што ја форсирам. АКС, Сити и Д Ескпрес су пристојни са својом услугом, али имају још доста тога да ураде да се приближе ПЕ.

Npr, nisi kod kuce. Oni nose posiljku u postu, pa ti onda u postu, pa u red itd.. Umesto da imas neki paket station na tebi nekoj pristupacnoj lokaciji, ili pak samo da ostavi kod komsije pa ti sidjes sa ceduljom i preuzmes (al ajd do to je vise drustveno politicki problem).

Ono sto moj drugar ima kao mogucnost u Berlinu je super... Preko puta njegove zgrade paket preuzima kiosk ukoliko paket nije mogao biti isporucen njemu. Recimo to bi dosta olaksalo preuzimanje a i slanje paketa nazad.

Добро је то из Берлина зато што је твом ортаку преко пута зграде, а у суштини иста је прича као са Поштом само је теби твоја очигледно далеко па је скандал отићи по пакет у исту. Што се тиче остављања код комшије, у животу нисам чуо за курира који је тако нешто одбио да уради.

Pritom, slanje iz Srbije u bilo koju drugu susednu zemlju i obrnuto je bas komplikovano.. A nema razloga da bude
Стварно не видим неко решење за овај проблем, независне државе имају своје царине и законе и тако свет функционише. Да је срање, јесте, али није до нас већ је генерално тако. Можда ће бити олакшано када уђемо у ЕУ, нисам упознат како унутар ЕУ то функционише.

Ne sporim da je PE loša,bolji su od svih ostalih,ali može biti još bolje.
Inače je l imao neko iskustvo sa limundom.Razmišljam o poručivanju,a iskustva su šarena i bilo je situacija da ljudi dobiju ciglu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649324#p649324:pnpowxdk je napisao(la):
tragac » Yesterday, 16:38[/url]":pnpowxdk]To jeklasičan trajni nalog, a to je dostupno uglavnom stalno zaposlenima ili penzosima, i to da ne budu mnogo stari. Zašto ne postoji mogućnost da se plaća karticama? To je prava online kupovina.
Nije trajni nalog, sam plaćam šta hoću i šta mi treba. Jedina mana je što ne mogu porez da platim jer ne prihvata tu šifru plaćanja,a i prepoznaje žiro račun za porez.

Koliko znam mobilni telefon (MTS) može da se plati online karticom preko njihovog portala.

Šifra plaćanja za poreze 253.Meni su odbili na 289 pa sam kontaktirao banku i uspeo sa 253.Doduše nije Intesa u pitanju nego CA.

Takođe i neku kaznu sam morao da platim sa 253,komunalcima budžet grada.

Znam, Intesa prepozna žiro račun i odbija takva online plaćanja. Smešno mi je kada dođem u banku da platim nešto i onda me pitaju da li sam čuo za Online bankarstvo i onda im objasnim da ne mogu online da platim porez ili da uplatim novac i onda samo slegnu ramenima.

Šta je sa onom Telenor bankom? Tu je valjda moglo na bankomatima i da se uplaćuje na račun i da se podižu devize i zvučalo mi je kao odlična stvar naročito sa zvanično nezaposlene.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649461#p649461:39zd7ggq je napisao(la):
Mitroslav » Fri Aug 16, 2019 10:39 pm[/url]":39zd7ggq]Ne sporim da je PE loša,bolji su od svih ostalih,ali može biti još bolje.
Inače je l imao neko iskustvo sa limundom.Razmišljam o poručivanju,a iskustva su šarena i bilo je situacija da ljudi dobiju ciglu.

Nije to kupujem prodajem, imas prodavce sa ocenama. PE je najbolji u Srb, da l moze da bude bolji, moze. Imam na limundu skoro 1000 ocena veliku vecinu kao prodavac i nikad nisam imao problema sa PE sem jednom kad je knjiga nekako ispala iz njihove koverte, pa je urucena prazna koverta kupcu, ali naknadno su dostavili i knjigu koju su nasli u magacinu.

tragac":39zd7ggq je napisao(la):
To jeklasičan trajni nalog, a to je dostupno uglavnom stalno zaposlenima ili penzosima, i to da ne budu mnogo stari. Zašto ne postoji mogućnost da se plaća karticama? To je prava online kupovina.

Nije trajni nalog vec e banking, ima i uz hit i uz osnovni racun mislim. Mozes da placas sta hoces preko toga i u kojim hoces iznosima, trajni nalog automatski skida iznos i salje.

Samo na provizijama se ustedi bar 500 din mesecno, da ne pricam o vremenu. A Intesa ima i kioske za svoje korisnike u bankama za placanja racuna karticom, plus ima i skener/citac pa neke racune ne moras da kucas, samo skeniras i to je to.

Mts sam placao karticom na njihovom sajtu, a sto se poreza tice za Intezu moze online da se plati, placao sam i za imovinu porez i za firmu tj preduzetnicku radnju.

Kupio sam na KP lančić od nekog momka i sve je prošlo super. Ja sam mu sve uplatio unapred, ima dobre ocene, a i znamo se od ranije.. Iz pošte su me pitali da mi preusmere pošiljku sa kućne adrese na paketomat po izboru, što sam drage volje prihvatio. Preuzeo sam u paketomatu ispred glavne pošte negde posle ponoći. Paketomati su super stvar jer preuzimaš kad hoćeš, nema više poštar zvoni, nisi kući, ostavlja cedulju...

Paketomat radi tako što otvoriš stranicu koju dobiješ u poruci, pojačaš telefon na maksimum, prisloniš telefon uz paketomat i voala što bi rekli francuzi, boks se otvorio...

Treba mi neka tema o dizajnu ali ne u arhitekturi nego u oblačenju ali da ne otvaram novu pa da pitam ovde...

Lanče na V izrez da ili ne?
InShot_20230718_105743960.gif

Tu se i ja slažem sa Igorom - osobi koja je izmislila V izrez treba odseći ruke kako ne bi opet napravila nešto tako odvratno.

Ja sam mislio da je njegovo ne za lanac na V izrezu, a ne za sam V izrez kao takav.

Ja bih to Mare mogao da kažem za košulje sa kratkim rukavima 🤣 za V izrez se ne bih složio. Ali košulja sa kratkim rukavima pa još nije onako malo strukirana da prati slim liniju tela nego ravno dole do kraja... Ko je to izmislio i na šta sam ja ličio dok sam to nosio...

Ne V izrezu :p

Lanac može i ja imam jedan koji sam sebi kupio pre 20ak godina i ne primećujem ga ma koliko mislim da je možda šabanski :)

Ja sam mislio da je njegovo ne za lanac na V izrezu, a ne za sam V izrez kao takav.

Ja bih to Mare mogao da kažem za košulje sa kratkim rukavima 🤣 za V izrez se ne bih složio. Ali košulja sa kratkim rukavima pa još nije onako malo strukirana da prati slim liniju tela nego ravno dole do kraja... Ko je to izmislio i na šta sam ja ličio dok sam to nosio...
Ne napadaj me 👁️👄👁️

Bogami, košulje sa kratkim rukavima su spas za kancelarije. Iako imamo klimu, put do posla i nazad po toplom vremenu je ubistvo za normalne košulje. Ponekad nosim i neku majicu, ali nažalost nemam ništa "normalno" pa da mogu da nosim. Ovako košulje su mi spas.

V izrez mrzim iz dva razloga - meni ne stoji 😆 i to što je to već zastarela moda i iz nekog razloga mislim da ih nose još samo neki umišljeni, debeli likovi sa tepihom na grudima (Noki nisi u toj grupi očigledno 😆 ).

@marrecar Napadački sam nastrojen danas 😀 šteta ako ne možete polo majice na poslu, ja sam to preferirao u odnosu na košulje, leti... Ja imam par V izreza, ok mi stoje, ali te košulje sa kratkim rukavima, još kad se ispeglaju rukavi onda naprave onako kao špicasti oblik na levo i desno od tebe samog i odatle izviru moje tanke ruke... 😆 a dole ravno do kraja kao džak... Zamisli samo na šta to liči. Ja ne znam zašto sam ih nosio... a imao sam ih podosta... I onda sam prešao na polo majice i to mi je super stajalo... Te košulje sa kraktim rukavima su za buce... ☺️

@marrecar Napadački sam nastrojen danas 😀 šteta ako ne možete polo majice na poslu, ja sam to preferirao u odnosu na košulje, leti... Ja imam par V izreza, ok mi stoje, ali te košulje sa kratkim rukavima, još kad se ispeglaju rukavi onda naprave onako kao špicasti oblik na levo i desno od tebe samog i odatle izviru moje tanke ruke... 😆 a dole ravno do kraja kao džak... Zamisli samo na šta to liči. Ja ne znam zašto sam ih nosio... a imao sam ih podosta... I onda sam prešao na polo majice i to mi je super stajalo... Te košulje sa kraktim rukavima su za buce... ☺️
Ah da, zaboravio sam na polo majice. Mada su mi one relativno dosadne, nema nikakve interesantan dizajn da je "ozbiljan". Ili je nešto jednobojno ili su neke palmice, brodići, ili su neke linije što onda liči na dečiju odeću.
Nema nikakvih zabrana za oblačenje, nemamo nikakav kodeks, svako dolazi u čemu mu je prijatno ili kako smatra da treba da dođe. Ja se nisam pripremao da radim u kancelariji, tako da nemam ni polo majice (samo jednu, deblju), par košulja sa kratkim rukavima i gomilu majica. I sve majice su mi onako šarene i sa motivima. Tako da mi je neprijatno da dolazim u šarenoj majici sa nacrtanim pečurkama 😆. Ali V izrez nikako ne bih mogao, pa i da mi stoji, nema šanse.
Jako sam izbirljiv po pitanju odeće i kupujem stvari samo ako mi se sviđaju i ako mi se sviđa kako mi stoje. Dva slična kriterijuma, ali se razlikuju i moraju se ispuniti. Ako mi se sviđa kako mi stoji, odnosno ako ne izgledam kao da sam obukao neki džak ili ako mi ne visi na ramenima ili šta god, onda mora da mi se sviđa i dizajn. I obrnuto. Inače ne bacam pare na foru čisto da kupim - to sam radio ranije pa eto imam gomilu stvari koje nisam nijednom obukao.

Nema nikakvih zabrana za oblačenje, nemamo nikakav kodeks, svako dolazi u čemu mu je prijatno ili kako smatra da treba da dođe.

E pa onda je sve u redu. 🙂

Jako sam izbirljiv po pitanju odeće i kupujem stvari samo ako mi se sviđaju i ako mi se sviđa kako mi stoje. Dva slična kriterijuma, ali se razlikuju i moraju se ispuniti. Ako mi se sviđa kako mi stoji, odnosno ako ne izgledam kao da sam obukao neki džak ili ako mi ne visi na ramenima ili šta god, onda mora da mi se sviđa i dizajn. I obrnuto. Inače ne bacam pare na foru čisto da kupim - to sam radio ranije pa eto imam gomilu stvari koje nisam nijednom obukao.

👍💪😊

I posle Beki kaže ana.rs, a ja sam u startu znao da ću na gradevinskom forumu i od muškaraca čuti više o odevanju, stilu i dizajnu nego bilo gde drugde...

Iz legenda mi se sviđa ta prva, a inače uvek mi je bolji tanki pamuk od lana..

U Legendu imate dobre majice, polo i ove obične: https://www.legend.rs/muska-odeca-majice?order=desc-price&size=3XL&color=
Košulje samo dugih rukava, pa se podvrnu, ovako nešto: Pogledajte prilog 167864Pogledajte prilog 167865
Pogledajte prilog 167863
:D;):D
Ove lanene su spas za leto, ko ništa da nemaš na sebi..
Uh još da imam ovakvo telo 😆
Lan je super, imam jednu lanenu košulju, ali su dugački rukavi - a da ih ovako skraćujem, opet mi ne stoji, plus je neudobno za kancelariju i laptop, počne da žulja.

Znaci, dobar kvalitet Legend? Bas sam hteo kod njih majicu jednu, ali nisam znao kvalitet.

Inace, sve nosim bejzik, ne sme slucajno neki logo da se vidi, tek slova nekog brenda ni slucajno :ROFLMAO: Mozda neki mini znakic. Ali me smaraju svi da sam dosadan, narocito sto je vecina majica crno, pa da napravim ustupak, najdalje sto sam stigao je da moze da ima dzepic :ROFLMAO:

I tu mi je ova iz Legend/a bila ok, ali je nisam narucio jer mi je neko nesto rekao da im je kvalitet bzvz tj. u rangu brendova koji duplo manje kostaju

6307_9368_05_3.jpg

Meni je ova i genijalna i bas sam pitao ovde na forumu dje ima ovako nesto, ali niko nista nije odgovorio :( A i pojedini ljudi me malo gledaju cudno kada im ovo pokazem :(

viber_image_2023-06-23_13-29-01-020-jpg.165587

Najslicnije sto sam nasao je u Garinello-u, ali nekako nije to to, previse je neki etno :ROFLMAO:

1-1.jpg

Inace, na kraju ispade kada gledam po netu da mi se najvise majica svidi od Superdry-a, ali pre bih se obesio nego nosio nesto gde se vidi njihov logo, koliko god mali bio.

Mada sam sve blizi odluci da krenem da nosim samo one majice za trcanje od poliestera jer mi se desi da ovakav dodjem kuci :ROFLMAO:

Capture.PNG

P.S. telefon nije moj, beli telefon je jos jedan veliki fešn no no, isto kao i bele slušalice, auto itd. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Vrh