Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

Moj savet vam je da angažujete advokata, i to nekog ko se bavi nekretninama. Vi sami teško da ćete moći da uvidite (sve) loše strane predugovora ako niste pravno obrazovani.

Generalno, predugovori su pisani da idu na štetu kupca i u korist prodavca, tako da je to pozicija iz koje se počinju pregovori. Moguće je pregovarati gotovo sve, uključujući visinu kapare, rokove i penale za kašnjenje, dužinu i obim garancije na izvedene radove, procenat odstupanja od kvadrature, uslove odustajanja od predugovora itd.

Pozdrav svima, imam nedoumicu oko kupovine stana. Planiram da angazujem advokata ako se odlucim ali mi znaci i misljenje ljudi koji su vise u temi ili su prolazili kroz isto.
Stan koji razmatram je pod hipotekom. Zanima me na sta moram da obratim paznju prilikom izrade predugovora / ugovora, kao i sta bi bili realni rizici o kojima moram da vodim racuna.
Hvala svima!

Ukoliko je uknjizen 1/1 nema tu mnogo rizika jer se prilikom isplate kredita od strane tvoje bance drugoj banci prilaze pismo namene gde se automatski od isplate ka drugoj banci skida hipoteka.

Bitno ti je samo da ti neko proveri papire, mada uglavnom ako je vec pod hipotekom stan to znaci da su papiri OK jer ih je jedna banka vec ranije proverila, ali svakako nije na odmet.

Da li neko ima iskustva sa zgradama u bloku 25 preko pita arene. Kakav je generalno kvalitet, materijali, instalacije itd.
1000134187.jpg
1000134185.jpg

Vrh