SerbPacker
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 14.03.2017.
- Pohvaljen
- 775
Nije baš da "ne pitaju za cenu".Wuxa":l99ji77l je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800469#p800469 je napisao(la):Hunchback » 06 Dec 2020 11:57 pm[/url]":l99ji77l]Ukratko sa novogradnjom nemam puno izbora (ili lose zgrade, zbijene na losoj lokaciji ili je sve rasprodato jos u temeljima, a da mi se uklapa u cenu) dok sa starogradnjom mogu da uzmem na boljoj lokaciji
Ja imam pravo na povrat pdv-a i najradije bih uzeo nov stan. Cak i malo manje kvadrature, ali da je ok gradnja. Medjutim problem je sto novogradnju ne mogu da nadjem na lokacijama za koje mislim da su ok.
U pocetku sam se bas raspitivao gde se sta zida, napravio spisak koga sam zvao i sta su mi rekli i bukvalno se ili sve rasprodalo ili ostala samo prizemlja i stanovi koji mi se ne uklapaju u budzet od nekih max 80k.
A malo mi je i rizicno da uplatim veci deo kesa, a oni tek iskopali rupu za temelj. Mada i tu su vec svi stanovi bili rasprodati ako zgrada na skici deluje ok.
Novi Beograd otpisujem sto se tice novogradnje. Tu bih uzeo neku starogradnju za izdavanje - blok 70, 21, 22, 30, mozda oko hotela Jugoslavija (citajuci razne teme izgleda da su ovo lepe i trazene lokacije).
Ostaje mi Zvezdara sto se tice novogradnje, a tu bih nesto u zelenilu jer bi se onda tu preselili u veci stan. Sada smo na Karaburmi i meni je ovaj kraj gde sam sasvim ok, tisina mi preko celog dana, ima opet nekog razmaka izmedju zgrada, drveca, parkova, prodavnica. Za 10 godina nisam imao nikakav problem tako da ne bih da odem odavde u neki zbijeni deo sa uskom ulicom gde ne mogu da se parkiram. Jedino sto mislim da se na Karaburmi ne isplati da uzmem stan koji bih izdavao, em je neko kliziste, em i nije bas nesto atraktivno za izdavanje. Doduse razmisljao sam o Big Fashion stambenom kompleksu, ali su im nesto stali radovi. Green residence sam isto hteo, ali se sve rasprodalo, ostao neki mali izduzen stan na osmom spratu.
Zato sada uglavnom pratim oglase i starogradnju pa ako nesto ispadne. Mana eto, nabili svi cene na 2000 cim vredi malo na dobroj lokaciji.
Ako ces za izdavanje, NBG ti je top pogodak... tamo ne pitaju za cenu
Ja srećom imam "stabilnog" podstanara. Kome sam u startu dao malo nižu cenu, na konto dužine rente.
Prijatelj koji izdaje i izašli su mu podstanari, će verovatno morati da spusti cenu izdavanja.
Njemu izgleda da ljudi ipak imaju problema sa mesečnim prilivima.
A "starogradnja" je većinom CG pa to mora da se plati, izdavao ili ne...
BlokBrateBlok