Srđane i ostali, hvala na savetima.
Da, skoro sav moj novac nešto "radi" i stvara vrednost. Trenutno najviše imam 20% fiksnog prinosa godišnje na dinare u jednoj investiciji (koja mora da prođe tek započet ciklus od godinu dana), a najmanje 4% godišnje pasivne dinarske kamate.
Sve drugo je promenljivo. Kad već pričamo o tome.
No, nismo se dotakli ostalih tema. Ključna stvar: tek kad imam sve zelembaće na broju onda ima smisla da idem u pohod na kupovinu? Sve pre toga je gubljenje vremena, wishful thinking?
Ipak, istražio sam lokacije gde se gradi, video cene, jedino nisam išao u obilazak, malo da se naučim šta da gledam.
Možda je savet sačekati? (ionako moram da sačekam jer do juna neću imati dovoljno novca, tj. ne mogu ranije da ga povučem, ili uz loše penale)
Da li je u BG balon? Kao što je bio kada su došli Rusi u CG?
Lično bih rekao da nije, jer sve što se sagradi - proda se, tražnja je veća od ponude. Lično mislim da cene jesu naduvane (to mi kažu drugari iz struke), ali da im se može i to će očito potrajati još puno godina. Kažu da investitori opasno mlate novac.
Dalje, da li se fokusirati na novogradnju i zanemariti ostalu gradnju (između ostalog, povrat PDV-a, nema takse za prenos apsolutnih prava i nema provizije - al' sve to je već uračunato u cenu, ne budimo naivni).
Svaki savet vezan za listu mojih pitanja iz prve poruke je dobrodošao! Hvala!