Cenjeni kolegijume Beobuilda.
Kome je TLDR nek se spusti do zvezdice molio bih Vas.
Da kažem da sam opasno zagrizao da se selim. Trenutno na vrhu Ustaničke. Rekonstrukcija Bulevara će biti nikad a metro 20 godina nekon toga. Ogromna količina novogradnje u Živka Davidovića i u pojasu Kluz Mite Ružića čini da su tramvaji stalno pretrpani a saobraćaj perspor.
Jako negativno iskustvo sa renoviranjem sadašnje garsonjerice me odbija od opcije "stara gradnja plus renoviranje" tako da pitam za novogradnje.
Ono što gledam je veća garsonjera ili minimalna jednoiposoban stan. Oko 35 kvadrata. Ako se odmakne dalje i jeftinije onda i do 45 kvadrata.
Plafon svih plafona je 75,000 evra na kredit. I to u slučaju većih kvadratura i manjeg e/m2. Ne daje mi se preko 2000e/m2 za garsonjeru.
Opšta ideja je što bliže centru, sa koje god strane Save, sa dobrim konekcijama.
Vidim dosta novogradnje oko Gospodara Vučića na potezu od Cvetka do Vojsilava Ilića. Jako često neuknjiženo što optada. Vredi li tu šta?
Kada već imam pik na kodominijume. Kapija Vračara. Najmanji stanovi se mislim jedva uklapaju ali saobraćajna katastrofa u najavi. Ceo taj deo mi se ne sviđa i ne vidim atrakciju sem kod ljudi koji su tu odrasli.
Pojas između Bulevara i Dimitrijale je izgrađen i preizgrađen i jako jako šaren i haotičan, a mislim da cene tu isto probijaju budžet, a ako i ne probijaju cena garažnog mesta je 10,000+. Ali naravno stan pored Đerma je maltene stan kod Vuka
Bulbuder i Slaujev Venac deluju kao da tek sada intenzivno kreću. Možda ima jeftinijh varijatni ali opet kvalitet, parking, saobraćajne veze?
Vojvode Stepe i Bulevar Oslobođenja smatram predalekim i previše saobraćajno rizičnim (kad začepi začepilo je). Voždova kapija deluje lepo ali je i skupa i daleko.
Hipodrom? Početak Banovog Brda, Golf Naselje? Kakva su vaša iskustva sa ovim krajem? Most na Adi je transformisao poveznaost ovog kraja, to znam, skoro ništa durog ne znam o tom pojasu.
E sada. Preko reke.
Novogradnja u svim sem u najdaljim blokovima deluje apsurdno skupa. Airport Cityse širi i gradi ali ima li tu malih stanova za 2000e/m2?
Zemun. Jako atraktivna opcija. 704, 706 i 707 su kabine za teleport a ne autobusi kada ih sreća posluži. Opšti problem je strah od klizišta, zgrada koje tonu i sličnih kritičnih problema koji se tu javljaju.
Neimar Radoja Dakića aka Zemona. Ceo taj kraj je uzgradnji. Što je i dobro i loše. Garsonjere od 34 kvadrata zvuče fino ali ih nema više na prodaji a Beobuild glasine kažu da će se ponovo naći na prodaju za 2000+ kada sve bude gotovo.
Gornji Grad. Projeakat mi se jako dopada (samo 4 sprata!, gledam kroz prozor mostrum od 7 spratova koji niče u Malom Mokrom Lugu). Malo je dalje od centra (i Beograda i Zemuna). Opet strah od klizišta i nestabilnog Zemunskog tla.
* Konačno da završim izlaganje. Za sada meni lićnu u vrhu izbora su:
a) Karton "Lux" od stila i ukusa operisana novogradnja u rejonu Đeram, Bulbuder, Slavujev Venac
b) Zemona ili čak i Zelena Avenija
c) Gornji Grad
d) Kapija Vračara???
Šta propuštam, šta ne vidim, gde grešim ali ovaj grešim grdno sinko?