[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557193#p557193:jlbd80nr je napisao(la):
Kanta » Ned Avg 05, 2018 1:28 am[/url]":jlbd80nr]Investitori zato te stvari retko stavljaju na sajt, a kad god sam zapocinjao pricu oko toga sa prodavcima izuzetno su se arogantno postavljali prema meni i bukvalno me kao kupca terali napolje. Shvataju da cu odustati ako mi kazu sta su radili, pa i ne pokusavaju. Svuda je papagajska prica "mi se bas oko toga ne razumemo, ali ispostovani su svi zakonski standardi". To je 90% njih odgovaralo. Ukoliko bi veci broj kupaca krenuo sa ovim pitanjima, a ne samo da se bavi klimama, maskicama, vodokotlicima, roletnama na dugme i ostalim beznacajnim stvarima,investitor bi vremenom morao na to da obrati paznju.
Zato bih voleo da buduci kupci ta pitanja sto vise postavljaju, gde god da kupuju stan, kako bi se gradnja poboljsala i investitori naterali malo da razmisljaju na kvalitet zivota.
1. TEHNICKO IZVODJENJE FASADE - sendvic zid je visestruko trajniji i laksi za odrzavanje,
2. PREGRADNI ZIDOVi IZMEDJU STANOVA - vrlo bitna stvar da budu sendvic zidovi u kojima ima izolacije sa obostrano postavljenom punom ciglom koja daje i masu, a i na nju moze sve da se kaci. Bitno iz bog zvuka, i zbog deljenja toplote sa susedima
3. PREGRADNI ZIDOVI U OKVIRU STANA - neki stave cak i obican gips na sta tesko sta mozete kaciti, a da ne kazem da ga probijete nekim jacim udarcem, tu investitor mnogo zaradi na kvadraturi.
4. DEBLJINA I MATERIJALI U IZVODJENJU PLIVAJUCEG PODA, debljina XPS ploca i termosilenta, kako zbog termo izolacije, tako i zbog udarne buke, najgore moguce stvari kod stanova koja se naknadno NE MOZE ISPRAVITI! Nikakvi spusteni plafoni ne pomazu, niti bilo kakvi radovi prema stanu iznad.