Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

Kod nekih jeste kod nekih nije uglavnom traže dodatne papire ali takva prodaja umanjuje cijenu

Pozdrav svima, gledao sam stan koji ima podno grejanje i pločice na podu. Rečeno mi je da stan ima kamenu vunu kao zvučnu izolaciju, ali sam naknadno saznao da je kamena vuna na zidovima dok je izolacija na podu (plafonu) zapravo stirodur debljine 30 mm (verovatno zbog termoizolacije za podno grejanje). Zanimaju me vaša iskustva sa stirodurom, ako neko ima isti ili sličan slučaj; da li čujete komšije ispod ili iznad kada pričaju ili viču, da li se čuju koraci, lupkanje, padanje predmeta, da li stirodur uopšte pomaže kod zvučne izolacije ili više služi samo za toplotu?

Unapred hvala!

Da se nadovezem na ovo, posto je stan jos uvek u ranoj fazi i nije instalirano jos podno grejanje niti izolacija na plafonu/podu, imam opciju da promenim izolaciju mog plafona ili komsijinog poda (verovatno je bolje komsijinog poda). Prvo sto sam video su ove ploce za izolaciju zvuka: [1] [2] (pretpostavljam da bi morao da uzmem ovu prvu opciju, posto treba da se popuni ovih 30 mm stirodura). Da li je neko imao iskustva sa njima, ili mozda ima bolje resenje?

Vrh