Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

Na koliko azuriraju podatke na https://katastar.rgz.gov.rs/RegistarCenaNepokretnosti/ ?
Vidim poslednje azuriranje 18.09.

Iscitah celu temu i malo zagrebah temu o cenama. Tek sada nisam pametan sta da radim :D
Cini mi se da je najpametnija odluka da ne zurim i sacekam jedno godinu dana, mozda i malo jace i najverovatnije docekam pad cena i bolju ponudu. Ne resavam stambeno pitanje tako da mi nije hitno da uzmem sada sem sto kod mojih postoji strah propadanja eura, nesto o cemu su i ovde neki pricali.

Trenutni problem nije samo cena vec je i ponuda losa, a sve sto nije prizemlje ili potkrovlje je jedno 20% skuplje od trenutno realne cene tog stana kada se sve uzme u obzir.

Primer, imam ponudu za na oko fin stan na raskrsnici Ustanicke i Vojislava Ilica, 43 kv, starogradnja, nesto radjeno pre par godina, ali prozori i unutrasnja stolarija jos od kako je sagradjen i cena je skoro 1800 po kvadratu. Lokacija mi bas odgovara, ali cak i da spuste malo opet je blizu novogradnje kada odbijem pdv i 2% koje bih dao agenciji. Ako racunam da ga temeljnije renoviram onda ispada skoro kao da uzimam stan u Green Palace i slicnim tu i tamo ok novogranjama.
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... H8vDUnVj4c

Imam jos nekoliko ponuda i na Lekinom brdu, novije su zgrade, jedna je cak i 2018te useljena, a cene su isto tu negde oko 1800 za stan od oko 43kv plus doplata za garazu tako da sa garazom ispada oko 1950 po kvadratu. Za jedan od 55kv traze 1600 tj 88000 sto vec premasuje moj budzet. Ulice jesu sokaci od 3m sirine, ali mi je i to ok kraj.
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 1511485124 https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 1511485124
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 1511485124

Na Zvezdari (oko bolnice, do Olimpa i tako taj deo koji se su ljudi ranije predlagali) nisam za sada nasao nesto sto bi mi privuklo paznju.

Evo ga jedan u tom delu za sve ljubitelje salonaca posto sam u temi naisao na neke kojima su salonske zgrade omiljene. Sad koliko je ova u dobrom stanju to vec ne znam, a i vlasnik je kanda bas zacepio cenu koliko mi se cini.
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 1143965315

Nesto na Novom Beogradu tipa blok 70 ili tako nesto blize bi mi samo bilo za izdavanje, ali tu je ponuda ocajna, sve sama periferija, prizemlja i potkrovlja.

Nasao sam nesto i u centru sto bi bilo zanimljivo za izdavanje (ne planiram stan na dan). Uklapa mi se u budzet, samo mi deluje malo previse, al da vidim mozda neko ima drugacije misljenje.
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 5635921731
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 1138688984

@vradovic je dao predlog jenom da kupi garaze.
viewtopic.php?t=3212&start=1050#p705630
I o tome sam razmisljao, mada me vecina savetuje da uzmem stan, navodno bolje je. Po racunici iznad bih mogao da uzmem 3 garaze. Malo sumnjam da bih uzimao 150 po garazi, al neka je i 80 pa je ok. To mu opet dodje nesto slicno iznajmljivanju stana. Mana - nije lako naci dobre garaze u centru, plus mi treba tri komada. Ponuda je losa, mozda cak i gora od ponude stanova. Ako padne cena stanova, pasce cena i garaza tako da mu dodje na isto ako se sada uzima.

Sumirao sam neka svoja razmisljanja nakon svega sto sam iscitao ovih mesec dana. Necu vise da zadrzavam red :)
 
Zdravo svima,

Znam da sam nekima bio dosadan postavljajući pitanja, a da ništa nisam uradio. Izvinjavam se na tome. Hvala Direktoru, Mariksu i ostalima na odgovorima.

Hteo sam da kupim stan i imao 1/2 novca, a drugu polovinu želeo da pokrijem iz nekretnine koju bih prodao, ali nije zavisilo samo od mene. Kako je došla korona, druga osoba se pokolebala, odustala od prodaje, i sada mogu samo da sanjarim. Imam dovoljno para, ali ne za ono što bih želeo.
Naravno, pratiću i dalje temu, ali bez smaranja, dok se parice ne skupe.

Umereni sam pesimista i mislim da cene sledeće godine neće padati (iako će ovo biti vruća jesen), verujem da će se možda samo zaustaviti tek za godinu-dve -- ako bude bilo dugo najavljivane a nikad realizovane državne gradnje (a kako je neće biti, to cene neće padati).

Ipak nije bilo državne ili bilo kakve ozbiljne, planske, velike stanogradnje 30 godina, tako da sada izgleda kao da se "mnogo gradi", a to nije ni 1/10 nečega što je bilo ranije. Da bi cena tih novih nekretnina (na kojima se ostvarje ekstraprofit) dobila stagnirajuću ili putanju pada, potrebna je saturacija tržišta za koju mislim da se neće skoro desiti.

Svemu pogoduju i nikad povoljniji stambeni krediti, što se kreditne kupce svodi na isto, jer kupuju po višim cenama.

Sem toga, cena tzv. starogradnje (uključujući skupa i predratnu i posledratnu gradnju, i sve do kraja 80-ih) -- zapravo nije niža od novogradnje, kada se uračunaju troškovi kompletnog renoviranja stana, a ako je starija zgrada (do recimo '75 godine), onda je puno toga za zamenu i resusrsi ističu -- stari lift, stara fasada, stare terase i elementi, stare cevi, stare instalaciije, stara izolacija, stara stolarija, svemu ističe rok. Za mnoge stvari ne vredi menjati samo u jednom stanu, već bi trebalo u celoj zgradi, što je nemoguća misija.

Stoga mi se čini najbolje kupim stan u zgradi od npr. 2009. pa nadalje, ili novogradnju (nije krajnja odluka).
- Mnogi jure novogradnju zbog (delimičnog) povraćaja poreza, što mislim da je samo trik -- postoji lažni utisak da se nešto vraća, a cena je baš za toliko podignuta (možda i grešim).
- Novogradnja po pravilu ima tzv. open space dnevne sobe i kuhinje (pretpostavljam zbog doživljaja većeg prostora i uštede u materijalu), što mi se ne dopada. Ko je ikada kuvao, zna da i pored najboljeg aspiratora mirisi se ne mogu zadržati, najgore od svega kada ceo stan miriše na hranu.
- Nedostatak ostave (degažmana), podruma, zajedničke sušionice.
- Uslovljavanje kupovine garažnog mesta.

Odrastao sam u samom centru grada u velikom predratnom salonskom stanu, otuda mi je teško da prilagodim nepostojanju elemenata koji su tako logični i potrebni. (Možda neki američki plakar u hodniku može da zameni ostavu, npr.) Naš stan ima veliku ostavu i devojačku sobu iz velike kuhinje (sa trpezarijom), zatim veliki cipelarnik (ili ostavu iz dnevne sobe, sve sa ormanima), veliko predsoblje ispred odvojenog velikog kupatila i toaleta, itd.

Takođe, zbog starijih roditelja koji žive u samom centru bilo bi dobro lokacija bude na recimo 20min hoda od Slavije ka periferiji (otuda mi se dopao potez kod Vuka - Vojvode Brane i okolne ulice; naravno, nije to bila jedina lokacija).

* * *

Kako očigledno neću imati dovoljno novca, moraću kada skupim dovoljno novca (100k€) da "jurim prilike" uz rizike, kao što je kupovina u najranijoj fazi gradnje (iako su se i tu cene prilično približile - od rane sive faze, pa do momenta skoro za useljenje).
Sem toga, imam zahteve, voleo bih grejanje na toplotnu pumpu, ne znam koliko košta centralno sa kalorimetrom (sa dobrom izolacijom koja bi trebalo da se podrazumeva), nikako EG... Ali sada su sve to maštarije, sigurno narednih godinu dana.

Drugi način kupovine jeftinijeg stana, rekao mi je drug koji je ranije u SRB radio kao izvršitelj za nekretnine, upravo je licitacija. On mi je rekao da su svi stanovi ispražnjeni, da se mogu videti iznutra, i da se zavisno od interesovanja mogu dobiti po 10-25% nižoj ceni od tržišne (rekao mi je da je tada i mafija bila prisutna, ali da ne otvaram i tu temu). (On više nije tu i nemam nikakve info.) Sada nigde mogu ni da vidim šta je gde prodato, sa slikama, i po kojoj ceni, ni na zvaničnom državnom sajtu za aukcije, ni na sajtovima banaka, nigde. Državni sajt trebalo bi da bude centralni registar, dovoljno je pogledati ga i videti kako je smešan.

Ne zamerite ako tu i tamo postavim neko pitanje. Sve najbolje svima, posebno onima koji kupuju! :D
 
Drugari, spominjao sam par puta na forumu da sam u procesu kupovine nekretnine, odluka je pala i sada treba da uđem u proceduru overe predugovora...(poslednji put sam to uradio 2006. u sudu kada sam kupio sadašnji stan) pa bih zamolio vas iskusnije za par info i saveta na sta treba da obratim paznju...ne postoji glup odgovor sve je dobrodoslo..

Interesuje me par stvari:

- Overa sada ide kod notara, overu plaća kupac po kojoj tarifi?
- Plaćanje kapare se vrši preko racuna u roku od 7 dana posle overe?
- Investitor je u predugovor stavio i buffer od 3 meseca da moze da probije rok...da li je to uobicajeno?
- Koliko detaljno predugovor pokriva materijale i opremljenost stana? Parket, sanitarije, kreamiku etc...
- Tolerancija za odstupanje od kvadrature je 3%...koliko se sećam ranije je bilo oko 2%
-Kako je uobicajeno reseno vracanje kapare ukoliko kupac odustane od kupovine?
- Kako je regulisana garancija ukljucujuci i parket, sanitarije, stolariju etc.
- Dodaj po zelji jos sta mislite da je bitno.


Hvala svima unapred


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  • Da, overu placa kupac. Tarifa zavisi od vrednosti koja se prometuje i ista je kod svih notara. Imas na netu kako se racuna. Placa se pola sa predugovorom, pola sa ugovorom.
  • Kada se placa kapara zavisi od dogovora, ali 7 dana zvuci razumno.
  • Video sam na vise mesta da dodaju taj buffer iako ga ne komuniciraju javno.
  • Kod mene u ugovoru pise da ce opremnjenost biti po specifikaciji, a u specifikaciji pise proizvodjac taj i taj "ili slicno", tako da se nista ne obavezuju.
  • Tolerancija zavisi od izvodjaca i zaista ume da iritira to u ugovoru. Koliko sam citao ovde niko ne odstupa od toga, jedino sto mozda mozes da izboksujes neki popust. Mada i to je teze za kreditne kupce. Sa druge stvarne, ne secam se da li se neko na forumu zalio da je dobio znacajno manje?
  • Deo kapare koji se vraca obicno zavisi od razloga zasto odustajes. Kod mene je za vecinu stvari ili cela ili pola kapare. Jedino sam uspeo da dogovorim uslov da ukoliko mi banka ne odobri kredit da vracaju sve.
  • Mislim da kod mene stoji samo nesto opste za garanciju, nije nista definisano pojedinacno.
Ako nije tajna, gde se selis? :)
 
Zdravo svima, već godinu dana traje naša potraga za stanom na Nbgd i za to vreme su cene zaista otišle dosta gore, više puta smo bili u pregovorima, ali nažalost bezuspešnim. Prodavci nisu odstupali od prodajne cene ni za malo ili su je čak u toku pregovora i podizali. Sada razmatramo ovaj stan, naravno smatram da je cena jača, pa nisam pametna koliko ta nekretnina zaista vredi i koliko ponuditi https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 1894279046 , neki savet? Hvala
 
Probaj malo da iscackas cene po kojima su stanovi prodavani na toj lokaciji. Vidi samo ogranici vreme od-do na malo krace jer uvek prikazuje samo 250 nasumicnih kupoprodaja. Ovde doduse ne pokazuje koji je sprat sto dosta znaci, ali otprilike steknes neki uvid. Ne poznajem taj kraj, jedino sto mi se svidja je sto je drugi sprat i i zgrada nema vise od 5-6 sto je po meni neki maksimum koji gledam. 90% stanova u oglasima je ili prizemlje, potkrovlje ili nesto visoko u soliteru.
https://katastar.rgz.gov.rs/RegistarCenaNepokretnosti/

Ja sada tako pokusavam da vidim koliko je meni realno da dam za stan na Zvezdari.

Aj da pitam konkretno posto sam u prethodnom postu malo rasirio pricu. Koliko mislite da realno vredi ovaj stan?
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... H8vDUnVj4c

Po meni koliko sam gledao ranije prodaje na ovoj lokaciji, izmedju 1500 i 1600 su neke maks cene koje su isle za ove manje stanove, a pretpostavljam da tu nema neke novogradnje tako da bi to bili neki "idealni" stanovi, moguce i renovirani. Ovom treba neko renoviranje, vidi se i na slikama.

Koliko mislite da ovo moze da se spusti, ako uopste?
https://www.gigant.rs/property-detail.php?id=68077

Hvala
 
Ivana1988 koliko su u % skocile cene stanova na NBGD u zadnjih 1-2 god da li znate preciznije, posto kazete da dugo trazite stan?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781145#p781145:b0os3v2r je napisao(la):
Hunchback » Pon Okt 05, 2020 11:45 pm[/url]":b0os3v2r]Probaj malo da iscackas cene po kojima su stanovi prodavani na toj lokaciji. Vidi samo ogranici vreme od-do na malo krace jer uvek prikazuje samo 250 nasumicnih kupoprodaja. Ovde doduse ne pokazuje koji je sprat sto dosta znaci, ali otprilike steknes neki uvid. Ne poznajem taj kraj, jedino sto mi se svidja je sto je drugi sprat i i zgrada nema vise od 5-6 sto je po meni neki maksimum koji gledam. 90% stanova u oglasima je ili prizemlje, potkrovlje ili nesto visoko u soliteru.
https://katastar.rgz.gov.rs/RegistarCenaNepokretnosti/

Ja sada tako pokusavam da vidim koliko je meni realno da dam za stan na Zvezdari.

Aj da pitam konkretno posto sam u prethodnom postu malo rasirio pricu. Koliko mislite da realno vredi ovaj stan?
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... H8vDUnVj4c

Po meni koliko sam gledao ranije prodaje na ovoj lokaciji, izmedju 1500 i 1600 su neke maks cene koje su isle za ove manje stanove, a pretpostavljam da tu nema neke novogradnje tako da bi to bili neki "idealni" stanovi, moguce i renovirani. Ovom treba neko renoviranje, vidi se i na slikama.

Koliko mislite da ovo moze da se spusti, ako uopste?
https://www.gigant.rs/property-detail.php?id=68077

Hvala

Beograd je atipično tržište nekretnina zbog stalnog priliva stanovništva. Porast cena je lagan ali stalan u poslednjih 30 godina (otkako postoji slobodno tržište), sa povremenim oscilacijama (pad 2009-2010 npr., uspon 2017-2019 itd.). Verovatno i narednih 30 godina.
Prvi stan na Konjarniku izgleda precenjen, prvo što se vidi je da parket nije menjan samo hoblovan, fasadna i unutrašnja stolarija nije menjana, samo kupatilo/kuhinja su renovirani, nova tabla sa osiguračima i stavljena nova ulazna vrata. Prvi put čujem i da je Šamačka "atraktivna lokacija" ha ha mislim da je gori deo Konjarnika samo Milića Rakića, onaj deo uz auto-put. Kao što si i rekao, cena tog stana ne bi smela u ovom trenutku biti više od 1600 EUR/kvm.
Drugi stan je novogradnja i teško da može niže od 2000 EUR/kvm. Problem tog stana je što nema garažu. Lekino brdo mog detinjstva je bio neki sasvim drugi kraj... prizemne kućice, dvorišta, itd. Sada su te uličice pakao ako nemaš garažu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781153#p781153:3rfuven7 je napisao(la):
Pegasus » Uto Okt 06, 2020 2:04 am[/url]":3rfuven7]Ivana1988 koliko su u % skocile cene stanova na NBGD u zadnjih 1-2 god da li znate preciznije, posto kazete da dugo trazite stan?

Nisam računala u procentima, ali npr. u februaru smo na toj lokaciji u lepšoj zgradi imali ponudu za veći stan, 65 m2 za 95k, a evo sada 58m2 traže 100k, a u toj prvoj zgradi su sada takvi stanovi od 95k oglašeni na 110k. Stvarno ogromna promena u kratkom periodu, pa više nisam pametna šta i kako raditi....
 
@NRakocevic
Hvala puno. Podigli su cene od kada su otvorili trzni centar, zato su svi sada umislili da je atraktivna lokacija. Taj deo Ustanicke do Vojislava Ilica, Konjarnik 2 mi je ok. Ustanicka je jedna od retkih ulica u starom delu koja je toliko siroka i sa zelenilom sa strane, ali sve iznad Vojislava Ilica mi nekako depresivno. Ako bi ovaj hteo da spusti do neke razumne cene onda bih uzeo, ali cim je iz prve zacepio 1800 za nerenoviranu starogradnju, nema od toga nista.


Preostaje samo da se saceka pa ako u medjuvremenu naleti nesto dobro. A sve sto naglo skace mora i naglo da padne pre nego sto krene sledeci ciklus. Sve se tako ponasa, zlato, berza... Iako znam ovo teorijski, opet nije lep osecaj kad ovako skacu cene, mislis ode voz. Jedino sto znam je da se strpim i ne uzmem bilo sta, da razmatram samo ono sto mi se bas svidi.
 
Grad Beograd rasprodaje na aukciji stanove u smrdljivim zgradama u Mileve Anstajn po pocetnoj ceni od oko 1400e m2. Mozda bude nekome od koristi..
 
Milsim da nisu smrdljive... Živim u tom naselju pa ću večeras baš da pogledam brojeve i da javim, možda nekome bude od koristi. Zna li neko kako se učestvuje na tim licitacijama?
 
.

@Hunchback
Preostaje samo da se saceka pa ako u medjuvremenu naleti nesto dobro. A sve sto naglo skace mora i naglo da padne pre nego sto krene sledeci ciklus. Sve se tako ponasa, zlato, berza... Iako znam ovo teorijski, opet nije lep osecaj kad ovako skacu cene, mislis ode voz. Jedino sto znam je da se strpim i ne uzmem bilo sta, da razmatram samo ono sto mi se bas svidi.
[/quote]

Ne znam, nekad sam i sama tog stava, a onda kad vidim oglase i cene koje luduju, pomislim da nikakvog pada neće biti.
 
Ivana1988":gc8yt472 je napisao(la):
Milsim da nisu smrdljive... Živim u tom naselju pa ću večeras baš da pogledam brojeve i da javim, možda nekome bude od koristi. Zna li neko kako se učestvuje na tim licitacijama?
Samo se uplati depozit od 20.000 eur. Ukoliko se pobedi na nekoj licitaciji, uplacuje se cela cena stana u gotovini (ne moze kredit sa hipotekom na taj stan), pa se posle nekog vrema dobija povracaj depozita. Povracaj PDV-a nije moguc, kao ni bilo kakva reklamacija na bilo sta u stanu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780758#p780758:2jgiwpiy je napisao(la):
Bulbulderac17 » Ned Okt 04, 2020 11:33 pm[/url]":2jgiwpiy]Drugari, spominjao sam par puta na forumu da sam u procesu kupovine nekretnine, odluka je pala i sada treba da uđem u proceduru overe predugovora...(poslednji put sam to uradio 2006. u sudu kada sam kupio sadašnji stan) pa bih zamolio vas iskusnije za par info i saveta na sta treba da obratim paznju...ne postoji glup odgovor sve je dobrodoslo..

Interesuje me par stvari:

- Overa sada ide kod notara, overu plaća kupac po kojoj tarifi?
- Plaćanje kapare se vrši preko racuna u roku od 7 dana posle overe?
- Investitor je u predugovor stavio i buffer od 3 meseca da moze da probije rok...da li je to uobicajeno?
- Koliko detaljno predugovor pokriva materijale i opremljenost stana? Parket, sanitarije, kreamiku etc...
- Tolerancija za odstupanje od kvadrature je 3%...koliko se sećam ranije je bilo oko 2%
-Kako je uobicajeno reseno vracanje kapare ukoliko kupac odustane od kupovine?
- Kako je regulisana garancija ukljucujuci i parket, sanitarije, stolariju etc.
- Dodaj po zelji jos sta mislite da je bitno.


Hvala svima unapred


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovi rokovi deluju uobičajeno za današnje investitore (pretpostavljam po pitanjima da je u pitanju novogradnja). Neće tu niko da pravi problem ako se zakasni sa plaćanjem koji dan i slično. Što se tiče opremljenosti stana, zavisi, ali obično investitor insistira samo na uopštenom opisu, dok je kupcu bitno da bude što preciznije navedeno. Davanje garancije na elemente u stanu obično nije problem, to je i zakonska obaveza, e sada ako treba reklamirati garanciju, to je druga priča (ali da ne mračim, to zavisi uglavnom od dobavljača te opreme, ako su oni efikasni, i reklamacije se brzo reše).

Što se tiče odstupanja od 3% tu ti nema pomoći, svašta se u ugovoru može izmeniti ali se ovoga drže kao pijan plota.

Investitor nema nikakvu obavezu da vrati kaparu, osim ako nisu navedeni neki specifični razlozi u ugovoru. Ipak, često se dešava da se kapara bez problema vrati, naročito tamo gde prodaja dobro ide. Nema ovo veze sa doborotom investitora, već zato što nakon zaključenja predugovora podaci o njemu idu u sudsku Libru, tako da je daleko teže prodati stan koji je već pod predugovorom. Tako da se investitoru isplati da tebi vrati kaparu a ti njemu da potpišeš raskid predugovora (savet za one kojima investitor nudi pola kapare nazad - tražite celu kaparu i otežite raskid predugovora dok je ne dobijete).
 
Drustvo,

Hvala na odgovorima...inace jeste novogradnja je u pitanju na Zvezdari..sta cu kad sam lokal patriota.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781360#p781360:1c01hkh0 je napisao(la):
Bulbulderac17 » Uto Okt 06, 2020 8:17 pm[/url]":1c01hkh0]Drustvo,

Hvala na odgovorima...inace jeste novogradnja je u pitanju na Zvezdari..sta cu kad sam lokal patriota.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Znaci lokal pATRIAta rezident :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781246#p781246:1cnt0der je napisao(la):
Ivana1988 » Uto Okt 06, 2020 1:22 pm[/url]":1cnt0der].
Ne znam, nekad sam i sama tog stava, a onda kad vidim oglase i cene koje luduju, pomislim da nikakvog pada neće biti.
https://www.4zida.rs/prosecna-cena-nekr ... ad-beograd

Verovatno si videla, a i sama si ispratila cene pa ti ovo i ne treba, a moguce i da nije bas merodavno, mada daje neku predstavu o cenama.

Sada sam malo bolje pogledao slike, meni fino izgleda, ali koliko je kvalitetna zgrada to vec treba neko ko se razume da proceni. I da li ti odgovara lokacija, da li ima nekih mana u tom bloku, da li ti je to previse novca, koliko ti hitno treba stan... kada sve saberes da li je za tebe stan bez mane.
Samo gledajuci slike i uporedjujuci sa onim sto sam do sada video, ne bih se zalio da uzmem ovako nesto oko zvezdarske sume ili Ustanicke, samo da je manji stan do nekih 45kv, da mogu da uklopim cenu. Medjutim sve sto sam do sada video, a da mi se svidja je meni preskupo tako da mi jedino preostaje da cekam.
Razmisljam kako bih se osecao da uzmem neki stan i da mu cena recimo sa 1700 kroz dve godine padne na 1300/1400 sto mi nekako zvuci realno. Sigurno bih razmisljao koliko bih vise kvadrata mogao da uzmem ili da ustedim. Medjutim lakse bi mi bilo ako je stan bas dobar jer mislim da nije lako naci "idealan" stan, pogotovo u ovoj dzungli gde svako zida kako hoce pa su najosnovnije stvari luksuz.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781219#p781219:2y4rzkq4 je napisao(la):
MrGood2016 » Uto Okt 06, 2020 11:42 am[/url]":2y4rzkq4]Grad Beograd rasprodaje na aukciji stanove u smrdljivim zgradama u Mileve Anstajn po pocetnoj ceni od oko 1400e m2. Mozda bude nekome od koristi..


Naleteo sam na netu da su ovi stanovi vec licitirani u decembru 2019 i junu 2020 po istoj ceni. Da li neko zna razlog zasto do sad nisu prodati?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781431#p781431:1jhp7nk1 je napisao(la):
Hunchback » Sre Okt 07, 2020 3:07 am[/url]":1jhp7nk1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781246#p781246:1jhp7nk1 je napisao(la):
Ivana1988 » Uto Okt 06, 2020 1:22 pm[/url]":1jhp7nk1].
Ne znam, nekad sam i sama tog stava, a onda kad vidim oglase i cene koje luduju, pomislim da nikakvog pada neće biti.
https://www.4zida.rs/prosecna-cena-nekr ... ad-beograd

Verovatno si videla, a i sama si ispratila cene pa ti ovo i ne treba, a moguce i da nije bas merodavno, mada daje neku predstavu o cenama.

Sada sam malo bolje pogledao slike, meni fino izgleda, ali koliko je kvalitetna zgrada to vec treba neko ko se razume da proceni. I da li ti odgovara lokacija, da li ima nekih mana u tom bloku, da li ti je to previse novca, koliko ti hitno treba stan... kada sve saberes da li je za tebe stan bez mane.
Samo gledajuci slike i uporedjujuci sa onim sto sam do sada video, ne bih se zalio da uzmem ovako nesto oko zvezdarske sume ili Ustanicke, samo da je manji stan do nekih 45kv, da mogu da uklopim cenu. Medjutim sve sto sam do sada video, a da mi se svidja je meni preskupo tako da mi jedino preostaje da cekam.
Razmisljam kako bih se osecao da uzmem neki stan i da mu cena recimo sa 1700 kroz dve godine padne na 1300/1400 sto mi nekako zvuci realno. Sigurno bih razmisljao koliko bih vise kvadrata mogao da uzmem ili da ustedim. Medjutim lakse bi mi bilo ako je stan bas dobar jer mislim da nije lako naci "idealan" stan, pogotovo u ovoj dzungli gde svako zida kako hoce pa su najosnovnije stvari luksuz.

Videla sve to, mada mi se čini da su sve to nekako plaćeni i namešteni textovi.... Mislim da idealan stan baš ne postoji, uvek mora da ima neki kompromis, bilo da se odnosi na kvadraturu, mada bih pre rekla iskorišćenost prostora,odnosno sam raspored prostorija ili na kraj u kom se nalazi. U suštini, bitno mi je da ima dve spavaće, manju i veću i da nije u nekoj prastaroj soliterčini, CG i terasa se takodje podrazumevaju.
I ja sam bila u fazonu, lagano, nešto će se pojaviti, pronaći, medjutim vreme prolazi, a izbor čini mi se sve gori i skuplji...
Takodje, imam nešto uštedjevine, pa nisam sigurna dal odmah trošiti ili ipak čekati.... Da li i koliko taj novac može izgubiti na vrednosti?
P.S. Koga zanima, nisu smrdljive zgrade u pitanju. To je poslednja zgrada u naselju, prekoputa smrdljive koja je pretvorena u hostel, a ssa druge strane gleda u neke njive, prema Ledinama. Nije idealna lokacija, ali zgrada je stvarno nova.
 
kada vec trazite za zivot, ne znam, raspravljali smo dosta na tu cenu pogotovo ako placate kiriju, lokacija je sve manje, kirija ide, a cene mogu da padnu, a i ne moraju.
 
Naidjoh na ovaj oglas, danas izbacili
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 2240032069

Cena 1700 bez pdv-a, 2/4 sprat, fasada je demit. Citao sam ovde da demit fasadu treba izbegavati jer se raspadne nakon 10-15 godina. Koliko su zastupljene demit fasade?

Ulica nije bas dobra ko nema garazu, a garaza ovde je 12k, takve su skoro sve ulice u tom delu. Ako uporedim sa trenutnim cenama stanova, ovo deluje jeftino, ali mi budi neku sumnju zasto su stavili tu cenu tj kakav li je kvalitet zgrade.
 
Zastupljenost demit fasada je preko 90% i nece se raspasti ako je urađena kako treba. Mana im je sto se relativno brzo prljaju, ali nisu ni drugi tipovi fasada mnogo bolji po tom pitanju.
Sto se tice cene nista specijalno, to je neki prosek za taj kraj.
 
Hvala, videcu da obidjem da pogledam o cemu se radi. Sve sam render, a stavili datum zavrsetka radova za mesec dana.
 
Vrh