Ova u stanoja glavasa nije na prodaju tj investitor pravi za sebe.
Inace da se nadovezem na zadovoljstvo ili ne nakon kupovine stanova, jer znam ljude iz cg, westa, a bloka... Znam dosta ljudi iz CG. Naravno niko nece da kaze da nije zadovoljan kupovinom jer su date velike pare za osrednju gradnju. Da se razumemo niko konkretno nije rekao da je zazalio sto je kupio, ali je svako imao neku primedbu sto se tice zvucne izolacije, kvaliteta parketa, vrata, uticnica i ostalog. Mozda to i jesu sitnice ali svakako je za tu cenu moglo i moralo bolje. Ja i dalje ne vidim svrhu kupovine stana od 200k i vise evra, a da moras da radis popravke na njemu bile sitne ili ne. Ali generalno kao sto rekoh ljudi zadovoljni, a kazu park vadi celu situaciju tako da ako su ljudi zadovoljni parkom verujem da nije samo marketing.
Pitah npr i u VK kada sam bio na razgovoru zasto nisu koristili kvalitetnije materijale, ne nesto extremno ali npr kao u CG. Rekose da zbog lokacije ne mogu da povecaju cenu kvadrata. Na moju opasku da ni u CG nije nesto kvalitetnije da opravda razliku u ceni rece mi covek istina da i nije velika razlika izmedju materijala ali jednostavno investitor gleda da mu zarada bude sto veca u odnosu na lokaciju (pomislih u sebi ajde ok, svako gleda da zaradi).
Prica mi lik iz west65 da je u pocetku imao problema sa zvucnom izolacijom jer sve cuje iz lokala ispod, a posebno cuje kada pocnu da rade klime. Na to se sada navikao, a njemu kazu da ovi iz kasnijih faza nemaju tih problema iako jos par njegovih komsija se isto zalilo.
Danas se sreo sa nekim poznanicima, jedan radi na izvodjenju radova u BW. Rece mi on da to ne gledam jer je tamo jos gora situacija, tamo se ne zna ko vise fuserise i stavljaju materijali koji nemaju veze sa onima koji trebaju. Kaze on meni "gledam dedu, neki deviznjak, sklapa ugovor za stan vredan preko 300k, a meni zao, koliko sam samo licno ja izfuserisao na njemu"
Tako da ne vredi govoriti o nekom kvalitetu kada istog nema, tj nema u onoj kolicini koji bi mi zeleli da bude. Ili pravis kucu van beograda gde ces imati kontrolu nad svime ili kupujes stan i budes zadovoljan sta god da dobijes. Moje neko razmisljanje.